Reklama

Reklama

Histoire d'un crime

všechny plakáty
Drama / Krimi / Krátkometrážní
Francie, 1901, 5 min

Obsahy(1)

Námět režisér Zecca převzal z Grévinova muzea voskových figurín v Paříži. Zde se nacházela série scén rekonstrující pomocí voskových figurín v životní velikosti příběh vraha. Zecca tuto sérii doplnil scénou Poslední odsouzencova noc, v níž  zločinec sní a v medailónku v pravém horním rohu projekčního plátna se mu zjevují události, které ho přivedly k zločinu. Film trval 5 minut a postavu zločince ztvárnil Jean Liezer. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních kriminálních filmů, pokud by se to tak vůbec dalo označit. Herec a režisér v jednu chvíli spolu a v jednom záběru, na svou dobu pěkná triková scéna..Podle námětu Victora Huga. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Možná první kriminálka. Střihy tu znamenají různé časové posloupnosti. Na závěr docela rychlé setnutí hlavy gilotinou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

První zločin a trest ve filmu s překvapivě naturalisticky provedenou vraždou (krev vytékající z otevřené rány na krku), zajímavě pojatým flashbackem, kde se dozvíme, co bylo vražedným motivem a skvělou (morbidní jsem a zůstanu) popravou, která mi přijde, že snad ani nebyla trikem... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Film s akým takým dejom, ktorý mi však veľmi zmysel nedával, lebo sa mi to nezdalo až tak prehľadné a vlastne ani veľmi prevratné. ()

Charlizee 

všechny recenze uživatele

Vražda - uvěznění - poprava (setnutí gilotinou). Snímek natočen v produkci Pathé Fréres, u nichž byl Ferdinand Zecca zaměstnán. Pathé byli první, kdo se začali zajímat o organizaci filmové produkce a o celý distribuční tok, z toho důvodu si najali/zaměstnali konkrétní kameramany a režiséry. ()

Reklama

Reklama