Reklama

Reklama

Nejtěžší yard

  • USA The Longest Yard (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paul Crewe je bývalý hráč amerického fotbalu, který si ale právě odpykává svůj trest ve vězení. Bachař Hazen a kapitán Knauer, dvě největší autority ve vězení, jsou sportovními fanatiky a mají svůj vlastní fotbalový tým. Crewe se rozhodne postavit svůj vlastní tým z věznů a vyzvat tým bachařů k zápasu. Znovu nabitá solidarita a důstojnost, která se šíří v týmu dříve osudu odevzdaných věznů jako lavina se ale pramálo zamlouvá Hazenovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Han22 

všechny recenze uživatele

Americká vězeňsko-sportovní klasika, která se dočkala dvou předělávek, u nás je přitom prakticky neznámá, dokonce to podle všeho nemá ani český dabing. Každopádně je to zpočátku takový klasický vězeňský film. Hrdina je bývalý fotbalový hráč a arogantní hajzlík (geniální titulková sekvence proč se dostane do krimu), donucený v kriminále postavit tým na trénink proti dozorcům. Nechybí tu nic - správce je slizkej šmejd, kapitán bachařů sadista, je tu práskač, pár ranařů (třeba Čelisti z Bondovek), hrdina to nemá lehké ani mezi bachaři ani mezi spoluvězni, nechybí tu rasimus a jeho překonání. A také režisér občas připomene, že vězni nejsou žádná neviňátka. V druhé půlce se to pak mění na tradiční sportovní film, kde nechybí semknutí nebo rozhodnutí v poslední sekundě. Je to plné klišé a americký fotbal mě opravdu ukrutně nebaví a nechápu ho... leč je to opravdu výborně a hlavně brutálně natočené a nakonec s váháním ty 4* dávám. PS: Kromě pár hlášek to ale opravdu není komedie a Reynoldsovi to bez kníru sluší mnohem víc. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jak už je jsem si za čas u Roberta Aldricha zvykl ani tento film se neobešel bez scén brutálního násilí za které byl častokrát kritizován. Ale to by ani nebyl Aldrich který toto téma o násilí o lidské podstatě a vůbec o celé společnosti, používal asi téměř ve všech svých filmech. Toto je čtvrtý film který se mě od něj podařilo vidět a po filmech Tucet špinavců, Grissomova banda a po klasickém a mimořádném filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane mě v podstatě ničím novým nepřekvapil. Vše se odehrává v podstatě ve stejném duchu a ražení. Paul Craw (B. Reynolds) v hlavní roli exceluje, trénuje své vězeňské svěřence s nemilosrdnou tvrdostí a náročností, v rozhodující hře pak dochází na obou stranách tedy na té vězeňské a dozorecké k osvobozujícímu uvolnění až dosud vůlí ovládané agresivity. Film končí doopravdy nevídanými půlhodinovými orgiemi násilí všeho druhu. V menší roli jsem zde zaregistroval i obludně velikého Richarda Kiela. Lepší průměr 3,5/5*. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

"Môj problém je v tom, že som mal vždy všetko v poriadku. Len som to nevedel ustáť." Trefné vyznanie hlavného hrdinu platí od začiatku. Mladá, krásna žena sa túži pomilovať, no súbor násilne rebelujúcich reakcií partnera ho zavedie priamo do lapáku. Švih a vtip úvodu sa prechodom väzenskej čiary spomaľuje, príbeh zvážnieva prvými údermi obušku, razanciu naberie v záverečnom zápase znepriatelených strán. Konflikt krutej a manipulujúcej moci s ľudskou individualitou, často filmovo spracúvaný, v sebe tentoraz zahŕňa prepracované motivácie zmien správania sa. Šablónovitosť námetu tiež vyvažuje pútavosť, naturalistická drsnosť a humor v príbehu, kde praskajú kosti, lámu sa charaktery (z oboch strán), a zatínajú päste. Bez rušivého momentu až do dramatického finále. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl Trestnou lavici se Sandlerem, netušíce, že je to remake nějakého dřívějšího filmu. Ten snímek se mi fakt dost líbil, tak jsem časem zjistil, že je to předělávka právě tohoto kousku s Burtem Reynoldsem. Neváhal jsem a film jsem si pořídil. A vůbec nelituji. Oba film jsou dějem téměř naprosto totožné, oba mají výbornou atmosféru, jak Reynolds tak Sandler jsou ve svých rolích výteční. Origoš je stejně dobrý jako remake, možná o kousíček lepší:) 4,5* ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Velice, převelice se omlouvám, že jsem kdy označovala filmy Zdeňka Trošky za buranské. Tohle je čistokrevná oslava buranství! Hlavní hrdina je chlápek, který má všechno natolik na háku, že nejdříve prodává zápasy, v nichž hraje, pak si leští ego tím, že mlátí svoji přítelkyni, a nakonec se rozhodne zmlátit pár dozorců v kriminále. To sportovno okolo je zcela standardní, tedy spíše podstandardní. V kontextu dnešní hyperkorektnosti je podivné, že tento film nebyl pro výstrahu upálen. Je natolik blbý, že škoda by ho vážně nebyla a já bych s chutí přilila svůj galonek benzínu. ()

Galerie (37)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Reklama

Reklama