Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na účasť Martina Lawrencea kultivovaný sitkomový humor (až na ten "vulgárny slang z ulice"). S dlháňom Timom "Andym" Robbinsom mu to pristane, ale ešte viac boduje zmagorená dvojka John C. McGinley a Giancarlo Esposito. Svet rúcajúca komédia vyzerá inak, ale v záplave ostatných "ľahkých" filmov to nie je najhoršie. Prijateľná buddy road movie s jedným takmer excelentným tanečným číslom (režisér Steve Oedekerk osobne). ()

AngiS 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins + Martin Lawrence.. tyhle dva když jsem viděla vedle sebe řikala jsem si - Proboha, jen to ne.. Ale realita byla jiná :D A u tej hlášky se sochou a jejím ptákem sem byla mrtvá smíchy :D A scénu s pavoukem ani nekomentuju.. to byla málem moje smrt :D Jo, s radostí se na to zase jednou podívám :) Teda, to je ale velkej, sviňskej pavouk, vole.. " ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších a najobľúbenejších komédií vôbec. Nevidel som to síce v originále, videl som to len so slovenským dabingom, ale povedal by som, že ten dabing tomu na kvalite ani trochu neubral, pretože viac smiať už som sa u tejto maximálne podarenej komédií snáď ani teoreticky nemohol. Herecké výkony sú tu naozaj perfektné, dialógy dvoch úplne odlišných postáv sú absolútne nepremožiteľné. Nenapadá ma naozaj nič, čo by sa tomuto filmu dalo vytknúť. ()

NICOX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná, nefekální komedie. Tim Robbins mě potěšil tím, že umí hrát i v komedii a pro Martina Lawrence to byla prakticky role šitá na míru. Několik nezapomenutelných scén: tančící securiťák; useknutí "části" sochy a fuckování do kamery; tanec Nicka s hořícíma botama a do toho Scatman... Prostě nadprůměr, 4-. 75 % ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Reklamní agentura, věčně protáhlej Lawrencův ksicht - i'm sick of it! Na druhou stranu Robbinse bych mohl víckrát (on mi spolu s hudbou vždycky zaručeně připomene, jaká je škoda, že nejdou vrátit devadesátky) a stejně tak jeho vztah s manželkou přesně odpovídal tomu mýmu vysněnýmu. :)) K tomu přihoďte pár opravdu skvělých nápadů (pauza na chcaní, scatman...) a vyjde vám jednoznačně nadprůměrná hollywoodská "tandemovka". Lawrence, neLawrence. Koneckonců kde jinde by potom mohl bejt snesitelnej? ... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Steve Oedekerk ztvárnil postavu hlídače Baxtera, a to téměř beze slov, zato však s úžasnou taneční kreací. (Roman.Ticka)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna. (MikaelSVK)
  • Rig (John C. McGinley) a Charlie (Giancarlo Esposito) ukradnou vozidlo, přesto mají o několik scén později opět původní starší. (Borrtex)

Reklama

Reklama