Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

kinej 

všechny recenze uživatele

Jakto ža takovýhle superfilm má v Cinemě jenom 60%? Asi producenti málo mázli, nebo neslíbili exklusivní materiál. Každopádně tohle je druhej film Tykwer a druhej klenot. Nebe je krásný film po všech stránkách. Cate je tady úplně úžasná. Krásná kamera, krásná hudba a výkony Blanchettové a Ribisiho...100% ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Závěrečný 2O-ti minutový sprint divákovo myslí byl naprosto dokonalý. Přirovnal bych ho k těm situacím, kdy přemýšlíte, zda-li to, co hodláte udělat, není kardinální blbost. Šoupete nohama: "Do háje, mám do toho jít po hlavě?". Skočíte. Možná to nevyjde podle vašich představ, ale zkusili jste to, a to je důležitý. Máte radost. Filippo a Philippa taky skočili. Do nebe. A já se při jejich činu fyzicky odhmotnil. Protože to ticho mě dorazilo. Tykwer je německý borec a jenom tak mezi řečí, našel jsem novou hvězdu, Giovanni Ribisiho! ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Příliš mi tento film nesedl a vlastně sama to nechápu, jelikož toto je přesně ten způsob vyprávění, který mám ráda. Pomalu plynoucí děj bez větších dějových zvratů, Tom Tykwer se zaměřuje pouze na dvě hlavní postavy, jejich pocity a dopodrobna rozebírá každičký kousek jejich nitra. Některé momenty úžasné (první výslech), ale přesto mi to přišlo celkem prázdné a hodně vleklé. Vyzdvihnout rozhodně musím famózní herecký výkon Cate Blanchett. Bohužel, čekala jsem více, dostala jsem sice povedený thriller s nezpochybnitelnými filmařskými kvalitami, ale nějak mi to nestačilo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Z mého hlediska nejlepší Tykwerův film - snad za to může hvězdnější herecké obsazení - přesto mě neoslovil tolik, jak bych očekávala. Všechna ta psychologie, romantika a moralizování šlo tak nějak mimo mě, příliš pomalé, příliš komorní... možná jsem zkrátka při sledování neměla tu správnou náladu na tenhle typ filmu. Určitě se budu chtít někdy podívat znovu, zatím mírný nadprůměr - 66,6 %. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Mlčanlivý a napriek tomu nie nudný príbeh dvoch duší, ktoré sa snažia nájsť cestu z bezvýchodiskovej životnej situácie. Okrem skvelej Cate Blanchett a Giovaniho Ribisiho ma vo filme nečakane potešila aj účasť a výborný výkon Rema Gironeho v úlohe otca. Bol mojím najobľúbenejším záporákom z čias Chobotnice a aj preto ma potešil v tejto kladnej role, ktorá mu pristala hádam ešte viac.... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Montepulciano. (dyfur)
  • Režisér Tom Tykwer komentoval scénu, v níž jsou herci stříháni dohola jako "skutečně neuvěřitelný stres. Točili jsme tu scénu sice dvěma kamerami, ale co by se stalo, kdyby jedna vypadla a exponovaný materiál z druhé kamery nám zničili v laboratoři? Druhou šanci jsme neměli. To člověk umírá tisícerou smrtí." (NIRO)

Reklama

Reklama