Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Olík 

všechny recenze uživatele

Kačírek (jak titulní postavu familiérně oslovuje hlavní hrdinka Beverly) Howard rozhodně nepatří mezi mé nejmilejší vzpomínky na filmová osmdesátá léta, nebo na jednu z nejsympatičtějších hereček té doby Leu Thompson – obé zastane Zemeckisův Návrat do budoucnosti. Žeň Zlatých malin sice není úplně spravedlivá, ale přehnaná ambicióznost narážející na nulový výsledek mne místy uváděla až do rozpaků. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to před mnoha lety u kamaráda na VHS a líbilo se mi to. Včera jsem to zkouknul a chytilo mě to zas. Je to prostě svým způsobem unikátní film u kterého jsem se navíc několikrát od srdce zasmál. Hlavně v druhé polovině se sice jedná o absolutní béčko, ale atmosféra nejhlubších 80s, celková stylizace a hodně povedený český dabing mě chytil za srdíčko. Dnes navíc už nikdo nic podobného nenatočí. Takže leť kačere! ()

Reklama

Právnička 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle filmík má pro mě prostě velké kouzlo!! Jako malá jsem ho nejprve viděla asi desetkrát v němčině (aniž bych německy uměla) a i tak jsem si ho hrozně zamilovala. Jazyková bariéra mi opravdu nevadila (což teď sama nechápu) - a to myslím mluví samo za sebe. Mám prostě pro Howarda slabost (dnes už i v češtině) :o) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V dobách, keď československí diváci ešte netušili nič o americkom komerčnom rebríčku a nevedeli, že Howard je tragický prepadák ovenčený niekoľkými Zlatými malinami, kolovali VHS-ky so simultánnym dabingom a... bol to na našom pirátskom videotrhu obrovský hit. Ten film videl prakticky každý, kto už koncom 80. rokov vlastnil video. Ale tie solídne 3* nedávam len z nostalgie - ono to bolo jednoducho fajn. Nevidel som to 15 rokov, ale Howardovo zježené číro pri prezeraní plagátov v časopise Playduck si pamätám doteraz. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jsem teď jeden z temných vládců vesmíru!" - "To ale musí být velká zodpovědnost..." Film začínal poměrně zábavně, ale postupně se stával nudnějším a nudnějším a ke konci to už nezachraňovaly ani Howardovy leckdy vcelku vtipné bonmoty. Nejvíce se mi líbil trestuhodně krátký úvod odehrávající se v kačeřím světě - to, co se pak dělo v New Yorku, bylo na můj vkus příliš "americké", plné klišovitých mouder, ponaučení a rocku / diska. Ani hudba mého oblíbeného Johna Barryho tentokrát filmu příliš nepomohla - samotný poslech soundtracku je stokrát lepší nápad. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Kačer Howard se po letech vrátil na plátna kin ve filmu Strážci Galaxie (2014), kde se objevil v potitulkové scéně spolu se Sběratelem. (Mattij)
  • Steve Gerber už ve třinácti začal vydávat svůj vlastní komiksový fanzin a když mu bylo dvacet, nastoupil do Marvelu. Postupem času se vypracoval a největší věhlas získal až právě díky Kačeru Howardovi. Největší věhlas a také největší problémy. Právě o tohohle hrdinu se totiž Gerber s Marvelem pohádal a začal se o něj soudit. Během toho pracoval pro menší nakladatelství, pro Image, DC ale i televizi (Transformers, G.I. Joe). Nakonec soud vyhrál a s Marvelem se po čase smířil. Ironií osudu je, že tenhle autor, který je v dobrém i zlém spojený s Marvelem, zemřel právě ve chvíli, kdy psal pro DC minisérii. (Rodriguez)
  • Kačer Howard byl v roce 1986 nominován hned na 4 zlaté maliny - Nejhorší film, Nejhorší scénář, Nejhorší nová hvězda a Nejhorší vizuální efekty. (Rodriguez)

Reklama

Reklama