Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých lidí na periférii města hodnotí svůj způsob života. Každého, kdo nežije tak jako oni, odsuzují. Sami však nejsou spokojní se svým životem a málokdo z nich má odvahu to změnit. Nejvíc se to podařilo Ponymu, který se stal úspěšnou rockovou hvězdou. Mimo Sooze, která taky touží naplnit své představy o životě. Ponyho nový život kritizují. Jenže i tito odvážní musí bojovat především sami se sebou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

What the fuck are you so fucking upset about, fuckhead? 1) Do uší bijící nesoulad (podmět) mezi hloupě se chovajícími loosery a jejich sofistikovanými dialogy přehluší i klišoidní scénář (předmět) s křečovitými zápletkami a nanicovaté ukončení po dvou hodinách. 2) 22letý Giovanni Ribisi (intelektuální Jeff) se hledal tak dlouho, až se ve své snaze poněkud ztratil. Zato si ho však fanynky a fanoušci mohli prohlédnout zcela nahého ze všech stran v krátkém záběru ke konci filmu. 29letý Stefe Zahn (Buff) přesvědčivě vysekl vesnického burana. 3) No...alespoň jsem se dozvěděl, co dělá večer úspěšným: Smoke; babe; slice; brew. All four bases. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušná nezávislá konverzačka, ktorá onu "nudiacu sa mládež" vystihuje perfektne a pravdivo. Je to iste Linklater, vidno to aj na forme, keď celý film zachytáva jedinú noc. Ale s postupujúcim časom to začína byť trochu únavné a otupujúce. Na druhú stranu, mladí Giovanni Ribisi a Steve Zahn sú skvelí, a ani soundtrack, i keď sa skladá z neoriginálnych piesní, nie je vôbec, ale vôbec zlý. Len je to chvíľami také nemastné-neslané. 70% ()

Reklama

ink flo 

všechny recenze uživatele

Linklater tu jeho oblíbený téma bezprizorní mládeže a nudy na předměstí zpracovává o poznání hlouběji a temněji než v Dazed and Confused, Boyhood nebo Everybody Wants Some. Parta pochlastávající za večerkou čeká na svého kámoše, který prorazil ve světě hudby. Během jejich následné interakce se začne jitřit závist, zahořklost i naděje a skupina se začíná polarizovat na dva tábory - ti, kteří mají víru, že se dokážou z depresivní reality maloměsta bez vyhlídek na valnou budoucnost dostat a ti, kteří podléhají skepsi, cynismu, pesimismu a obviňování okolí. Setkali se tam výrazné a hezky prokreslené charaktery od komediálních přes tragické, od pozitivních přes zraněné/zlomené. Silný příběh, určitě patří mezi pět jeho nejlepších filmů. Soundtrack od Sonic Youth! ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tohle jsme měli na videokazetě přehraný z videopůjčovny spolu s filmem Twin Town (1997) - Pamatuju si to dobře, to je jasný. Film o kamarádech co se nudí a poflakujou se po městě, chlastaj a probíraj kecy o životě. Giovanni Ribisi jako Jeff a vypadá jak zpěvák Billie Joe Armstrong z kapely Green Day :D Jeff je furt takový negativní, má názory jak nějakej anarchista. Skvěle ho nadaboval Michal Suchánek a tohle se mi líbilo co řikal - Říkal to kamarádce Bee-Bee (Dina Spybey-Waters) a samozřejmě že byl nalitej :D Michal Suchánek - Podívej se na nás! Všichni se stejně oblíkáme, všichni říkáme to samý, stejně šoustáme, koukáme na stejnou televizi. Nikdo neni opravdu odlišnej i když si snad myslí že je - Hele vole čum na to mý tetování! Ale víš, tohle mě osvobozuje, protože můžu dělat cokoli co chci, pokud se nestarám o nějaký následky. Všechno je možný, je noc na planetě zemi a jsem naživu. Jednou budu mrtvej, jednou budu jen kostra v bedně ale teď ještě ne, protože je všechno možný, takže já klidně můžu jet do New Yorku se Sooze protože v každý chvíli je to jenom to co je! Neni žádnej neúspěch, neni žádná chyba, prostě tam pojedu a budu tam žít a co se stane, stane se! A proto se teď svlíknu do naha. A nemám strach, chápeš? Já nepotřebuju peníze, já nepotřebuju - Nepotřebuju ani budoucnost! Já si můžu všechny zuby vytlouct kladivem - No a co! Víš můžu si vypíchnout oči a pořád budu naživu ne? Aspoň budu vědět že jsem dělal něco opravdovýho nejmíň dvě nebo tři vteřiny chápeš? Jde jenom o strach! A já už se nebojim! Já na něj seru! - Seru na strach!!!!! A týpek si stáhne kalhoty :D Skvělý charaktery v tomhle filmu - Steve Zahn jako týpek Buff - Ten je tam nejsrandovnější, ten zase furt kecá o mrdání, ten by furt jenom mrdal :D Nicky Katt jako Tim je ožrala a rváč co nesnáší černý a má furt nějaký rasistický kecy a má rád svoji rodnou zem Ameriku. Jak už jsem zmínil kamarádku Bee-Bee - Ta zase trpí nějakýma depresema a má problémy s alkoholem. Ostatní postavy už mě jenom sraly ale taky dobře zahraný. Český dabing skvělej ani Bohdan Tůma tam nechybí :) Tenhle film mám hodně rád. Velká nostalgie. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tohle mi asi tenkrát v nočním filmovém klubu na dvojce uniklo (lahůdky z cyklu "americké nezávislé léto" jsou to nejlepší, co mi televize v pubertě dala), bo jinak si neznalost téhle nenápadné pecky nedovedu vysvětlit. Divadelní inscenace odehraná během jedné noci na růžku u večerky, obsazená živelnými mladými postavami (rozpustilý buran Steve Zahn vede!) a napsaná s takovou lehkostí, že jim ty dialogy nahuštěné "životními moudry" dvacetiletých věříte do posledního slova. Dnes už se takové kousky točí málokdy… a je to škoda. Namísto aby festival v Sundance válcovali noví Linklateři a Smithové, přednost dostávají nemotorná LGBT dramata bez srdíčka. Inu, doba si žádá své. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama