Reklama

Reklama

Ve stínu Kilimandžára

(neoficiální název)
  • Velká Británie In the Shadow of Kilimanjaro

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nie je problém zostreliť zo stromov 20-30 paviánov, ale keď ich vyskočí povedzme 5000, tak je to už horšie. Ja som vedel, že sa mi to bude páčiť. Šikovne natočený animal hororík odohrávajúci sa v peknom prostredí, a ešte s podmanivou hudbou... takéto dobrodružné kúsky môžem. Takmer zabudnutý klenot, ktorý by si určite zaslúžil dostať sa do širšieho povedomia. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Žízeň je svině, hlad ještě větší. Obzvlášť v Africe roku 1984, kdy v období extrémního sucha se příroda spikla proti člověku. Tenkrát v podobě obří armády agresivních paviánů, která začala terorizovat a zabíjet tamní obyvatelstvo. Prý... Ale ať už to bylo jakkoliv, tohle hororové drama ukazuje, že ne každý pavián je jako I.R. Baboon ze seriálu "I Am Weasel". ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

..áno - opičie žrádlo pre každého , kto nephŕda " animal attack " snímkami. Na toto nedovidí ani GORILLAZ ! Pre Mňa - YES ! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pavián je predátor a má sílu 3x větší než dospělý muž. Píše se rok 1984 a v Keni je obrovské sucho. Zvířata hladoví a hordy paviánů se začínají stahovat k lidským obydlím. Nakonec ulovit člověka není nic tak těžkého, zejména když jsou paviánů tisíce. Snímek disponuje na svoji dobu několika působivými scénami. Hned v úvodu sledujeme lov nosorožce, kdy nabírá rohem rychle jedoucí auto a nechybí málo, aby se převrhlo. Jeden z prvních velkých útoků se koná za bílého dne pod rozpáleným africkým sluncem. Zatímco řidič vyměňuje pneumatiku, z nedalekých kopců ho pozorují paviáni. Strašidelná hudba dává tušit, že se chystá lov. A pak se dají do pohybu, a jak rozbouřená řeka se hrnou k zoufalému řidiči. Útok je tvrdý a zuřivý. Lidé brzy zjišťují, že nebezpečí číhá na každém kroku - při opravě telefonního vedení, ve škole a nebo letadle. Žádný úkryt nepomáhá, zuřiví paviáni se dostanou do každé budovy. Zdá se, že pomoci může jen zázrak. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Slušně natočenej animal horor s paviánama. Paviány nemám rád jsou strašidelný a mají červený prdele. A od tohohle filmu jsem nic nečekal a nakonec jsem dostal průměrnou podívanou s pár dokonalejma scénama, jako třeba útok paviánů. Film má ale pro mě jeden problém a to že je zbytečně natahovanej, plno scén mě moc nenadchlo a první půlhodinu bych vystřihnul úplně. Nicméně musím pochválit zvířecí herce který byly fakt suprový. A i atmosféra a prostředí mě dost bavilo. Ale celej film na mě působil dost průměrně, bohužel. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,VŠETKY TIE OPICE SÚ NA DUŠEVNE VYŠŠEJ ÚROVNI AKO VY!" ,,BLBOSŤ. MY TIEŽ S NIMI NECHCEME VIESŤ ŽIADNE FILOZOFICKÉ DEBATY." __ Miestami veľmi slušná atmosféra napätia znásobená vhodnou hudbou a samozrejme pekné zábery africkej prírody. Útok desiatok paviánov na džíp je aj v trocha zbytočnom spomalenom zábere sakramentsky pôsobivý, preto rozumiem užívateľom, ktorí siahli po 4* hodnotení. Film je nakrútený podľa skutočnej udalosti, avšak pri scénach ako je paviáni útok v lietadle, alebo dramatický nájazd na školu sa dá predpokladať, že si scenárista pre väčšiu atraktívnosť toho hodne priklášlil.  Objavujú sa tu dokonca nelogickosti, ako tvrdenie, že opice nedokážu odhryznúť kosť od tela, pričom možno neskôr vidieť odhryznutú nohu.  Záver sa nesie v podobe deus ex machina - príde vytúžený dážď a všetko sa opäť vráti do normálu. V mojich očiach  priemerný zážitok, ktorý si najväčšmi zapamätám vďaka rýchlodabingu prekladanému z nemčiny. (33. hodnotenie, 7. komentár k filmu) ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Dellamorte,dobrý "animal attack" film.Videl som ho síce v španielskom jazyku,takže rozumel som asi 10 slov,ale dej je veľmi jednoduchý,takže mi mohli ujsť len nepodstatné veci.Je to vraj podľa skutočnej udalosti,ale to nie je až také podstatné.Útoky paviánov boli dobré natočené,asi pre veľké sucho a málo potravy.Pavián je aj tak hodne agresívne zviera,hlavne keď má hlad.Tesáky má poriadne.o tom niet pochýb.V jednom dokumente som videl útok leoparda na paviána,ale leopard dopadol veľmi zlé.Bol som prekvapený,ale pavián vyhral.Síce dlho leoparda neprežil,pretože následkom ťažkých zranení o chvíľu tiež skonal,ale to nemení nič na skutočnosti,že leoparda odrovnal načisto. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

A ja som vedel, ze sa mi to bude pacit. Vzdy tu  an tejto planete  fauna zrala ludi, od notoricky znamych levov v kenskom Tsave, cez  diabolsky prefikaneho tigra v Indii ... po tieto opice  zijuce pri Kilimanjare. Treba chvilu pockat, nez sa nieco zacne diat, potom to uz ale ide. Paviany su patricne krvilacne, rezia vyborna, dialogy slusne... na poli filmov o vrazdiacej faune ide o mierny nadpriemer   : 72 % ()

Reklama

Reklama