Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šerif Buford odchází do důchodu. Jako důchodce se však nudí, a tak přijme sázku - pokud dojede i se svým synem z Miami do Texasu do půl šesté druhého dne, vyhrává. Podmínkou je, že s sebou přiveze na autě reklamu nově otevíraného bistra jeho protihráčů - Enose Bernetta se synem. Cestou Enos líčí na Buforda a jeho syna různé pasti a snaží se ho připravit i o reklamní poutač - plastikovou nafouklou rybu. Nechybí bláznivé honičky v autech, až nakonec každý stíhá každého. Buford navíc v Texasu narazí i na Banditu, kterého honil celý život...
Veľký Enos a Malý Enos práve otvorili reštauráciu s špecialitami z darov mora a majú v pláne dať o nej na známosť obvyklým spôsobom. Lenže Bandit je v tomto čase príliš zaneprázdnený a ako sa zdá, definitívne svoju túžbu po dobrodružstvách zavesil na klinec. Lenže je tu Cletus, nemenej zábavný a odvážny muž, ktorý si obliekol Banditov kostým a nechal sa vyzvať na neľahkú úlohu. Previesť obrovského žraloka z Miami do Texasu. Enos a šerif Buford totiž uzavreli stávku a v hre sú veľké peniaze. Lenže Cletus sa vďaka kostýmu na Bandita podobá až príliš a Buford najviac zo všetkého verí svojim zmyslom. Bandit je pre neho nepriateľ číslo jeden a naháňačka sa tak môže začať... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Bláznivě rychlá road-movie  se svěží energií a úžasným až groteskním humorem tímto vstoupila do třetího kola a opět, v podstatě, se stejným a jednoduchým příběhem. Ale pozor, něco nám tu nehraje. Na režijní stoličce již neseděl Hal Needham, ale Dick Lowry a když mělo být všemu učiněno za dost, nevrátili se ani Burt Reynold a Sally Field. Šerif Buford T. Justice of Portague County se svým synem však přítomni jsou a co víc, centrem všeho dění jsou tentokrát právě oni. A prsty v tom opět mají Velký Emos a Malý Enos. A Bandita, když už zůstal v názvu snímku? No, to je jednoduchý. Jeho přítel a řidič náklaďáků Cledus Snow se za něj vydává a dělá v auťáku stejné kousky. Takže opět tedy máme minimální děj, minimum postav a bláznivou automobilovou honičku, ve které se to tak zašmodrchá, že se nakonec všichni honí navzájem. Stejně jako v předchozím snímku je i zde vše načasované a pevně držící rytmus, jehož vlivem neexistuje jediného hluchého místa. Jenomže to bohužel celé vypadá jako jedna velká vykrádačka obou předchozích snímků režiséra Hala Needhama. To už každého soudného diváka napadne v momentě, kdy do auťáku ke Claudesovi, coby Banditovi, přisedne  nová a stejně prostořeká slečna, která si s ním následně užije jízdu. Ale jo, snímek sice opět pobaví a přivodí filmový zážitek, dokonce je navíc přeci jen o něco lepší než ten předchozí druhý, ale je to všechno jak přes kopírák. A když není nic nového pod sluncem, tak to prostě už nebaví. A bez Burta Reynoldse už teprve ne.  Škoda. Snímek si tak užijí jen ti, co předchozí filmové díly neviděli. ()

5150 

všechny recenze uživatele

V úvodu potěší mini opáčko jedničky a stylový nástup Jackie Gleasona - hezký odkaz na vynikající válečný film PATTON. Jerry Reed (Cledus) se sice snaží ze všech sil, ale absenci dobrých - nových nápadů a Burta Reynoldse nenahradí (ten už nejspíš tušil, že tady se bude vařit z vody..). Prostě naprosto zbytečné pokračování. ()

Reklama

Skratchy odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už jenom parodie na první a možná i druhý díl.Burt Reynolds,symbol Poldy a Bandity je zde asi tak 2 minuty,Pontiac Trans Am sice zde je,ale novější generace která mi do toho prostě nesedí.Děj je taky hodně trapnej a ta protivná holka kterou "Bandita" nabere u autobazaru to jenom podtrhuje.A jako vrchol všeho je český překlad-šerif Buford Justice už není Buford Justice ,ale Buford Spravedlivý. ()

Voxel 

všechny recenze uživatele

Třetí díl už se s prvními dvěma nedá srovnávat, protože když chybí hlavní hrdina je to o ničem (slušně řečeno). Burt Reynolds se zde objeví jen na 30 vteřin a zbytek filmu hraje banditu Jerry Reed (původně postava řidiče trucku Kletuse). Film drží nad vodou šerif Bufford a jeho neschopný syn, k bohatší porci zábavy to ale stejně nestačí. A ani ty automobilové honičky už nejsou nic moc - evidentně se zde pracovalo s nižším rozpočtem. Celkový dojem: zbytečně špatné ukončení série. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že myšlenka toho, jak se z poldy stal vlastně bandita, byla celkem zajímavá. Ale to je tak vše. Dočkáte se pár honiček, nějakých hlášek a český dabing je taky odfláknutý, protože juniora už nemluví Vašek Vydra. 2*. Mohlo to dopadnout i hůř. Každopádně kdyby se tenhle film nikdy nenatočil, taky by to "asi" nevadilo. :-) PS: V devíti letech mi děda odmítal pouštět třetí díl. Teď už chápu proč - SPOILERY: Zbytečné scény s prostitutkami a přehnané násilí při kupování cheese mě přimělo změnit hodnocení a snížit na 1*. Ano: Tenhle film už to i přehnal... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Jediný film režiséra Dicka Lowryho, ktorý sa premietal v kinách. Zvyšok jeho filmovej tvorby predstavovali výlučne televízne projekty.. (m.a.t.o.)
  • Pôvodne sa film natáčal pod názvom Poliš je bandita (Smokey is the Bandit), s tým, že by Jackie Gleason hral šerifa Buforda T. Justice aj Banditu. Nakoniec sa film pretáčal a Jerry Reed si v ňom zahral dvojúlohu, keď stvárnil Banditu aj Cledusa. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama