Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (297)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jacob's Ladder je psychedelický film pre ľudí, ktorí psychedelické filmy nemajú radi. Tuctové a nijak prelomovo nasnímané vízie postrádajú väčšiu fantáziu, hudba nie je ničím výnimočná a chýba jej "psycho" rovina a zvraty v deji sú otrepané. To nič nemení na fakte, že v druhej polovici sa film pekne rozhýbe a stáva sa zaujímavou mysterióznou drámou . Fataskný alternatívny svet stále nefunguje.Avšak koniec to celé zničí. Záverečné odhalenie pôvodu nočných mor bolo jasné už po prvých piatich minútach filmu. To však nie je nič, záverečné dve minúty zničia i ten ostatok dojmu z filmu. Posledná scéna ignorujúca celý film pôsobí trápne a vycucane z prsta. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Psychologické, velmi depresivní, pomalu se vlekoucí drama s několika hutně hororovýma scénama, ve kterém můžete vidět spustu známých tváří v různých roličkách. Vietnamský veterán Tim Robbins tomu všemu vévodí, přičemž na plátně neštří slzami i panickými a beznadějnými výrazy ve tváři, když prožívá své halucinace a paranoiu způsobené zraněním z války. Ve výsledku zjistíte, že jde vlastně o docela komplikovaný film. Doporučuju. 85% ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

celkem slušný "psycho", kdy si nikdy nebudete jisti co je realita a co je jen sen (kecy typu : od začátku jsem věděl jak to dopadne ignorujte) ... jedna technická: po scéně s "ledovou koupelí", kdy jde Jakob uložit Culkina ke spánku (kéž by věčnému :)) je v zrcadle vidět postava, ale není to žádný démon, který by Robbinse pronásledoval, ale Adrian Lyne ... ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka me znacne rozhodila, po celou dobu byl ve me svyravy pocit, druha pulka byla uvolnenejsi a konec vse krasne shrnul a objasnil. Ve filmu jsou tri roviny vypraveni vetnam, ktery byl realny a pak jedna realita a druha realita.. cely film neustale oscilujete a snazite se prijit na to, ktera z nich je ta prava, a ktera je jen pouhym snem. Konec prinese rozuzleni tohoto paradniho dramatu obsahujici spoustu hororovych prvku. Skvele zahrana hlavni postava Timem Robbinsem. Malem to bylo za plny pocet uvidime, az se me to rozlezi v hlave. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z restů dohnán. A musím uznat, že tohle se mi líbilo daleko víc než všemi opěvovaný Donnie Darko, kterýho jsem viděl včera. Jediným, ale za to docela velkým mínusem filmu je u mě obsazení hlavní role. Né, že bych T. Robbins(e) neměl rád, ale můj oblíbenec to taky zrovna není. Do téhle role se mi moc nehodil. Dokázal bych si na jeho místě představit úplně jiný herce. Ale ani horší ( alespoň pro mě ) obsazení hlavní role mi nezkazilo výsledný požitek z filmu. Silný začátek mě přikoval k sedačce a nepustil až dokonce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Bruce Joel Rubin napsal scénář začátkem 80. let na základě snu, ve kterém byl uvězněn v metru. Nicméně dlouho nemohl najít pro film producenta, protože studio moc duchařským filmům otevřené nebylo. Teprve po úspěších filmů Duch (1990) a Angel Heart (1987), které se staly hitem, studio svůj postoj ke scénáři přehodnotilo. Poté, co byl zvolen režisér, tak sám Rubin strávil přes rok s Adrianem Lynem na jeho vylepšování. (Seabeast)
  • Režisér Adrian Lyne se ujišťoval, že Jakub (Tim Robbins) a jeho vize se nikdy neobjeví spolu ve stejném záběru. (Seabeast)

Reklama

Reklama