Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové přichází v pořadí čtvrtý agent: Dalton...Timothy Dalton. S jeho příchodem končí veškerá aura, že mise 007 jsou jedna velká zábava, jsou pěkně tvrdé a drsné a nový Bond je vůbec rád, když má čas na ženy. Akce byla zase super, jen je trošku škoda, že Daltona nedali dříve.V posledních "Mooreovkách " by měl nesporně 5* . Daltonovi já osobně toho Bonda velmi věřím a upřimě nechápu tu vlnu kritiky co se na něj snesla, to je jak kdyby byli všichni agenti nebo co? Pěknej Dech života dal 007 nový Bond. Jen volám po BondGirl, která by mě posadila na prdel, zatím jsou "jen" hezké. Původně jsem chtěl dát 4*, ale ne za ten Afganistán a tu akci v Blavě má plnej počet, at mu ten dech pořádně vydrží. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Dalton je na roli skvělý, má ten poťouchlý a darebácký, klukovský výraz v očích, jaký od Bonda očekávám, ale nějak nemá co hrát. Ta zápletka je tak divně vycucaná z prstu a raději se nad ní nezamýšlím do hloubky, abych nenarazil na nelogičnosti. Zajímavé je, že tvůrci po Duran Duran sáhli po A-Ha, tak jestli to chtěli směřovat tímhle směrem, pak se nedivím. Samozřejmě potěší pokusy o slovenské reálie, jež se vcelku povedlo zvládnout, a je milé slyšet slovenštinu v bondovce, auta VB rulezz a tak, ale stejně pro mne nuda, spousta vaty a těch pár bonmotů to nezachránilo. U bondgirl jsem si nebyl jist, jestli netrpí chudokrevností. Potěšila mne hvězda béčkových filmů John Rhys-Davis, i když tady taky má jen čurdy, ale on stejně moc neumí hrát. ;-) Po pravdě řečeno, jeden díl MacGyvera je akčnější a vtipnější než tohle. Chybí cokoliv víc výrazného a zapamatování hodného. A je pravda, že noví představitelé Moneypenny a Leitera stojí taky za starou belu. Jinak je vtipné vidět, jak se mění politický diskurz - kde jsou ty doby, kdy západ Afghánistán podporoval. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale tahle Bondovka je jedna z těch slabších. A není to vinou Johna Glena, který natočil několik hodně dobrých Bondovek, vina není ani na straně Timothyho Daltona, který charismem dozajista oplývá a je příjemnou kombinací Conneryho a Moorova Bonda. Problém je v nevyrovnanosti scénáře. Zajímavý rozjezd, zajímavé finále. Prostředek je méně zajímavý, akční scény se mi zdají takové spíše béčkové. Ani prostředí Československa z toho neudělá nadprůměr. Dobrá Bondovka, ale nic víc než průměr. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 15 - Rozhodně povedená bondovka. Dalton přinesl do role svěží vítr (po starém Mooreovi), hraje výborně a děj je také povedený. Prostředí stojí také za zmínku, Bratislava, Afghánistán...Daltona považuji za takového "dočasného" agenta 007, ale velmi dobrého. Nasadil bondovskou tvář, kterou později zdokonalil Brosnan (měl k tomu více prostoru - 4 filmy). Omlazení Bonda se tedy povedlo skvěle. Zajímavost: Po Mooreovi měli tvůrci zájem obsadit do role Pierce Brosnana, ale ten měl smlouvu na účinkování v seriálu a nemohl ji zrušit. V probíhajícím konkurzu na agenta s povolením zabíjet se objevil také Lewis Collins (Bodie z Profesionálů), ale bylo prakticky předem rozhodnuto, že Martini, protřepat - nemíchat, bude objednávat Timothy Dalton. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bond v mých očích zaválel, přestože když jsem Dech života viděl poprvé, tak mě to tak nějak moc nechytilo. S odstupem času a nutnou reprízou se za svůj unáhlený verdikt omlouvám. Dech života je totiž znamenitou Bondovkou a spolu s Chobotničkou nejlepší díl 80. let. Timothy Dalton zde předvádí mnohem více než v pozdějším Povolení zabíjet, který moc s 007 nemá společného, jelikož se jedná o osobní pomstu. PS: Musím pochválit chytlavý hit A-Ha. 70% ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1987 v Londýně. (Varan)
  • Film se dočkal uvedení v českých kinech až v roce 1992. Jednalo se o první „bondovku“, která se dostala na plátna českých kin. (Lucas87)
  • Při honičce na horách střílejí českoslovenští vojáci po Bondovi ze zbraní AK47. Tuto zbraň však československá armáda ve výzbroji neměla, jelikož měla vlastní SA58. (JohnSmith)

Reklama

Reklama