Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po potopení Titanicu byla postavena druhá loď jménem Britanic. Na její palubě se jednoho dne ocitá i Vera Campbellová, která přežila zkázu Titanicu a teď pracuje ve službách britské výzvědné služby. Na této plavbě má velmi důležitou roli - pod falešným jménem musí najít německého agenta, který je na palubě lodi a může ohrozit plavbu a tím i důležitou vojenskou misi Britanicu. Vera se seznámí se sympatickým cestujícím, se kterým prožije milostný románek. Po nečekaném zvratu se milenci ocitnou uprostřed smrtelně nebezpečné hry. Vera nakonec opravdu odhalí skutečného nepřátelského agenta, ale tragédie Britanicu jen začíná - v podpalubí je totiž ukryta bomba, která čeká na svůj čas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

MiGi87 

všechny recenze uživatele

Po filmařské stránce je na tom špatně úplně všechno - polovina záběrů je zcela okatě nakreslená v počítači a ta druhá je natočená před zeleným plátnem. Tohle muselo být hodně nízkorozpočtové. O tom, jak všichni herci brutálně přehrávají, jako kdyby to byl jejich první film, snad ani netřeba mluvit. Díval jsem se na to jen ze zájmu o příběh, který je ale podle všeho taky téměř celý smyšlený, protože nikdo vlastně neví, co se Britannicu přihodilo. Takže 2* za scénáristu s představivostí a za to, že si někdo dal vůbec práci o Britannicu něco natočit, jinak ale ubohost. ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Na rok 2000 natočení filmu, mi to přijde opravdu velmi zanedbané. Nebo celkově odbyté co se týče práci na efektech či jakéhokoliv zaujetí diváka hereckými výkony či nějakou zápletkou a dějem. Chápu, že Britannic nebyl až tak vyýznamný pro jeho velkou slávu a známost, pak ale tedy nechápu, proč se tento film vůbec natáčel. Když už, tak pořádně. Jediné, co se mi možná líbilo, byla scéna v zatopené části, nic víc... ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o skutečnou tragédii z r. 1916 - t.j. 4 roky po Titanicu to mohlo být lépe natočeno. Byla 1.světová válka a na moři se odehrávala nejedna tagédie. Ovšem jako "odpad " bych to neklasifikovala ! Bylo tam málo nápadů, bylo tam málo akcí a dost mi vadila i ta skutečnost, že mladá herečka, která hrála vyzvědačku (asi Amanda RYAN), tam lítala po palubě s revolverem jako s nějakým rohlíkem. Za odvahu tuto událost zvěčnit dávám 2*. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Černobílá úvodní dokumentární sekvence s hudbou Alana Parkera víc než výmluvná. Bude Britannic bezpečnější Titaniku a tudíž nepotopitelný? Bisset je stále krásná žena. Ale tahle role nebyla moc věrohodná. Je dobré umět recitovat Byrona v každé situaci. Kapitán starý dobrý Rodriquez ze Šóguna, taky už asi bere cokoli. Všechno je to takové průhledné, agentka amatérka je směšná hlavně s pistolkou, drží ji fakt děsně. Ponorka příliš počítačová, nu co, proč ztrácet slova na něco takového. * je za hudbu a tu úvodní sekvenci. Sladkobolný konec už byl nesnesitelný. Takový rádobytitanic střižený Poseidonem. ()

Rarity_MLP 

všechny recenze uživatele

Britannic, inu co k tomu dodat... Snad jedině, že exisovala i třetí sestra, Olympic, a že ani jedna z nich neměla tak výrazný osud jako Titanic. Nápad na zfilmování posledních okamžiků HMHS Britannic by byl z historického hlediska jistě zajímavý, nicméně pro běžného diváka natáhnout poslední plavbu takto obecně zcela nezajímavé lodi na bezmála dvě hodiny, bylo naprosto zbytečným a trapným počinem. O to více to každému dojde, pokud již dříve viděl legendární Titanic, se kterým se tento snímek snaží ze všech sil držet krok, ale rozpočet (exteriéry lodě jako z PC hry) a ani samotné historické dějství tomu nepřejí. Zkrátka, mohlo se jednat o dobrý výpravný historický film, nicméně vzít nápad a prakticky i celé dějství z Titanicu, to celé přesunout do Egejského moře a místo ledovce dát torpédo, to se vážně nepovedlo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kromě Britannicu měl Titanic ještě jednu sesterskou lod a to Olympic, která měla také havárii, ale nepotopila se. (Janzic999)
  • Loď se měla původně jmenovat Gigantic. (rafix)

Reklama

Reklama