Reklama

Reklama

Poznání na Planetě opic

(TV film)
  • USA Farewell to the Planet of the Apes (více)

Obsahy(1)

Volné pokračování předchozího filmu NÁVRAT NA PLANETU OPIC, ve kterém na Planetě opic přistáli dva američtí astronautové Allen a Pat, přičemž překonali časovou smyčku o 1000 let.
V tomto filmu Allen a Pat prchají před ostatními opicemi společně se zvídavým šimpanzem Gailanem, který se jim snažil dříve pomoci. Na útěku objeví na moři otroka přivázaného k voru z tábora nucených rybářských prací. Allen a Pat se rozhodnou prozkoumat, co se stalo v táboře. Ovšem u tábora je objeví hlídka, a tak jim nezbývá nic jiného, než se stát rybáři. Později se je vydá hledat šimpanz Gailan. Poté hlídka objeví i vor bez mrtvého otroka. Otrok měl být takto rituálně obětován, a tak bude nutno vybrat novou oběť. (zdeny99)

(více)

Recenze (29)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl televizní série, ale pořád ne z ranku těch úplně nejhorších. Nedokážu si představit, jestli si tvůrci pro seriál plánovali nějakou delší budoucnost, dlouhodobě by to vůbec nefungovalo. Opět dva spolu nijak nesouvisející díly, pravděpodobně ty nejhorší. Kromě výtečných masek a prostředí není moc co pochválit - nudný příběh o tom, jak se opice učí létat a o rybaření. Vyložená ztráta času to sice není (je to jen pro ty opravdu, opravdu hardcore fanoušky), ale svět se nezboří, když to neuvidíte. Na lidi na rogalu se totiž můžete podívat kdekoliv jinde. A na rybáře taky. Hezky to vypadá, ale děj je nudný a vlastně tam ani moc není. Všechno je to ale pořád mnohem lepší, než díly 3 - 5 filmové série. Jenom tohle už nevydá ani na ten průměr. 45%. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Snad nejhorší ze všech dílů. Dva rádoby drsňáci pobíhají po planetě a učí všechny opice a lidi, lovit, plavat, létat. Veškeré původní šmrnc a napětí je to tam. Celý film nemá prakticky žádnou zápletku. Jen sedíte a koukáte, jaký primitivní vynález nám předvedou dále. Doufám, že Život a Zrada budou lepší než tenhle zbytečný díl. Jediná hvězda je jen z úcty k celé této sérii. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +po dlouhé době další (a dosud neviděné) dobrodružství na planetě opic -velice slabý děj, prostá zápletka, málo akce i napětí/// Podařilo se mi v televizi objevit tento zapadlí film, který snad u nás dosud nebyl vysílán. Vzhledem k tomu, že původní Planeta opic patří mezi mé nejoblíbenější filmy, nemohl jsem si nechat tento snímek ujít. Bohužel je to však dost zbytečný film, který universum těchto filmů vůbec nijak neprohlubuje a v podstatě se jedná pouze o malé dobrodružství na téma lidi chytají ryby, lidi se učí lítat na rogalu. Do toho se zapojí 2 hlavní hrdinové a jedna opice, která jím bude pomáhat. Mám dojem, že ti dva přicestovali z minulosti, protože disponují znalostmi lidí. Tyto znalosti budou v tomto filmu hojně využívají. Chvilku jsem měl dojem, že tyto události ve filmu předcházejí příchodu (příletu) Taylora, protože některé lokace a hlavně "rada opic" mi byly velmi povědomé. Dokonce i některá jména. Jenže je to jen domněnka, nic nebylo naznačeno./// Celkem 42%/// ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Sice nevím jak tyhle "filmy" sestřihaný ze seriálu na sebe pasují, ale tenhle jsem si pouštěl jako poslední a strašně jsem se těšil.. a rychle to opadlo.. není to tak otřesný jak Dobytí a Bitva, ale prostě tohle už mě nebavilo.. Za mě zůstavájí nejlepší první díl a pak Návrat na planetu opic.. tohle je jeden z těch hoodně slabších, protože to má nudný děj, který mě nezaujal. I přes to, že některým dílům jsem dal takhle malé hodnocení, tak jsem si maraton této staré ságy užil víc, než tu novou sérii se Serkisem. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Posledný diel zbytočnej série, ktorá ma akurát tak vytočila namiesto toho, aby potešila. Tentokrát sa jedná o dve časti zo seriálu z roku 1974 - Tomorrow`s tide a Up above the world so high. Jednak bol tento film skopírovaný bez nejakého hlbšieho významu oboch častí a jednak sa séria zakončila rovnako hlúpo ako samotný seriál. Nedá mi ešte nespomenúť, že celkovo všetky "opičie" filmy sa stali trápnym odtieňom pôvodného filmu, a to len kvôli tomu, že niekto sa potreboval nabaliť. Je to smutné, ale takto zrejme funguje biznis. Preto tak nízke hodnotenie. 15 % ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama