Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka lodi Swordfish se po měsících tuhých bojů vrací domů. Bohužel zkříží cestu neměcké ponorce U-429. Malá skupinka amerických námořníků, která přežila střet s jejími torpédy, byla zajata. A to je jen začátek. Plovoucí rakev plná lidí z opačných stran barikád jde pomalu ke dnu a strašák pomalé smrti udušením nutí všechny táhnout za jeden provaz. Může se však člověk, ve snaze zachránit si vlastní život, spojit se svým úhlavním nepřítelem? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Líbil se vám Das Boot? K-19: Widowmaker? Hunt For Red October? Tak nepochybně budete chrochtat blahem. Americká ponorka vs. německá. Po několika vzájemných utocích jsou američani zajati a převezeni na německou ponorku. Ale zákeřná nakažlivá nemoc nekouká na vlajky, a decimuje jak němce tak američany. Mohou se úhlavní nepřátelé spojit, aby se zachránili ? Ponorky, ponorková nemoc, druhá světová válka a William H. Macy se zdá být velice dobrou kombinací... ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ze vsech filmu o ponorkach, je tenhle snad vubec nejhloupejsi. Po presprilis uchvatanem zacatku nasleduji hloupe dialogy velmi ruzova a namydlena atmosfera. Nebyt dramaturgicke dvojice nemeckych dustojniku Schweiger vs. Kretschmann, ktera jedina stala za povsimnuti, film bych jiz po pulhodine vypinal. Jenomze to jsem nevedel, co prijde nakonec filmu, kdybych to vedel pichnul bych si vidlicku radeji do oka. Velmi hezka myslenka byla ubita kyblem lacineho naivniho sentimentu. A to je nestravitelne. . . ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

S odretými ušami nakoniec dávam tu štvrtú a to hlavne za celkom fajn záver a herecké obsadenie. Nie že by boli kapitán Scott Caan a veliteľ ponorky William H. Macy nejakú strhujúci vo svojich úlohách, skôr som myslel ich nemeckých kolegov - Till Schweiger a Thomas Kretschmann. Obzvlášť Kretschmann, ktorý náckov už niekoľko krát hral (Ponorka U- 571, Pianista, Valkýra, Pád tretej ríše, Stalingrad) ma znova bavil aj tu. Čo sa týka filmu, tak je to taký lacnejší TV film, ale kedže sa tu moc nebojuje a väčšinou sedíme v kajutách nič okrem dobrej dobovej výpravy a ponorkových priestoroch netreba. Úvod sa tvári trošku akčne, no nakoniec sa to zvrtne skôr na drámu a boj o prežitie na jednej ponorke. Nenáročným a ponorkovým fanúšikom druhej svetovej odporúčam. 75% - 4* ()

otík 

všechny recenze uživatele

Slušný válečný ponorkový snímek, občas přeci jen malinko nadsazený a oslazený - těžko se dá věřit poměrně vykonstruovanému scénáři, kdy se němci podvolí svým americkým zajatcům. Ale budiž. Každopádně je to slušně odvedená práce herců (líbil se mně především německý kapitán Til Schweiger) i trikařů, i když samozřejmě jde vidět, že to až tolik nestálo. Ale na podívání dobré. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tento ponorkový thriller si podle mého názoru zaslouží tak 65-75 %, muzika skvělá sice v některých místech sem měl pocit, že se jedná o ponorku U-571, také mi vadilo provedení duševní rozpravy s manželkou na ponorce. Rád sem uviděl 2 skvělé německé herce jako je Til Schweiger a báječný Thomas Kretschmann. Adrenalin a napětí sem u toho pociťoval, a ta ukázka schopnosti navázat spolupráci s nepřátely za účelem přežít je nádherný motiv. Svého hodnocení nelituji a co Vy? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v americkém státě Kalifornie. (GASTON73)

Reklama

Reklama