Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Závěrečný díl Aladinových dobrodružství ALADIN A KRÁL ZLODĚJŮ vás zavede do Agrabahu, kde se všichni jeho obyvatelé chystají na svatbu století. Ale ještě předtím, než si Aladin a krásná Jasmína řeknou své "ano", musí Aladin zastavit legendárních čtyřicet loupežníků. Ti se chystají uloupit tajemný svatební dar. Aladin a jeho přátelé - Jasmína, opička Abu, kouzelný koberec a vždy zábavný Džin - musejí čelit mnohým nebezpečím, když sledují krále zlodějů a jeho bandu loupežníků. Odhalte s nimi mnohá tajemství , pravdu o Aladinově zmizelém otci a zavítejte na nádherný mizející ostrov plný pohádkového bohatství. Humor, zábava, hry a skvělé písničky - to vše malým i velkým přináší ALADIN A KRÁL ZLODĚJŮ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Teprve až závěr trilogie mi dal klid. Aladin byl v 90. letech obrovský fenomén, televizi okupoval stejnojmenný seriál, v počítačích se hrála stejnojmenná skákačka po městě Agrabah. Ale kdo by se byl nadál, že svatba přijde až po tak dlouhých odkladech? Bylo potřeba dojít až sem. Důležité je, že třetí film je lepší, než druhý. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když je potřeba něco vydělat, je skvělé mít možnost vsadit na jistotu. Jasmína, Aladin a létající koberec takovými jistotami jsou. "Maminko, otřes se!", a maminka ještě před skončením pohádky hledá, zda a kde by se dalo koupit DVD. Film sám není žádná revoluce, ale v neděli jsem to byla já, kdo kvůli němu vstával dřív, aby včas vytáhl z pelíšků cílové diváky. Takže objektivní a přes baby filtr nahlížené hodnocení filmu se liší o několik hvězd. ()

Reklama

Matt.Murdock 

všechny recenze uživatele

Oproti Jaffarově návratu s otřesným dabingem tento díl vrací zpět kouzlo aladinova příběhu. Hudba je perfektně zpracovaná a velice příjemná. Džinovy hlášky jsou vtipnější a přirozenější, nápad s Midasem je k nezaplacení. Rozhodně si nezaslouží tak nízké hodnocení. Ani hnout, nebo se vzájemně postřílíme. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Konečně díl, který má hlavu a patu. Po slabém druhém díle tu máme příběhově poutavý poslední díl, kdy se Aladin pozná se svým otcem, který je překvapením králem zlodějů. Zažívají různá dobrodružství, spoustu překážek a poznání, jestli se otec má vydat cestou k vytouženému zlatu, nebo zůstat se synem. Tento film má spoustu vtipných "easter eggů" díky Džinovi, který se na tu danou scénku filmu převlékne za někoho, kdo s tím má něco společného, když je rozsudek, tak se převlékne za soudce, když je nějaký problém, tak za Pumbu - Hakuna Matata atd. bavil mě celou dolu a nikdy ty jeho fóry mě nepřestanou bavit, prostě typický Džin. Nesmím zapomenout ani spoustu vytvořených písniček, které zřejmě nezůstanou moc v paměti, ale perfektně obohacují děj filmu, když je svatba, když Aladin vzpomíná a nakonec tak jak začala píseň, tak taky trilogicky skončila Arabská noc. Tady vidíte přátelé, že když je správný děj, a nehází se vše páté přes deváté, tak to má ten správný šmrnc a člověka to potom baví. Akorát ten Sa'luk si myslím byl příliš slabý a možná by bylo lepší si s ním víc hrát. Takhle prohrál jeho souboj hrozně rychle. Co mě ale celkem překvapilo je to, že se Jafar vůbec neukázal a u zlodějů si myslím by měl celkem konkurenci. ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

U disneyovských sequelů většinou platí, že čím více pokračování, tím více celková kvalita filmu upadá. Závěrečnému dílu z trilogie o Aladinovi však musím vzdát hold. Kolik toho dokázali podělat u Jafarova návratu, tady zase všechno dokázali dát zpátky do kupy. Děj šlape vcelku dobře a animace se na rozdíl od druhého dílu více přiblížila úžasné jedničce. Džinovy neustálé komediální výstupy narážející snad na všechny ostatní disneyovky tu šlapou jak na běžícím páse. Slušně u mě zafungovala poutavá dějová linka, kdy se Aladin shledává se svým otcem a zároveň váhá, jestli mu po tom, co opustil svou rodinu, má dát ještě šanci a pustit ho do svého života. Princezna Jasmína mi tu sice trošku připomíná Kylie Jenner, když si vyplnila rty lip fillery, ale proč ne, když už tu Džin imituje Ramba a přitom žije v době Osmanské říše, i princezna má právo být nadčasová, ne? Za mě silné **** ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy se Cassim setká se Sultánem, Sultán má béžový oblek s modrým perem. To se v jednom záběru změní na zlatý oblek s fialovým perem a zase zpátky. (LaserJet)
  • Píšeň "Arabská noc" od Alana Menkena a Howarda Ashmana byla původně napsána a nahrána pro první film s Aladdinem. (LaserJet)
  • Když si velitel stráže nemůže vzpomenout na frázi "Sezame, otevři se!", v jednom záběru se mu posune chybějící zub. Při otevírání mu však žádný nechybí. (LaserJet)

Reklama

Reklama