Reklama

Reklama

TerrorVision

  • Slovensko Kto z koho
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná hrůza přilétá! Při průletu kolem planety Země se na její povrch dostává odporně slizké monstrum, kterého sem přilákal satelitní signál. Toto monstrum zjišťuje, že je zde dostatek potravy, a to v podobě zdejších obyvatel ... lidí. Hostina může začít! (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film som si pozrel celkom omylom, ale vobec nebanujem. Máme tu rodinu magorov, jednu vypasenú monster ohavu a galóny slizu, no a celé je to zabalene do takej vtipne zaujímavej až haluzivéj krabice. Trocha mi to pripomínalo Critters, ktorý mimochodom vznikol v tom istom roku, ako tento film. Bolo tu naozaj niekoľko podobnosti, ako napríklad Crittersu pripomínajúca príšerka alebo mimozemšťan záchranca. Ale aj tak, tento si ide trocha inou cestou. A to myslím trocha pripomínajúcou The Thing. A to má na tom bavilo asi najviac. Nie je tu moc veľký bodycount, ale zato slizu a efektností tu bolo do cela dosť. Ja som sa celkom bavil, tak silne 3*. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Televize je zlo a opiát, ale zároveň velká švanda. Tato životní pravda se zhmotňuje v bláznivém hororovém sitcomu, který je v prvé řadě zesměšněním televizních ideálů USA. Zdejší rodinka tak v sobě spojuje naivitu padesátkových ideologických melodramat i paranoiu a militarismus sci-fi hororů ze stejné doby, ale současně také hýřivý styl sedmdesátek a mládežnickou kulturu osmdesátek. Jednotlivé generace ústřední rodinky tak představují oživlé archetypy z konkrétních popkulturních fenoménů od padesátkových hororů přes 80's péčko a aerobiková videa až po MTV videoklipy (všechny doslovně konstatovány v ukázkách, jež se objevují, když postavy surfují televizním vysíláním). Do této meta televizní reality se dostává amorfní monstrum z vesmíru, které samo o sobě je paralelou televizních diváků, kteří také jen mechanicky hltají na co jim oko padne. Příznačně má monstrum podobu rozkydlého blobu s vytřeštěnýma očima a pazourou, která vysává život ze zdejších postav, aby je pak mohlo následně monstrum imitovat. Vedle popsaného meta konceptu film nabízí haldu situačních gagů, slovně vyšperkovaných hlášek i groteskového humoru v čele s okázalým přehráváním a zběsilou mimikou (v tom hraje prim velký komediální talent Gerrit Graham v roli otce). Současně ale "TerrorVision" představuje i ultimativní halloweenský biják, který zahrnuje vše co k svátečnímu televiznímu programu patří: zábavná a okázale umělá monstra, klasické černobílé brakovky i ikonickou moderátorskou osobnost, jež dokáže omámit důvěřivé mozečky dětí i chlípnými myšlenkami nadité mozkovny teenagerů - nikoli přímo Vampira, nýbrž její ještě vyzývavější mocnina Medusa. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nic moc zábavného, po jisté době se obluda ohledí. Mimochodem je udělaná amatérsky a trapně, ale k smíchu rozhodně je. Slizu habaděj, občas i k zasmání, ale to jsou všechny klady. Takže nečekejte podívanou na vysoké úrovni, ale tu hodinku a něco obětovat můžete. Přiznám se, že já se chvílemi i nudil a proto nižší hodnocení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem věděl, že tohle má na starosti Charles Band a jeho banda pomatenců, tak jsem od toho ani moc nečekal. Po naběhnutí závěrečných titulek jsem byl však docela překvapený, kam až tenhle film zašel. Ze začátku jsem měl chuť to okamžitě vypnout a dát tomu odpad, ale čím víc minut uběhlo a začali umírat lidé, tím víc se mi to začalo líbit. Srandovní příšera z vesmíru, lehce retardovaná rodinka, která nemá snad jediného normálního člena a totálně vypatlaný metallista. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Neúprosně imbecilní, ale sebeuvědomělý trash, zábavně reflektující osmdesátkovou éru nevkusu a ujetých subkultur. Podobenství o tom, jak televize lidem vysává mozky, které hýří tolika (někdy blbými, někdy chytrými) metahumornými nápady, že vás nenechá na chvíli vydechnout. Konzumenti jsou tu konzumováni rozkošně ohyzdným monstrem (vypadajícím jako zdeformovaný Omicron z Futuramy), které svojí groteskně nesouměrnou podobou svým způsobem ztělesňuje tehdejší šílenou, extravagantní popkulturu. Režisér Nicolaou prý film natočil, aby s ním „zkazil dvanáctileté haranty“. Tak ho svým dětem hlavně nepouštějte. ()

Reklama

Reklama