Reklama

Reklama

Muž, který miloval Kočičí tanec

  • USA The Man Who Loved Cat Dancing (více)
Trailer

Milovaly ho dvě ženy. Jedna kvůli němu neváhala zemřít, druhá zabíjet... Čtveřice lupičů přepadne vlak a uloupí sto tisíc dolarů. Skupině desperátů velí bývalý kapitán Jay Grobart. Ten v minulosti opustil armádu kvůli vztahu s ženou indiánského původu přezdívanou Kočičí tanec. Ta se ale stala obětí násilníka, za jehož zabití si Grobart odseděl trest ve vězení. Teď se vydává na nelítostnou cestou za pomstou a tím, co mu patří. K dosažení svého cíle se neváhá klidně prostřílet. V jeho divoké bandě totiž brzy dochází ke konfliktům kvůli mladé zajatkyni Catherine, která se jim do cesty připletla během vlakové loupeže. Catherine se předtím odhodlala k útěku od svého despotického manžela, který se jí ale nemíní vzdát tak snadno a ve společnosti zkušeného šerifa stopuje bandu do skalnaté pouště a nebezpečné země Šošonů. Začíná cesta peklem, která vyjeví skutečné charaktery a odhalí dávná tajemství... Drsný westernový snímek vznikl podle úspěšné knižní předlohy Marilyn Durhamové, která klasický žánr obohatila o reflexi vztahů mužů a žen na Divokém západě. Ústřední milostný pár vyděděnců na útěku ztvárnili Burt Reynolds a Sarah Milesová, hvězdné herecké obsazení doplňují Lee J. Cobb nebo George Hamilton. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

V Americké historii byly natáčeny lepší westerny, proto s ohledem na ně zůstanu u třech šerifských hvězd. Každopádně je to můj první western se slavným Burtem Reynoldsem. Zajímavé je vykreslení jednotlivých postav, kdy Jay Grobart je viděn jako oběť okolností. Pravda, oloupí vlak a nadále se chová slušně, nedovolí znásilnění Catherine, ale stále je to lupič a vrah (teď si nejsem jistý kolik a zda vůbec někoho zastřelil při přepadení). Jenže lásce se neporučí a Švédský syndrom zafunguje skvěle. Z dnešního pohledu je to místy westernová, romantická road movie, takže při téměř dvou hodinách mě to chvílemi nebavilo. A nevím, zda bylo potřeba tímto filmem vyobrazovat vztahy mužů a žen na Divokém západě, protože ty byly vyobrazeny dost často a jakás takás představa o nich existuje. Na druhé straně je ale vidět, že zajatá žena asi nemá moc možností na seznámení i obecně a tak lupičským pistolníkem nepohrdne. Co by ne, právě zbohatl a je to pěkný chlap. A najednou jí zabití nevinní a uloupené peníze až tak strašné nepřijdou. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Povedené westernové drama s překvapivě uvěřitelnými charaktery a drsným příběhem jehož hlavním hybatelem jsou pro žánr poněkud netypicky rodina a vztahy mužů a žen. Nejzajímavější postavou kupodivu není žádný z přítomných mužů, ale žena, bohatá zhýčkaná dáma, která v zajetí bandy prochází zajímavou proměnou (skvělá scéna mytí v řece), i když zaujme také postupně odhalovaná minulostí hlavního hrdiny, který rozhodně není typicky westernově černobílý. Výborné obsazení v čele s Reynoldsem, který vytváří jednu ze svých nejlepších „sedmdesátkových“ rolí (škoda, že místo přitroublých automobilových závodníků nehrál těch pistolníků víc), Milesovou v roli Catherine a Wardenem, který vytvořil postavu mimořádně přesto uvěřitelně odporného hajzla. Rozhodně stojí za pozornost a po letech znovu potěšilo. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Skupina lupičů přepadne vlak a veme sebou dámu, která se jim připlete do cesty, protože utíká před manželem. Kromě zástupců železnice se po jejich stopě vydává i onen manžel. Zpočátku se to zdá jako akční dobrodružství, ale postupem času se to mění spíše na nečekanou romantiku. Je to pomalé, dlouhé a místy celkem nudné, na druhou stranu postavy včetně hlavního hrdiny v sobě skrývají nejedno překvapení - kdo se zdá slušný se ukáže být hajzl a naopak. Navíc jsou tu indiáni hodní i zlí, jedna brutální bitka a celkově to i přes mírnou nudu šlo sledovat. Slušné 3* si to zaslouží. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Slušný western začínajúci príznačne prepadnutím vlaku. Všetko by dopadlo dobre, keby sa k tomu nepriplietla Katherine Crockerová utekajúca od svojho manžela. Jay Grobart ktorý vedie bandu lupičov, ju vezme so sebou, ale žiaľ je jediný, ktorý berie na Katherine ohľad. Ostatní bažia po jej tele. Cestou sa banda postupne scvrkáva. Roztržkami medzi členmi a útokom indiánov nakoniec zostane len Jay a Katherine. Film by sa tak mohol zmeniť na romancu. Tomu však westernový duch nedovolí, pretože Jay má svojho vlastného kostlivca v skrini a tým je jeho mŕtva indiánska žena Mačací tanec. Prenasledovatelia sú blízko a Jayovi ide o život. Škoda možno nemastného neslaného konca. Jay je síce vážne postrelený, ale koniec vyzerá optimisticky otvorený. Produkcia je kvalitná. Herecké výkony Burta Reynoldsa, Sarah Milesovej aj ostatných hercov sú veľmi dobré. 75% ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Možná to moh bejt zajímavej film s dobrou zápletkou, ale scénář byl děsně prázdnej a režisérova představivost taky. Burtovo nehraní zde kupodivu fungovalo, ale bohužel větší charistmatičnost spolehlivě ničil jeho playboyskej vzhled. Čím dál tím víc ke konci film vypadal jen jako sled obrázků bez vysvětlování a dramatičnost šla do kelu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodná hudba francúzskeho skladateľa Michela Legranda bola produkciou zamietnutá. Tvorcovia robili pohovory s niekoľkými skladateľmi, ktorí mali zaujať jeho miesto (jeden z nich bol legendárny Miklós Rózsa). Zákazku na zloženie hudby nakoniec získal John Williams, za menej ako týždeň zložil 40 minúť hudby, ktorá bola produkciou prijatá. (Tvrdolín Veliký)
  • TV Markíza vysielala film pod názvom Muž, ktorý miloval tancujúcu mačku. (omega56)

Reklama

Reklama