Reklama

Reklama

Traja dobrodruhovia sa vyberú do guatemalskej džungle, aby tam hľadali stratené mesto Aztékov a v jeho strede chrám plný zlata. V arizonskom bare sa stretnú dobrodruhovia Max Donigan a Leo Porter s atraktívnou Patriciou Goodwinovou. Tá ich prehovorí, aby jej pomohli pri hľadaní legendárneho pokladu Inkov. Podarená trojica to však nebude mať ľahké. Cestu za pokladom jej skomplikujú partizáni, banditi a ešte aj vojaci. A všetci chcú ich misiu prekaziť! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

JFL 

všechny recenze uživatele

Po sérii ideologicky podbarvených akčních béček pro firmu Cannon Films, které Chucka Norrise pasovaly na vousaté beranidlo reaganovské Ameriky, a absurdním mramorizačním televizním projektu "Chuck Norris: Karate Kommandos" se hvězda rozhodla využít svého exkluzivního kontraktu u Cannonů ke zkoušení nového typu rolí. Prvním projektem z tohoto ranku byl právě "Firewalker", jenž měl z kopálisty udělat dobrodruha typu Indiana Jones. Scénář se sice snaží vršit nadsazené dobrodružné scénky a doplňovat je o hlášky, jenže vše krachuje na tom, že Norris nemůže hrát hrdinu, jenž se nebere vážně, prostě proto, že on sám se bere smrtelně vážně. A to nemluvě o zoufalé nesympatičnosti hlavního dua a naprosté absenci šarmu a odlehčenosti, které jsou pro film tohoto žánru klíčové. Zatímco předchozí Chuckovy tituly utkví v paměti svou nabuřelostí a nesoudností, "Firewalker" je příznačně zcela nevýrazný a zapomenutelný. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolupráce mého oblíbeného režiséra Thompsona s Chuckem Norrisem v područí Cannonu prostě nemohla dopadnout špatně. Tím spíš když je tam ještě navrch Gossett Junior a Landham jako záporák a taky to věru špatně nedopadlo. Samozřejmě, že v béčkových mantinelech, ale já se u týhle nevím už kolikátý verze Indyho bavil a i když můj krajíc zůstal opět suchý, tak jsem se potěšil aspoň navýšením původního hodnocení. Navíc Chuck v převlečení za kněze to nemá chybu. To prostě nelze nemilovat.75% ()

Reklama

Grondal 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som sa proste nedokázal ubrániť slzám. Bola tu hromada vecí na zaplakanie, od scenára, ktorý hádam ani neexistoval, cez kulisy až po výkony hercov, ktoré boli herecké menej ako by sa patrilo. Ale, napriek tomuto(alebo kvôli tomuto?) moje slzy boli slzy smiechu. Z každej scény je vidno, ako sa na tej hromade volovín bavia aj samotný herci, a veru sakra sa to na mňa prenieslo. Takže moje hodnotenie nie je v tomto prípade vôbec objektívne. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších Norrisovek, má tempo a je to spíše normální komedie, ne jako ostatní, kde je to hlavně akčňák a druhotně díky Božské síle Chucka je to komedie. Je to sice prvoplánové, ale i tak to pobaví a Chuck hláškuje. - "Říkal, že tvá matka je svině a otec pes!" - "A zmínil se o sestře?" ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Trápny pokus režiséra J. Lee Thompson natočiť akúsi dobrodružný film s Chuckom Norrisom, ktorý je silne inšpirovaný snímkami Indiana Jones. B-čková záležitosť zo všetkých strán, jedinou mierne vydarenejšou scénou je malá bitka v krčme. Chémia medzi Chuck Norris a Louis Gossett Jr. miestami nefunguje podľa predstáv (podobne je to aj s tými „vtipnými“ dialógy). Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Termíny mayský a aztécky sú vo filme v súvislosti s pokladom často zamieňané, pričom ide o dve úplne odlišné kultúry. (beso74)
  • Ako značka vedúca k indiánskemu pokladu je použitý kresťanský symbol. (beso74)

Reklama

Reklama