Reklama

Reklama

Austin Powers: Špion, který mě vojel

  • USA Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Austin Powers je na první pohled londýňský floutek, obklopený krásnými ženami, ale v noci pracuje jako tajný agent, připravený zasáhnout na Středním východě, v zamrzlé ruské tundře nebo v podzemí Východního Berlína. Austin nikdy neodmítl žádnou misi, a co je hlavní, nikdy nezmeškal následující party. Teď se musí nechat na 30 let zmrazit, aby porazil zákeřného zločince, který vydírá svět. S krásnou pomocnicí musí proniknout do zločineckého centra, odkud se jim s pomocí zubní protézy a zubní pasty podaří uniknout, ale ještě musí porazit ženské roboty v minisukních. Na této nebezpečné misi se musí Austin vypořádat se svojí sexualitou, která zaspala třicet let, a získat lásku krásné pomocnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam v těch končinách, kde zanechali tvůrci Špionátora vyrostlo podivně hybridní stvoření jménem Austin Powers: Špion, který mě vojel. To co sem kvitoval u jedničky se tady bohužel obrátilo proti mě. Tudíž retra přeplácáno, pitvání gagů ještě hlubší a s ještě horšími následky než ta patologie prvního dílu. Lepší jest ovšem vizuální stránka filmu, kde se občas velmi povedené sekvence strídají s naprostými kiksy. Za uznalé pokývání stojí hudební doprovod a účast slavné to osobnosti Elvise Costela. Taktéž kostýmy a flexibilita postav, od zatraceně nervního trpaslíka k tlustému prasákovi, jehož neuvěřitelně asexuální proporce probouzí v divákově žaludku podivné pnutí, to vše znamená převážně plusy. Mike značně přehrává a některé hlášky už jsou takzvaným opakováním starých vtipů. Jiné zas naopak skvěle jednotlivé textové sekvence propojují. Především v závěru filmu při pohledu na oblohu s "neidentifikovatelným" předmětem. Austin dvojka tak potvrzuje pravidlo o tom, že druhé díly jsou více fekální, více vykastrální a ještě mnohem více ulítlé než jedničky. Ale na hodnocení opět půlené na dva a půl stáru se ovšem nedá už nic zlomit. Dokonce ani ještě větší koncentrace hvězd v malých cameo roličkách a štěcích to už nevytrhne. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

Ja som sa teda naozaj kráľovsky nebavil. Skôr som nechápal a hľadal onú avizovanú "vtipnosti". Mám asi rád iný typ humoru. Paródie všeobecne rozhodne patria k problematickým žánrom. Urobiť dobrú paródiu, aby to nebolo trápne, sa podarí len málokedy. Austin Powers do kategórie dobrých paródií určite nepatrí. Ten stratený čas pri sledovaní tohto srágoru chcem späť milý Roach! ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mé maximální hodnocení tohoto filmu patří jednoznačně k těm nejpřestřelenějším, což mi je v tomto případě zároveň ale i naprosto ukradený, neboť co tu ve své trojroli předvádí Mike Myers, tak to je jednoduše fenomenální, nezapomenutelný, geniální a především totálně kultovní! A konkrétně jeho Dr. Zloun nemá absolutně obdoby a ještě teď se nad všemi těmi jeho gesty a ksichty dávím smíchem. Ultimátní nářez!!! Možná je to tedy až trapný, ale tohle je pro mě prostě vrchol zábavy. Jednoduchý, až primitivní, ale neuvěřitelně vtipný. Zápletka je ale jinak neskutečně tupá a slouží opravdu jen jako podklad pro exhibici Mika Myerse, což ovšem bezezbytku naprosto toleruji. Abych ji ale jen neshazoval, zároveň disponuje i hromadou parádních nápadů a originálních momentů, které jsou taky fakt kulervoucí a jen tak nezapomenutelný. Vizuální stránku, respektive kompletní stylovost lze pak považovat za zcela nezaměnitelnou a nepřehlédnutelnou, prostě „austinopowerskou“ pecku. Každopádně určitě i věřím, že spousta diváků nad Powersem ohrne z mnoha aspektů nos, ale pro mě osobně jde u Špiona, který mě vojel, o nedotknutelnou zábavu, která mě pokaždé dostane do totální extáze, jo, tohle je prostě jedna velká, gigantická prdel, a opakuji, Mike Myers je bůh!!! ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Čo si človek pozrie, aby si o kúsok zlepšil náladu? Komédiu. Keďže ja obľubujem bláznivé komédie/paródie, vedel som že ma Austin Powers nesklame. A ani ma nesklamal. Každému je zrejme hneď jasné aký známy film sa tu paroduje: filmy s Jamesom Bondom. Do slova, do písmena a do bodky som sa od začiatku filmu smial až po koniec. Kontrast hlúpeho agenta (Mike Myers) a zlého zloducha (Mike Myers), ktorý sa ako inak snaží o niečoho zničenie. V jeho ceste mu však stojí odhodlaný Austin Powers. Parádny film, ktorý neberte vážne a vychutnajte si ho, pretože občas jednoduchá zábava prospeje. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už to není ten dobrej první díl. Nádhernou E. Hurley vystřídala krásná H. Graham. Vtipů je zde méně a méně povedených. Oproti pilotu je zde více oplzlostí a nechutnostÍ (viz ten fakt hodně nepovedenej tlusťoch). A k tomu je i nesrovnatelný dabing. I ten příběh už lehce ztrácí. Na druhou stranu, a za to dávám 3.*, mě fakt pobavila ta scéna z té talk-show na začátku, jak se tam setkává Dr. Zloduch se synem. To bylo fakt hodně povedené.... Zbytek už spíše podprůměr. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Gesto Dr. Evila je malíček vsunutý do koutku úst. Sval, který umožnuje odsunutí malíčku od dlaně, je v angličtině Extensor Digiti MINIMI. (PußyMagnet)
  • Záběry z filmu byli použity v reklamě DirecTV. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama