Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z našich mužských věznic dojde jedné noci k nedokonané vraždě vězně. Motivy tohoto násilného činu se snaží rozplést spolu s policejním vyšetřovatelem i mladá vězeňská psycholožka, odkrývající před námi i mnoho netušeného o pravidlech "morálky" v těchto zařízeních. Příběh se otevírá dramatickým momentem hádky mezi učitelem a žákem, která po zvláště provokativní a zcela osobní poznámce drzého kluka vůči učiteli skončí jeho fyzickým napadením a díky nešťastnému pádu na ostrý předmět i jeho smrtí. Dále už přichází jen soud a mladý učitel je odsouzen a poslán do vězení, kde si začne "odpykávat" mezi spoluvězni další trest - coby pedofil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Smok 

všechny recenze uživatele

V prvom rade ďakujem distribútorovi za kompletné vyrozprávanie príbehu v obsahu. Snáď už zaň treba len doplniť titulky, aby som vedel, kto stál za kamerou a mám ušetrených 85minút života :( K filmu: To, že sa pedofil bude v base cítiť uvoľnene asi ako eskimák na Sahare sa tak akosi dá očakávať, takže zaujímavý príbeh sa nekonal a navyše film poslali do hliny výkony amatérskych hercov (alkoholici, basmani, rómovia atď sú strašne nepresvedčiví). Ale ani pán Hrušínský na seba moc hrdý byť nemôže. Jeho toporné hranie a vyšetrovacie metódy v baloňáku ála Columbo s kamennou tvárou v štýle "Pozdravuje vás pani XY", po ktorých sa dotyčný kriminálnik zosype a dobreže sa sám neudá, sú k neuvereniu... ()

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

Určitá snaha povýšit tento film nad klasickou televizní tvorbu tu je vidět, ať už se jedná o celkem zajímavě vedenou kameru či střih. Někteří herci jsou ale bohužel velice nepřesvědčiví (nejedná se naštěstí o hlavní role) a tak trochu šablonovitý scénář, který je ve své podstatě velice průhledný, film nad průměr prostě nedostane. 53% ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený film, obzvlášť, když se jednalo o tak vážné téma. Film se může pochlubit skvělými hereckými výkony i inteligentním scénářem. Obzvlášť herecký výkon Roberta Jaškówa byl opravdu vynikající. Po dlouhé době jsem zase narazila na film České televize, který jsem sledovala s opravdovým zaujetím až do konce. Moc nechápu takové nízké hodnocení, za mě rozhodně plných pět hvězdiček! ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Povedená kriminálka s tísnivou atmosférou, kterou dobře udržují herci (zejména "parta" z cely je bezvadná). Narušování dobré úrovně o které se "snaží" Jan Hrušinský, který se sem vůbec nehodí, naštěstí není fatální a tak je možné si užít sestavu postav z té nižší spodní třídy... Závěr se dal očekávat, protože v opačném případě by byl snímek vlastně zbytečný. ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

3 a pol *. Slušne urobený TV film. Len riešenia niektorých situácií ( prístup doktora, umiestnenie spolubývajúceho hlavnej postavy na zdravotnú časť väznice, "producírovanie" psychologičky po areáli väzenia ) mi prišli nelogické a pritiahnuté za uši a nekorešpondujúce so skutočnosťou. Ale prekvapil ma Jan Hrušinský, úloha policajného vyšetrovateľa mu podľa mňa celkom sadla. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při rozhovoru v časopise Ona Dnes ze dne 1. září 2014 se Veronika Kubařová, která na filmu spolupracovala, uvedla, že se ve filmu  nakonec neobjeví, její záběry byly vystřiženy. (Radar)
  • V jednom z flashbacků se učitel Daněk (Robert Jašków) ptá žáka Honzy (Vojtěch Kotek), se kterým měl intimní poměr, zda ho baví Harry Potter, což byl svým způsobem celkem vtipný dotaz, protože Vojtěch Kotek daboval do češtiny ústřední postavu Harryho Pottera. (Nick321)
  • Věznice, kde se odehrává valná část filmu, je vazební věznice Ruzyně. (rakovnik)

Reklama

Reklama