Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

MM11 

všechny recenze uživatele

Hodně lidí je na tenhle Atkinsonův výlet vysazených. Přitom ta alergie je odpustitelná pouze za přepokladu přímého srovnávání, bez něho by se jednalo o nesmírně kvalitní komedii. Ale má to porovnávání vůbec smysl? Vše má svoje specifikum a je pochopitelné, že rozdílnost bude nesmírná. Markantní zde je především rodinně uvědomělá linka k Beanovi se absolutně nehodící, jinak lze vyčíst už pouze občasné vykrádání sebe sama. Dále je na místě jedině chvála. Naneštěstí mám pocit, že tvůrci se zavděčit nemohli. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle byla filmová katastrofa, tak jsem Čínský lord. Tohle nebyla největší filmová katastrofa, tohle byl normální průměrný film, jak se patří. Sice je to s nejlepším komiken co znám, ale v tomhle filmu nějak tu jeho komickou sílu neuměl rozbalit, nějak mu to nešlo. Výkony herců, jak jsem naznačil, byli velice průměrné. Efekty, ty ušly. Hudba ta byla dobrá. Atmosféra trochu nuda, místy humorná. Celkový dojem:Nebylo to nějak k zasmání, nějak mi to nic neřeklo.46%Přístupnost:přístupný ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Přijde mi osobně trochu těžké hodnotit film, u kterého se místy pobavíte, ale ve výsledku není moc na co vzpomínat. Je mi to jasné, je v tom nadsázka, světem oblíbený génius (a) komik Rowan Atkinson hraje svou komediální figurku, která byla přesunuta z britského poloněmého groteskního sitcomu do vod amerických hollywoodských komedií. Na tom to celé stojí a padá. Mezi britským a americkým rodinným pojetím je však dost značný rozdíl a film dost tvrdě naráží na své limity, jež praskají pomalu jako drůbeží skořápky při líhnutí. Navíc zápletka s obrazem, která zahrnuje nejvyhrocenější scény z filmu, je dořešena až moc dementně, že se o jakékoli vnitřní filmové konzistenci nedá mluvit. Mr. Bean už není groteskní one-man-show figurka, je to prostě podivín jako třeba pan Tau, jen bez kouzel a po lobotomii. Netřeba říkat, že mluva našeho hrdiny dost silně nekoresponduje s těmi ostatními. Některé scény jsou zrecyklované ze seriálu, aby to mělo ten beanovský feeling, ale ve výsledku jde o jakýsi slepenec na půli cesty, který neví, čím chce opravdu být. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Filmová katastrofa to určite nebola ! Naštastie sa film snaží nadviazať na Rowanov nemý groteskný humor, ktorý mu tak ide a zbytočne ho nenúti rozprávať. Je tu pár naozaj výborných scén, ale hlavne Bean na akého sme zvyknutí. Moula a packal. Ja som sa výborne bavil, aj keď kvality seriálu to zďaleka nedosahuje. Slabšie 4*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mi vadilo, že vlastně tvůrci vythrali stokrát viděné gagy Mr. Beana a poslepovali je nějakým příběhem. Chtěl jsem vidět něco nového. Také mi přišlo, že je docela na škodu potlačit ty Beanovo špatné vlastnosti, nechat ho mluvit(!) a jednat jen správně. Nicméně, po letech, když můžu říct, že Beana jsem neviděl snad sto let, a držím v ruce právě tento film, jsem schopnej se tomu bezelestnému mentálovi s velkou smůlou smát a smát a... smát. Takže jasná komedie za pět. Vlastně u restaurování obrazu Whistlerovo matky samotným Beanem už nešlo o pouhý smích, ale jakýsi poryv křeče s náběhem na infarkt myokardu a posmrtný škleb a lá Jack Nicholson. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Bean (Rowan Atkinson) vezme do ruky skleněnou labuť, která byla nad televizí a položí ji na TV program. Když si pak program bere do ruky, tak ji dá na rádio. Když ale po chvíli zkouší zapnout televizi, je labuť opět nad televizí, kde původně byla. A nakonec je znovu na rádiu. (SONY_)

Reklama

Reklama