Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako kdyby se tvůrci snažili navázat na velké, čínské produkce, jako byly "Tygr a drak", ale nakonec jim z toho vyšel celkem malý film, kde ty emoce nejsou tak dobře podány, jak by se asi slušelo, nemluvě o tom, že snímek "Azumi" není nijak zásadně zajímavý ani z hlediska akčního. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

10 vychtrlých sektářů slepě honící své poslání, kteří musejí projít nesmyslnou a zároveň geniální vstupní zkouškou ! První velkej mínus je jednoznačně stopáž, 142 je přeci jen zbytečně moc. Druhej, a asi největší mínus jsou souboje který vás uvítaj ze začátku, prostě trágedie, hraní moc vokatý až kýčovitý, jenže při prvním ůkolu nastane zlom a souboje se stanou něčím zcela jiným. Seká se vše co má ruce a nohy a hrdla se tu prosekávají na požádání a nepožádání, zabijí se šecko, bez rozdílu pohlaví a věku ! Hlavní zabiják zabjáků, ala sex idol všech travestitů se povedl :). Srovnávání s Hero či Tygr a Drak je naprosto mimo mísu, tenhle film je naprosto o ničem jinym. Další průser je v tom, že člověk neví jestli sleduje komedi, akční žánr a nebo záběry z jatek. Atmosféra a režisérké sebevykradení (ano mluvím o Versus) tu čumí na každým rohu a právě proto je jasný že tenhle film nesedne každýmu. Ač má film sebevíc kladů či záporů, na filmovém poli je velmi zvláštním a zajímavým počinem a určitě se vyplatí ho vidět. Nakonec bych se jěště vyjádřil k hudbě, ta byla naprosto otřesná, na druhou stranu scéna, kdy kamera oblétává bojující pár byla geniální až se mi točila hlava. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný historický film z japonskej produkcie. Má veľmi zaujímavý príbeh o skupine bojovníkov, ktorý sú vychovávaný pre likvidáciu ľudí nebezpečných pre Japonsko. Som spokojný aj s jeho spracovaním, pretože aj napriek jeho priamočiarosti ani chvíľu nenudí a pritom trvá až 142 minút. Akcie je tu dosť, ale mám z nej zmiešané pocity. Súboje sú dlhé a zaujímavo natočené, ale nemajú moc prepracovanú choreografiu a viditeľne ani schopnosti zúčastnených nie sú na moc vysokej úrovni. Ale na rozdiel od väčšiny podobných filmov sa tu krvou nešetrí. Najviac ma zaujala posledná väčšia akčná scéna, kde hlavná hrdinka Azumi pozabíja mnoho desiatok protivníkov. Mierne ma tu sklamala vizuálna stránka, do ktorej v podobných filmoch vkladám najväčšie nádeje, ale tu nie je až tak pôsobivá. Ale na poslednej akčnej scéne ma už zaujala aj vizualizácia, hlavne otáčajúca sa kamera okolo jedného súboju. Nie som moc spokojný s hlavnými hrdinami, ktorí sú dosť nedôveryhodný. Neprekážajú mi, ale pôsobia dojmom obyčajných teenagerov a nie profesionálnych zabijakov a to aj po stránke správania. Mali by pôsobiť sebaisto a nie takto vyplašene. Azumi už pôsobí sebaisto a som s ńou spokojný aj vizuálne, či už vzhľad, pohyby alebo mimika. Tento film je zaujímavý aj tým, že pomerne často pôsobí ako film určený pre teenagerov, ale pritom je tu aj viacero scén, ktoré sú dosť silné. Zaujalo ma hlavne vyvraždenie skupiny potulných umelcov alebo pokus o znásilnenie. Veľmi ma tu prekvapila hudba, ktorá je zaujímavá, ale nie moc vhodná pre tento žáner. A neviem, čo si mám myslieť o záporákoch, niektorí sú zaujímaví, ale bojovník so zvukmi psa mi vadí. Musím povedať, že som mierne sklamaný. Podobné filmy mám veľmi rád a vždy ich pozerám s nádejov veľkého zážitku a kedže tento film je známy, tak som aj plné hodnotenie čakal, ale viacero dôležitých prvkov ma sklamalo. Ale aj tak sa mi film páči a určite si ho ešte niekedy pozriem. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 75%. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ve kterých vypnete náročnost příběhu. Azumi je přesně ten případ. Obvykle nemám filmy typu "skupina bouchačů rozseká všechny na salát" v oblibě, aktuální Cinema (konkrétně Miloš Bárta) však tento film vynachválila dostatečně na to, aby podnítila moji zvědavost. Musím souhlasit s komentářem, že je "Aya Ueto v hlavní roli opravdu nadstandardně k sežrání" a samotný příběh je "nekomplikovaný, ale nedebilní" (nekomplikovaný až natolik, že jsem viděl v japonštině, bez jakéhokoli překladu a nevadilo mi). Důvod, proč dávám takovémuto filmu 4* spočívá ve faktu, že když už jednou přijmu styl filmu (a žánru), zjišťuji, že je to vpodstatě velmi dobré. Až příliš na nižší hodnocení. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Michael Bay a Akira Kurosawa si hrají na schovávanou v této teenagerské pohádkové variaci aniž by se domluvili, kdo má vlastně koho hledat. Používají při tom jednoduchou vyprávěcí rovinu a formu, na kterou se snaží našroubovat nějakou tu filozofickou a povznášející úroveň. Ta je ovšem plochá, bezradná a iritující adekvátně větší části hereckého osazenstva. Na druhou stranu se i obličeje zúčastněných ztrácejí ve změti koláží soubojů, které jsou okořeněný bravurní a vynalézavou kamerou plnou ekvilibristických výkonů. Bohužel ta sama o sobě zběsile uspávající tempo nevytrhne a na zboštění charakterů, které jakoby vypadly z her na hrdiny, nestačí. Místo totálnosti máme co dělat s teatrálností, která po chvíli omrzí stejně jako rozkošný obličej hlavní představitelky... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama