Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s plno informacemi zde v komentářích - všechno mimo režie tu vyšlo. Ale bohužel mi to přijde trapné, nenašla jsem tam jediný vtip, který by mě vážně pobavil, a celkově mi to přišlo bohužel až otravné... Viděla jsem to již před několika lety a již v tu dobu jsem byla hlavně s hereckými výkony spokojena a to se ani teď nezměnilo, ale mít to pod palcem někdo jiný, tak by to bylo lepší...Pro mě to bylo tak, že jsem viděla to "nebezpečí" až pod tím vrchním obalem a myslím si tedy, že to hlavní "poselství", které tento film měl, jsem zachytila..Je to pravda - společnost a její veškeré tlaky, které na lidi má - je až nebezpečně nebezpečná...Je to tak a proto ten závěr je tak "absurdní" a nepředvídatelný... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

,,Lidské bytosti se staly příliš zakoukané do své vlastní inteligence, tak že přestaly rozlišovat naši Zemi jako učitele." Tohle je, myslím, ústřední myšlenka vynikajícího celovečerního debutu geniálního režiséra Michela Gondryho. Směs poetiky videoklipů (hlavně toho od Björk - Human Behavior - medvídek pochodující lesem mi tenhle film hodně připomínal), ulítlého fantaskního děje, zvláštního, velmi specifického humoru, všudypřítomné podprahové motivace lidského konání sexem a zakódovaných poselství - tenhle film má, i když se to možná na první pohled nezdá, velkou hloubku! To všechno vyrůstá totiž ze silných a rozložitých kořenů - kořenový systém scénáře zaléval totiž velmi pečlivě sám Charlie Kaufman, přemítající tu o podstatě člověčenství a zamýšlející se nad tím, kdo nebo co je vlastně Člověk? Human Nature není sice ještě tak vybroušený a cizelovaný jako Gondryho další projekty, ale i tak vykazuje, jak velký tvůrce ho točil (a napsal). Jednu hvězdičku jsem ale strhl za ten závěr - očividně poplatný oslavě lidské volby toho racionálního v nás. Je zvláštní sledovat, jak se u Kaufmana a Gondryho mísí osvícenské ideály s romantickými ideály návratu k přírodě... (ty myšky na úplném konci byly ale skutečně hodně vtipné:-)) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má správně ujetý Kauffmanovský scénář, herecky je zvládnut na výbornou, ale ztrací body za režii, kterou bohužel Gondry neukočíroval. Jakoby zapomněl, že netočí další ze svých geniálních videoklipů. Tohle je celovečerní formát a ten si přeci jen žádá trochu jiný přístup. Do snímku zakomponoval sice spoustu nápadů, ale ne všechny napomáhají filmu jako celku. Přesto je to natolik trhlý a netradiční zážitek, že stojí za zhlédnutí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ano, civilizace je naprostý hnus a tak se všichni svlékněme do naha, zdrhněme do divočiny, chovejme se jako zvířata a bude mír na světě... Uf. Když ale pominu tu extrémně naivní myšlenku celého filmu, tak to má celkem dobrý scénář, je to slušně zahrané, sem tam něco pobaví a i ten nápad je zajímavý. Akorát tomu chybí nějaké tempo, atmosféra a určitě ten nápad šlo i líp využít, takže se mi to od jisté chvíle omrzelo a celé to bohužel spadlo do průměru. Gondry má dost lepších filmů, ale má i horší. Slabé 3* ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Všetci sa tu sťažujú na dve veci: réžia a neveľká vtipnosť. Začneme tou vtipnosťou: neviem ako vy, ale ja si nemyslím, že to bolo plánované ako komédia. Fakt, že je dej absurdný, totiž ešte nič neznamená ( aj Resident Evil 2 má absurdný dej, no komédia to nieje. Aj keď...). Skôr by som to považoval za snáď až príliš presnú satiru našej ľudskej spoločnosti - žijeme v dobe, keď je príliš riskantné dávať najavo svoje emócie a pocity, v dobe, keď je každý prejav prílišnej citlivosti považovaný za slabosť, v dobe, keď sa každý z nás skrýva za rúcho tzv. kultivovanosti, ba až prudérnosti. Pretvárame sa deň čo deň a nechceme si priznať, že to v nás neustále vrie. Túžba schmatnúť prvú osobu opačného pohlavia a pekne ručne-stručne si to s ňou vydiskutovať nehľadiach na následky je všadeprítomná, nech s tým robíme čo chceme - je to naša Human Nature. Tento film nám to predviedol bez hocijakých príkras a je už len na nás, aby sme sa s tým zmierili. Tak to má byť! No a pár slov k réžií: mám taký nepekný pocit hraničiaci až s istotou, že polovica komentujúcich výčitky na Gondryho adresu len bezmyšlienko opakuje aby sa náhodou 'neznemožnila' pred ostatnými. Ja osobne si myslím, že réžia je to posledné čo môžete filmu vytýkať. Skutočne som sa snažil pozerať na film čo najkritickejším okom, no nenašiel som nič, žiadnu neprehliadnuteľné zaváhanie alebo chybu, ktorá by celý film potopila. Fakt neviem, bol by som však rád, keby mi niekto z vás vysvetlil, čo mu na Gondryho práci tak vadilo, rád sa nechám poučiť. PS: Ako iste viete, Gondry stojí aj za filmovým klenotom Eternal Sunshine of the Spotless Mind a ten bol zrežírovaný s takým kumštom, že to až dverami trieska. Myslíte si, že by sa to Gondry za tých pár rokov doučil? Určite nie, pre to sa človek musí narodiť. Ak vás ani toto nepresvedčilo, pozrite si nejaké jeho videoklipy pre Bjork, Kylie Minoque či The White Stripes. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama