Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto 1964, kluby jsou plné a do Pensylvánie právě dorazil rokenrol. Dokonce i automobily se na nerovné dlažbě kodrcají v jeho rytmu. Každý se chce přidat, každý chce být jako Beatles. Ani Guy není vyjímkou, Odjakživa si přál stát se hudebníkem a teď má šanci. V místní kapele se uvolnilo místo bubeníka, které Guy díky svým schopnostem získá. Kapela odstartuje se skvělou písničkou, ze které se přes noc stane hit. Celá kapela je jako v sedmém nebi turné, fanoušci, filmové nabídky a vše ostatní, co ke slávě patří. Všichni si mysleli, že jim to vydrží navždy. Ale tak rychle jak jejich hvězda vylétla vzhůru, tak rychle i dopadla k zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Philadelphii a Forresta Gumpa i tento film jsem měl možnost vidět v kině. Tom Hanks tam sice nehraje až tak velkou roli a hlavně ten film režíroval. Škoda, že na rozdíl od prvně jmenovaných filmů, které pravidelně (a zaslouženě TV reprízují), That Thing You do! mi v televizi dlouho unikal. Dřív jsem ho sehnal ve výprodeji na VHS. Soundtrack je skvělý. Znovu jsem si na To je náš hit vzpomněl při sledování Once, základní motiv radosti z hudby mi přišel podobný. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Já jsem se určitě u That Thing You Do, bavila. Takový ten klasický hudební sen, který se každému nevyplní, i když o něj usilujete usilovněji. T. Hanks má báječné postřehy a vůbec jeho režie nebyla špatná. Tento film byl pěkně odstupňovaný, měl jemný nájezd, měl vlídný rozjezd, a taky nepostrádal spád, který se vyústil v příznačný závěr. Co víc je třeba? =) 6/10 ()

Reklama

curfew77 

všechny recenze uživatele

Nezpochybnitelnými trumfy tohohle dneska už víceméně zapomenutého retra jsou titulní song (a pozor, také ending credits skladba stejného jména, které nejspíš skončila v konkurzu na druhém místě, nicméně je stejně skvělá) a miloučká Liv Tyler. Z kapely je nejlepší Steve Zahn, který taky jako jediný udělal v Hollywoodu jakous takous kariéru, a nevadil mi tolik ani Hanks, přestože ho nemám moc rád. Celkově kvalitní feel-good záležitost, ke které stojí za to se dejme tomu jednou za dekádu vrátit. 75 %. PS: Napodruhé jsem s odstupem let viděl extended version a musím říct, že ta původní, střihlá do standardní stopáže, je přeci jen svižnější a lépe drží pohromadě. Tak to jen tak na okraj... ()

2rady 

všechny recenze uživatele

Dobrý soundtrack. Toť asi všetko. Kde je kurník vyvrcholenie? Všetci prišli do jednej miestnosti, povedali si aký sú všetci ostatní úbožiaci a šli domov. Hlavný hrdina bez škvrnky. žiaden milostný trojuholník, nič. Čmuchám, čmuchám obrovský potenciál, žiaľ zrejme ho zabili a zakopali niekde veľmi hlboko. Jediné čo celý čas ťahá film je prekvapivé odhalenie, že Liv Tyler sa nenarodila ako elfka (23) a v časoch dávno minulých bola tínedžerka. Táto informácia ma úplne odzbrojila a dokázal som ju spracovať až so záverečnými titulkami. Celý herecký ansámbel sa celkom snažil, boli charizmatický a hralo im to dobre. Škoda réžie (tudy cesta nevede Tome) a prosťučkého deja. Jednohubka, nič viac, nič menej, ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvý (skutočný) debut T. Hanksa ako režiséra. A je to mierne lepší priemer. Klasický film o klasickej „jednohitovej“ kapele. Škoda, pretože tí chlapi v sebe mali viac. T. Hanks trošku v nezvyčajnej úlohe, ktorý však „nejako“ zvládol. Prekrásna L. Tyler a taktiež krásna a veľmi mladá Ch. Theron s malou a nevýraznou rolou (ale na to stačilo, aby si ju všimli). Asi toľko. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Všichni čtyři herci hrající v kapele The Wonders nacvičovali před natáčením osm týdnů, aby se dobře sehráli, ale ve většině jejich vystoupení je nahradili jiní muzikanti. (Hpatrik)
  • Natáčení probíhalo na mnoha místech USA, konkrétně například ve městě  Erie v Pennsylvanii, v Orange a Los Angeles v Kalifornii nebo ve městech Las Vegas a Henderson v Nevadě. (Terva)
  • Na okolnosti vzniku příběhu, který Tom Hanks nejen režíroval, ale i napsal, sám vzpomínal: "Právě jsem dokončil Apollo 13 a jel jsem do Japonska kvůli oscarové kampani Forresta Gumpa a připadalo mi, jako bych 82 měsíců mluvil jen o sobě. Musel jsem pořád odpovídat na nesmyslné otázky. (...) Nebyla to zdravá atmosféra. Nešlo o odpovídání na otázky, ale o únavu z té neustálé pozornosti. (...) Scénář byl tvůrčí dílo, které nemělo vůbec nic společného s ničím, co jsem dělal předtím. Byla to velká zkouška. I když jsem pár scénářů přečetl, neznamenalo to, že budu schopen nějaký napsat. Nejtěžší pro mě bylo naučit se ekonomičnosti. Napíšete deset stránek a pak zjistíte, že se totéž dá říct stránkou a půl. Nejtěžší bylo přestat plácat a jíž k věci. Ale rád jsem si k tomu psaní sedl. Líbila se mi osamělost. Projednou jsem nemusel s nikým mluvit." (NIRO)

Související novinky

Hanks se synem ve filmu

Hanks se synem ve filmu

27.03.2006

Jen nedávno skončilo natáčení adaptace knižního bestselleru Šifra mistra Leonarda a Tom Hanks se kromě dalších tří rozdělaných projektů upsal připravovanému dramatu THE GREAT BUCK HOWARD, kde si… (více)

Reklama

Reklama