Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Steve Carella (Burt Reynolds), M. Meyer (Jack Weston) a Bert Kling (Tom Skerritt) jsou tři detektivové z 87. bostonského okrsku. V osobě Eileen McHenry (Raquel Welch) dostanou nečekaně atraktivní kolegyni. Jednoho dne oznámí anonym, že požaduje 5 000 dolarů - jinak zabije komisaře Coopera. Detektivové to považují za čin šílence, ale následná komisařova vražda ukáže, že to vyděrač (Yul Brynner) myslí vážně... Podle detektivky Eda McBaina. (Pohrobek)

(více)

Recenze (16)

Han22 

všechny recenze uživatele

Na papíře to vypadá jako výborné policejní krimi - poldové na stanici řešící různé případy od drobností, přes podpalovače tuláků, znásilňovače a přepadení obchodu až po bombového vyděrače. Navíc tu hrají Reynolds, Skerritt, Welchová a Brynner. Do rukou to ovšem dostal noname režisér a výsledek je pitomost. Brynner tu má štěk nehodný jeho talentu, Welchová taky, Skerritt a Reynolds bohužel nejsou herci, kteří by to utáhli. A hlavně en to "komedie", přičemž  ten humor a vůbec dialogy jsou prostě neskutečně dementní (malíři, jeptišky, tlusťoška popisující znásilnění). Konec kdy se padouši střetnou je už úplně pitomý. Vyškrtat "humory" mohlo to být i na 3*, takhle jen za 2*. ()

Monicina 

všechny recenze uživatele

Mal to byť aj komédia a napínavá krimi, ale vtipných momentov tam moc nebolo. Milujem Ed Mcbain-ovky knihy, a s týmto príbehom obzvlášť. Asi preto som bola sklamaná filmom. Prostredie Bostonu ma zaujala atmosféra tej doby taktiež, ale tie herecké prevedenia, nič moc. Reynolds sa na Carellu vôbec nehodil, Skerritt ako Kling a Dan Frazer ako šéf celkom ušli. Krásavica Welch ako Eileen tam bola ozaj len na okrasu, Ostatné postavy boli len do počtu. A ten herec ktorá hral Hluchého sa tiež na tú úlohu nehodil. Nuda, nuda, ledva som to dopozerala. Scéna Eileen s Klingom v spacáku, nuda, narozdiel od knižnej verzii. &vysielané české verzie Ed McBaina tiež neboli zrovna nejaké terno, ale v porovnaní s týmto ušli. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

87. revír nikdy nedisponoval těmi nejgeniálnějšími kriminalistickými mozky, ale přesto měl vždy své kouzlo. Tentokrát se však vyšetřování několikrát nechalo zaskočit komediální rovinou, přičemž honička v parku by klidně mohla být ozdobou kterékoli Bláznivé střely. Zkrátka mám rád krimi jemně protkanou humorem, ale tady jsou vážné scény od těch vtipných odděleny tlustou čarou a to mi až tolik nesedí. Ovšem pokud by detektiv McHenryová pro mě našla trochu místa ve svém spacáku, tak bych byl ochoten hodnocení ještě trochu ztopořit. Tedy vlastně vylepšit - samozřejmě směrem vzhůru. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to kvůli Yulu Brynnerovi - jeho hluchý gangster se ale na scéně zdržuje bohužel maximálně tak 10 minut. Stejně však je zřejmě tím nejlepším na celém filmu. Zbytek je vyplněn "chlapákem" Reynoldsem, který si tak váží svého kníru, že se ho nezbaví ani když se převléká za jeptišku. Snaha o komičnost vychází jen výjimečně a ještě se pak vytrácí realita dobrého krimi. ()

Bluerider 

všechny recenze uživatele

Solidní adaptace známé stejnojmenné McBainovy detektivky (u nás vyšla pod názvem Poldové), která poměrně přesně reprodukuje děj románu. Jednotlivé postavy také odpovídají předloze a casting je výborný (Carrellu jsem si sice vždycky představoval jinak, ale Burt Reynolds se na něj hodí docela dobře) - hercům se především podařilo vystihnout kolektivního ducha 87.revíru kde se v osobách jednotlivých detektivů setkávají různé lidské typy a různé styly vyšetřování, a kde se odehrává vedle dramatických okamžiků i spousta legrácek a vzájemného popichování. Právě tento "kolektivní hrdina" je jedním z charakteristických znaků McBainových příběhů. Snad jenom ten Yul Bryner mi na toho Hluchého moc nesedí - je prostě příliš výstřední, literární postava je vykreslena spíš jako obyčejně působící, tuctový chlapík, ve kterém by nikdo nehledal génia zločinu. Děj je svižný, stopáž přiměřená a divák si užije (ve shodě s knižní předlohou) i dost humoru - nejlepší je asi scéna v parku. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama