Reklama

Reklama

Žlutý kufřík

  • Sovětský svaz Priključenija žjoltogo čemodančika (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Rodiče chodí s dětmi k doktorovi kvůli různým nemocem, tu má chlapec kašel nebo holčička rýmu. Co ale dělat, pokud se dítě nikdy nesměje, nebo pokud je tak bojácné, že dny tráví zalezlé pod postelí a třese se hrůzou? Tatínek Tomy a maminka Péti se rozhodli jít k doktoru - kouzelníku, aby jejich děti vyléčil. Doktor má mezi medikamenty prášek smíchu, díky němuž by se Toma začala smát, a bonbóny pro odvahu, kterou by tolik potřeboval Péťa. Nešťastnou náhodou ale dojde k záměně žlutého doktorova kufříku s úplně stejným kufříkem Tomina tatínka, pilota Valentina. Začíná velké dobrodružství, plné zmatených honiček a bláznivých situací, na jehož konci nejsou ani bonbóny, ani kouzelný prášek a dokonce ani ten nešťastný žlutý kufřík. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (4)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Žlutý kufřík je docela absurdní artefakt, neumím si představit, kdo by si tak škaredé zavazadlo pořizoval, zas na druhou stranu, velmi to snižuje pravděpodobnost jeho ukradení, protože o žlutý kufřík by ani zloděj nestál. Žlutý kufřík jako film má něco z atmosféry Pana Tau, něco z Šesti medvědů s Cibulkou a něco z Pánů kluků. Nevím, proč takovéhle filmy u nás nedávají, své diváky, a to nejen mezi dětmi, by si tenhle film našel. Taťjana Peltcer se tu představí v jedné ze svých nejlepších rolí, zejména poloha naspeedované babičky jí velmi slušela, a u malé Tomy si člověk maně vzpomene na naši Leontýnku Brtníkovou z Brtníka, některým malým holčičkám je předurčeno být nedosažitelnou první láskou jedné generace. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Sovětské filmy, a především sovětské komedie, mají ten problém, že mají nelogicky poskládaný scénář, což jim ubírá na vtipnosti a realističnosti. Tohle však není ten případ. Je to krásná komedie, která potěší děti i dospělé. Podle toho, co jsem zjistil, byl tento film nadabován do češtiny a, tak jako mnoho dalších sovětských filmů, leží patrně kdesi v archívu pod nánosy prachu. 100% ()

thoreau 

všechny recenze uživatele

Skvělý, vtipný, promyšlený film. Podíval jsem se na něj po více nez čtyřiceti letech a musím říct, že jsem zíral s otevřenou pusou. Legrační vtip střídá moudrý vtip a člověku je po jeho sledování krásně, jakoby najednou vše bylo na světě v pořádku. ()

Reklama

Reklama