Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spolu s krásnou princeznou můžeme prožívat její strach z vynuceného sňatku s vlastním otcem, její útěk a život v bídě a ponížení. Z něj ji zpět k lesku královského trůnu pozvedne vroucí láska mladého prince. Ten odhalí, že pod ošklivou oslí kůží, která halí princeznino tělo, se skrývá nejen krása, ale také moudrá a upřímná dívčí duše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

raroh 

všechny recenze uživatele

Určitý vtip a ironie zachovává v této adaptaci klasické francouzské pohádky rokokový duch, který samozřejmě poznají více dospělí než děti. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdo psal obsah téhle pohádky, evidentně se na pohádku nepodíval. Ááááá, oficiální text distributora, inu co k tomu dodat? Tahle verze pohádky z Perraultovy předlohy má tu oslí kůži a čarodějku, nicméně vynucený sňatek neměl být s vlastním otcem, ale se starým králem ze sousedství. Tím má Oslí kůže roku 1982 blíž k naší Princezně se zlatou hvězdou. Jak princezna ke kůži přišla je v téhle verzi méně drastické než v té francouzské (a nepůsobí to tak nepatřičně nechutným dojmem) a princ má kromě zasněného pohledu i nádherného psa. Princezna potom je oslnivě obyčejná a mně byla sympatičtější, než její slavnější francouzská obdoba. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu je na smiech, ako keby patril k úplne inej rozprávke. Perraultovu predlohu nepoznám, takže porovnanie či odlišnosti nepripadajú v úvahu. Príbeh je trochu podivný, trochu netradičný, v iných aspektoch ako keby zasa vykrádal iné rozprávkové príbehy. Je to taká všehochuť, kde na jednej strane sa rozprávka drží v daných fantazijných mantineloch, má typicky švihnuté postavy aké poznáme z iných sovietskych rozprávok, ale na druhej strane, ma nedokázala natoľko nadchnúť či zaujať, aby som sa pri jej pozeraní viackrát nenudil. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Příjemné TV zpracování této pohádky. Nemám téměř co vytknout. Dobré herecké výkony, především princezna je skvělá a hodně tomu pomohl tentokrát i zdařilý český dabing (DVD od Řitka Video s.r.o.). Dobré kostýmy, exteriéry i interiéry. Vše s citem. Líbilo se to i mým dětem. Nelze si nevšimnout podobnosti, s "myším kožíškem princezny se zlatou hvězdou" a "popelkou skoušející střevíc" - zde to byl prsten. Prolínání bylo a je však u pohádek myslím celkem běžné... Jen to pak už nepůsobí tak originálně. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama