Reklama

Reklama

Krvavý háček

(festivalový název)
  • USA Blood Hook (více)
Trailer

Obsahy(1)

Překrásné jezero, kde se koná rybářský festival, se pro jeho účastníky mění v noční můru. Jsou zde totiž vyvražďováni tajemným zabijákem. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Záver a "finále" je jeden z najväčších WTF, čo som kedy videl. "Hrdinovia" , "finále- viem, že to bolo myslené ako hororová komédia, ale myslím si, že to vypálilo inak, než tvorcovia zamýšľali. Taktiež gore by filmu poriadne prospelo, vraždy sú "čaptavé" a gore veľmi málo. Ono, veľa vecí pravdepodobne vyzeralo na papieri oveľa lepšie ako to nakoniec dopadlo. ALE zábava, hoci často nechcená, to je, lesné prostredie a letná 80s atmoška vždy potešia a námet, aj keď nič extra, nie je zlý. Sem tam prebleskne atmosféra v nočných záberoch plných mlhy, vidlácke prostredie a aj samotný záver má niečo do seba. Nenudil som sa a zábava to bola. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem vynikající lekce filmu. Na téma: „Jak natočit vyvražďovací horor, aniž by v něm byla špetka napětí.“ Jako by na sebe záběry byly záměrně vázané tak, aby to ve vás nevyvolalo vůbec nic. Ani stopové množství strachu. Jakákoli psychologie postav neexistuje, takže parta mladých, co vyjede na chatu a ztratí se jim jeden z kámošů, ho vlastně ani moc nehledá, oznámí to šerifovi a dál se chodí koupat, meditovat, na ryby atd. Podobně se chová rodina, z níž zmizí nejprve matka a posléze i otec. Nikdo po nich nepátrá, nikdo nic nevyšetřuje. Veškerý dramatický potenciál, co snímek má, tak zůstává trestuhodně nevyužitý. Například svobodná matka s malým dítětem. Kolik se z toho dá v hororu vytěžit. Jenže když je dítě málem napadeno, matka ho prostě vezme do domu, motiv se úplně opouští a dítko už se na plátně nikdy neobjeví. Když na něj příště přijde řeč, matka prostě odpoví, že si běhá hrát do lesa. A opět - v městečku řádí zabiják, ale matka si klidně nechá hrát malého synka v lese. Takže vás zkrátka ani na vteřinu nezajímá, kdo je vrah, ani proč vraždí… Když film produkuje Troma, dá se čekat, že to bude aspoň ďábelská zábava, ale ani to se nepovedlo. Film zůstal tak nějak mezi a není ani vtipný, ani strašidelný. Přes to všechno ale uznávám, že simultánní dabing na Festivalu otrlého diváka (který děj přesunul na Máchovo jezero) vyčaroval spojením zvuků kapely Kurví žaludy s řevem cikád ďábelské půltóny, co donutí nejednoho milovníka béčkové produkce vzpomínat na Krvavý háček jakožto na fantastickou podívanou. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Naprostý Troma Fever Dream. Rybářský slasher, kde nejenže hromada scén nedává smysl, postavy jsou jak po lobotomizaci a celé to jednoduše působí jako totální mozkové zatmění. Jenže je to prostě totální skvělá sranda, jelikož se film nebere vážně a všechny tyto kekjle dělá účelně. Je to prostě totální dementní céčkový opus magnum. Skoro dvě hodiny jsou sice silenej přepal, ale i tak to baví po celou dobu. Škoda jen minima góru, ale zase ho kompenzují všechny ujeté scény okolo. Prostě kde jste kdy viděli vraždy rybářským háčkem? ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Fandové hororu a milovníci rybařiny by určitě měli nad tímhle kouskem zpozornět. Já sice rybář nejsem ale tenhle nápad mě zaujal. Něco takovýho jsem ještě neviděl a navíc to měla být hororová komedie pod kterou je podepsaná TROMA. Kdybych to ale nevěděl nepoznal bych to. Na TROMU je to až moc vážný. Je vidět, že TROMA film jen produkovala ale Kauman nebo Herz v tom prsty neměli. No co k tomu víc napsat. Rozhodně, že jsem čekal víc než jen Béčkovej( tomhle případě snad Céčkovej) slasher. Tohle se nedá brát ani vážně ani jako komedie. I tak ty 2hvězdy dám. PS. Rybařící fandové hororu(ikdyž to za mě není nic moc) by si to za mě neměli nechat ujít už jen z principu protože si myslím, že tohle je jedinej film svýho druhu. Ostatním divákům spíše nedoporučuji nebo čistě jen ze zvědavosti. PS.2. Viděna Director's Cut 111minutová verze. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Slasher z rybářského prostředí jsem ještě neviděl, takže jsem se na tuhle hororovou komedii poměrně těšil. Domácí projekce by mě asi tak moc nezaujala, ale vtipný překlad Festivalu otrlého diváka byl potřebnou přidanou hodnotou k tomuto svébytnému snímku. Je to tedy docela nekonzistentní podívaná s poměrně bláznivou myšlenkou odhalující motivaci vraha, což je sám o sobě docela zábavný nápad. Film samotný je praštěný a často jde zcela proti logice. Postavy se v ději objevují a zas mizí, jak jen se to scenáristům hodí do krámu. Chovají se šíleně, v druhé polovině přijde dokonce i několik vyloženě „WTF“ scén, jako když si hlavní hrdina v okamžiku finální konfrontace s vrahem jde zničehonic lehnout a celá scéna pokračuje druhý den (to obsahuje pouze prodloužená 111 minutová verze, zkrácená rozhodně nebude tak zábavná). Není to kdovíjak našlapaná zábava, ale jako béčkový polokomediální nonsens to poměrně zaujalo. [FOD 2020] ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Režisér Jim Mallon sa vo filme mihol v krátkom cameu ako miestny obyvateľ rozprávajúci sa so šerifom. (beso74)
  • Film bol natočený za 6 týždňov. (beso74)
  • Pôvodný názov filmu bol Muskie Madness, avšak keď sa jeho distribúcie ujala Troma, zmenila názov filmu na pre tento žáner typickejšie Blood Hook. (beso74)

Reklama

Reklama