Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z našich mužských věznic dojde jedné noci k nedokonané vraždě vězně. Motivy tohoto násilného činu se snaží rozplést spolu s policejním vyšetřovatelem i mladá vězeňská psycholožka, odkrývající před námi i mnoho netušeného o pravidlech "morálky" v těchto zařízeních. Příběh se otevírá dramatickým momentem hádky mezi učitelem a žákem, která po zvláště provokativní a zcela osobní poznámce drzého kluka vůči učiteli skončí jeho fyzickým napadením a díky nešťastnému pádu na ostrý předmět i jeho smrtí. Dále už přichází jen soud a mladý učitel je odsouzen a poslán do vězení, kde si začne "odpykávat" mezi spoluvězni další trest - coby pedofil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

klukluka 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy. Proč? Volil jsem mezi lepší než průměr, nebo horší než průměr? A tohle bylo podle mě lepší než průměr. Většina kolegů dává za tři, což tomuhle filmu sluší nejvíc, ale já jsem se chtěl jasně vyjádřit, odkrýt karty. Hned na začátku mě chytlo téma, líbil se mi způsob zpracování, přesvědčily mne herecké výkony, děj ve mně probudil zvědavost a napětí...jo, to hodnocení sedí. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zoufale televizní, navíc v devadesátkovém outfitu. Střih byl hrozný i leckteré herecké výkony neherců. Lecos z toho působilo až směšně jako například drsná policistka u výslechu posledního podezřelého či brýlatá dozorkyně v důchodovém věku, nabádající Hrušínského, že musí zůstat při výslechu za dveřmi. Ten to kategoricky odmítl aby měl na výslech klid a dozorkyně na to, že kdyby něco ať zavolá... :-)))). To byla opravdu povedená taškařice. A teď vážněji. Hrdiny (Jaškówa ) mi bylo trochu líto, svého zlomeného muže zahrál dobře. Výborně hrál i Jan Hrušínský a Kotek, který byl dost odporný hajzlík. Ti ostatní z herců jen tak přicmrndávali. Tak trochu nechápu co chtěl film sdělit. Hlavní postava vše vzdala, takže její odchod byl očekávatelný. A ta kriminální zápletka je dost neuvěřitelná. Nevěřím, že by policie věnovala tolik času hledání pachatele na základě domněnky vězeňské psycholožky... Takže kdo má rád filmy z vězeňského prostředí, může si zde přičuchnout k prostředí jedné české věznice. Celkově to bylo ale z mého pohledu dost slabé bez výraznějších dramatických momentů, byť se o drama jedná. A to je špatně. Takže za dvě pětistovky. * * ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

"Stejně je to úlet, že my dva......." Perfektně zahrané drama, ve kterém přímo exceluje V.Kotek, jehož výkon považuji za vůbec nejlepší v celé jeho herecké kariéře. Stejně tak vyniká ve vedlejší roli (Osvald) Michael Hofbauer! Scénář v sobě prolíná jak vážné, tak i komediální prvky. Nekulhající kamera a stříh včetně deprimujících interiérů věznice. Do detailu dotažená hudba a můj oblíbený psaný konec mne nenechají dát nižší hodnocení, než je 100%! "A nůž je tradiční cikánská zbran" ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Jana Janěková a další výborní herci (Hrušínský, Jašków), hodně poutavé a zajímavě natočené -čekal jsem trošku jiný scénář, Kotek byl hroznej (teda spíš jeho postava)/// Na film jsem byl hodně zvědavej hlavně kvůli hercům. Hrušínského a Jaškówa jsem si celkem užil, protože znám jejich jiné filmové postavy. A postava Jany Janěkové měla dostatek prostoru, což je jedině dobře. A v konečném součtu ani film nebyl nezajímavý, takže hodnotím kladně./// Celkem 75%/// ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že si to pedofilové v kriminálech často odskáčou je známou věcí, nicméně tenhle příběh, jak se později ukáže, je přeci jenom v něčem jiný. Jde především o vyšetřování toho, kdo a proč útok na pedofila spáchal a v retrospektivách se ukazuje, jak to se vztahem učitele a žáka bylo. Postavené na výborných hereckých výkonech zejména Roberta Jaškówa a Jany Janěkové ml. a nevadil mi ani jan Hrušínský, ačkoliv ho nemám příliš rád. Tohle se ČT povedlo. 80% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při rozhovoru v časopise Ona Dnes ze dne 1. září 2014 se Veronika Kubařová, která na filmu spolupracovala, uvedla, že se ve filmu  nakonec neobjeví, její záběry byly vystřiženy. (Radar)
  • Věznice, kde se odehrává valná část filmu, je vazební věznice Ruzyně. (rakovnik)
  • V jednom z flashbacků se učitel Daněk (Robert Jašków) ptá žáka Honzy (Vojtěch Kotek), se kterým měl intimní poměr, zda ho baví Harry Potter, což byl svým způsobem celkem vtipný dotaz, protože Vojtěch Kotek daboval do češtiny ústřední postavu Harryho Pottera. (Nick321)

Reklama

Reklama