Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závěrečný díl duchařského triptychu zavede Martu, Magdalenu i Janka do světa televize. Slaví se 700.jubileum města Milotína, na náměstí je pouť, improvizované jeviště, připravené pro jubilejní estrádu, kterou bude přenášet televize. Paní režisérka z toho padá do mdlob a tak má duch Marty tělo. Přijíždí konferenciérka, jejího těla se v pravou chvíli zmocní duch Magdaleny. Chvíli trvá než se "ohnivé ženy" vpraví do nových rolí. Pomáhá jim celý televizní štáb. Hlavní měrou přispěje k úspěchu knihovník Holoubek, který bude vystupovat jako odborník, znalý starodávných kronik a historie dvou upálených čarodějnic - Marty a Magdaleny. Jeho vystoupení zvedne v městečku vlnu nenávisti a pomluv. Až letitá moudrost a zkušenost Marty s udavači přinese do konfliktu rozvahu a řešení. Porozumění a zalíbení v Holoubkovi přivede Martu k rozhodnutí ponechat si tentokrát tělo a zůstat na světě. Připojí se i Magdalena s Jankem, kteří se konečně při estrádě definitivně našli. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

kingik 

všechny recenze uživatele

Začínají docházet nápady. Herečky v hlavních rolích jsou stále dobré, ale režijně už to má náběh k rutině. Přestal jsem se postupně bavit a je dobře, že tvůrci to nenatahovali a zůstalo jen u trilogie. Velmi rutinně natočené, stále schopně zahrané, ale nápady se neměly kde brát. Dějově to za moc nestálo. Ze všech tří dílů nejslabší. 50% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl Ohnivých žen. To Milotínské jeviště bylo fakt příšerný. Vypadalo jak nějaký jeviště v sokolovně, kde vystupuje místní dechovka. Ovšem nejhorší byla ta kapela v čele s příšerným Janem Přeučilem. Ten vypadal jako holohlavej orangutan v modrém saku, jak tam skákal po jevišti. [1331. hodnocení, 24. komentář, 54%] ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Při zhlédnutí OHNIVÝCH ŽEN se vybaví jiný - již starší - podobný vícedílný filmový námět - německá STRAŠIDLA ZE SPESSARTU. Rozvernost, spojená se satirickým nadhledem k současnosti, do níž jsou v obou případech tyto polopohádky vloženy, k zábavnosti vkládá cosi navíc. To cosi je úsměv, který umí zhořknout, narazí-li na neumětelství, neupřímnost, malichernost neřku-li podlost. Obě dámy (Veškrnová i Jana Hlaváčová) své party zvládají s viditelným potěšením a jejich okolí dělá vše možné, aby jim přitom nepřekáželo. Satira se mění v úsměv, za nímž tušíme raráška rozvernosti. I po čtvrtstoletí, které uplynulo od premiéry této šťastné trojdílné televizní inscenace. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1983 režisér Zdeněk Podskalský starší predstavil televíznym divákom "Ohnivé ženy". Dve čarodejnice ktoré boli popravené v sedemnástom storočí sa zhodou okolností ocitli v storočí dvadsiatom. O tri roky neskôr sa ohnivé ženy vrátili v druhom pokračovaní ("Ohnivé ženy se vracejí"). No a v roku 1987 sa ohnivé ženy zasa objavili medzi nami ("Ohnivé ženy mezi námi"). Tým sa uzavrela táto duchársko bosorácka trilógia. Ani jeden diel nestál za viac ako dve hviezdičky. ** ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Třetí díl této duchařské komedie je takovou nepovedenou estrádou v estrádě a jistě není tou největší chloubou pana Podskalského, což nic nemění na faktu, že ve srovnání se současnou televizní zábavou, by to byl určitě slušný průměr. Trošku spíchnuté horkou jehlou, ještě že už je konec. Nedá se nic dělat, nápady došly. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Pouťové scény se natáčely v Kolíně na Karlově náměstí. (SONY_)

Reklama

Reklama