Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vždycky říkal, že ty videoklipy, které rotují i v dnešní době často v televizi, musí mít nějaké pokračování, protože jsou prostě až moc dobrý. A taky že mají, jenom já blbec jsem o tom nevěděl. Teda ono to není pokračování ale regulérní film, který je komplet v Daft Punk soundu. Já teda podobnou muziku až na výjimky moc rád nemám, ale Daft Punk ta výjimka je a jejich písničky docela žeru. Zvláště to hodně povedené album Discovery, z něhož jsou zde všechny songy. Anime je sama o sobě dost dobrá, ale ta muzika tomu dává úplně nový rozměr a pozvedá to ještě o úroveň výš. Prostě super a jsem hodně rád, že jsem ten jejich přes hodinu dlouhej videoklip konečně viděl celej. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Bola raz jedna pokojná planétka, kde sa ľudia od rána až do večera zabávali a užívali si život. Všetko sa však zmenilo keď na ich planétu uskutočnili inváziu podlí pozemšťania. Úsmev z pier a chuť do spevu im síce nezmizla ale život, aspoň niektorých jednotlivcov, bol výrazne ovplyvnený. Vydávajú sa na nebezpečnú púť tajomným vesmírom aby zachránili svojich unesených priateľov. Je priam neuveriteľné čo všetko sa dá rozpovedať len pomocou hudby v spojení s pár obrázkami. Hudba síce bola skvelé, no od mojich vysnívaných melódií je teda na míle vzdialená. Keďže hudba bola hlavnou kvalitatívnou zložkou tohto diela, skutočnosť, že štýl hudby mi nesadol zrovna najlepšie sa podpíše nad tým, že nemôžem toto hudobné anime ohodnotiť 5*. Musím priznať, príbeh ma dojal a aspoň čiastočne zodpovedal otázku odkiaľ sa u nás berie všetka tá čudná hudba ktorú dnes počúvame. ()

Reklama

DuanBerry 

všechny recenze uživatele

Docela jednoduchoučkou manga pohádku bych asi ani nedokoukal do konce, kdyby nešlo v podstatě o jeden dlouhý klip ke kompletnímu a patrně nejlepšímu albu Discovery od skvělé francouzské houseové dvojice Daft Punk. Mám je moc rád, a tak jsem se nechal unést a trochu se zasnil, hlavně u skladeb Nightvision, Superheroes a Veridis Quo. Takže ty čtyři hvězdy jsou za hudbu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Muzikál, videoklip, kritika hudebního průmyslu? Nejspíš jsem viděl úplně jiný film než všichni ostatní zde. Interstella 5555 má s videoklipem společné jen to že se v něm nemluví, o nějaké stylovém obrazu vytvořeném jen pro právě znějící hudbu nemůže být vůbec řeč, je to celé jen primitivní hodinu dlouhý film o zlém techno-mágovi který z jedné galaxie unese populární kapelu proto, aby z ní v galaxii jiné udělal jinou populární kapelu. S ní chce vyhrát jakousi hudební cenu, se kterou pak chce z neznámého důvod vykonat nějaký magický rituál. Jak v tomto někdo může vidět inteligentní satiru opravdu netuším, já viděl jen nesmírně natahovanou a hloupu epizodku silně připomínající podřadné animované akční seriály pro děti, kterými nás pravidelně už od osmdesátých let krmí dětské televizní kanály (dnes například Jetix a Minimax), jen s tím rozdílem že toto má "jinou" zvukovou složku. Samotná diskohudba je vcelku fajn, ale neexistuje žádný důvod pro to ji "poslouchat" v této podobě. Když už Daft Punk ve filmu, tak například v Tronovi, který jednak mnohem lépe souzní s jejich tvorbou, a hlavně je sám o sobě mnohem lepším filmem. Každopádně v žebříčku "nejlepších sci-fi" toto absolutně nemá co dělat, je to v žánru zhruba na stejné výši jako animovaný seriál Transformers. 5/10 ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nářez i návrat do dětských let zároveň. Pouštěl jsem to lidem, kteří nesnášejí mangy i lidem, kteří nesnášejí elektroniku a vytvořil jsem mnoho fanoušků obojího :D Je to originální, zábavné, nevinné, energické a dojemné. Jistě, scénář na Oscara není, ale mě to prostě vtáhlo tak, že jsem ani nedutal, tiše se tetelil blahem a mrkl až u závěrečných titulků. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Autorem vokálů v písních „One More Time“ a „Too Long“ je Dj a hudební producent Romathony. (l3ricktop)
  • V jednom okamžiku je na monitoru zobrazen fotbalový zápas. Týmy, které zrovna hrají, jsou týmy Francie a Japonska. Jedná se na odkaz na původ tvůrců filmu: Daft Punk jsou Francouzi a Leiji Matsumoto je Japonec. Skóre zápasu navíc odpovídá počtu tvůrců, tedy 2 pro Francii a 1 pro Japonsko. (Adasin)
  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)

Reklama

Reklama