Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ďalší stratený čas, počas ktorého som dúfal, že zažijem nejakú napínavú, akčnú alebo smiešnu situáciu. Nedočkal som sa. Bola to zmeska nudy a trápnosti, ktorú nemal šancu zachrániť ani Tim Robbins v štandardnej úlohe a už vôbec nie tá opička na gumičke, ktorú je ľahšie vystreliť si v lunaparku, než kvôli nej nakrútiť film. Takže v rozpore s názvom bolo možné niečo stratiť - a to čas, o ktorom som písal na začiatku. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se mi tady napsat "Tak tohle byl fakt hustej vejvar, bejku (krávo)!" :-), pokud bych se měl vyrovnat alespoň částečně slovním obratům černouška s kukučem přidrzlé sympatické černé opičky, která v této výborné komedii hraje zasloužený prim před Tim Robbinsonem. Ale v souladu se slušným vyjadřovacím slovníkem napíši, že tato komedie je velmi, velmi povedená, vtipná, ale také slovními obraty oné černé opičky dosti obhroublá (alespoň v CZ dabingu), což právě v kontrastu s "přirozenou" slušností, inteligencí a šarmem sekundující bílé opičky dává komedii ten správný, v tomto případě opravdu vyjímečně lahodný šmak. Martin Lawrence zahrál pouličního gangstera, který přepadává náhodné občany vážně vynikajícím způsobem. Zkrátím to tedy a napíši, že jde podle mého názoru o jednu z mála amíkovských komedií, která má zcela jistě humor, ale která ovšem nemusí některým striktním odmítavcům vulgárních slov tak docela vonět. Ne že bych byl příznivcem vulgarismů, ale v tomto mimořádném případě mi nevadily, ba naopak docela seděly. ....jako prdel na hrnci. :-) (....neváhám dát pět hvězdiček, neboť ... co víc si přát!?) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď som niekedy písal, že Martin Lawrence je akceptovateľný iba v Bad boys a Bad boys 2, tak som sa mýlil, nespomenul som si totiž na túto vydarenú komédiu, kde je samozrejme tým hereckým ťahúňom ale Tim Robins. Dôvodom kvality filmu tiež Lawrence nie je, tým je dorý scenár a svižná réžia. Takže to zase odo mňa chudák schytáva viac, ako by si zaslúžil. Radšej už končím. Dočkám sa nejakej tv reprízy? ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií 90. let! Dvojka Robbins/Lawrence funguje výborně a jejich náhodné/nechtěné roadmovie je k posrání zábavný. Steve Oedekerk má smysl pro situační komiku (což dokázal již ve dvojce Ace Ventury 2) a atakuje bránici vršením jednoho gagu za druhým... Nemám tomu co vytknout! "Ty vole! Leze Ti po hlavě svinsky velkej pavouk!"... "Já tomu vašemu ghettovýmu černošskýmu slangu nerozumím! Co znamená 'Leze Ti po hlavě svinsky velkej pavouk'?"... "To znamená, ŽE TI LEZE PO HLAVĚ SVINSKY VELKEJ PAVOUK!!!" ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Odlehčená záležitost, plná crazy zvratů, tradičně zaslepené lásky a distingovaného Robbinse, který dokazuje, že komedie taky umí. Ve spojení s Lawrencem jde o zajímavou dvojku, která díky dobrému scénáři umí vykouzlit i několik málo povedených hlášek. Drsňák McGinley je pak tím posledním, co drží Není co ztratit nad průměrem...zbytek je totiž celkem nůďo.. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Steve Oedekerk ztvárnil postavu hlídače Baxtera, a to téměř beze slov, zato však s úžasnou taneční kreací. (Roman.Ticka)
  • Rig (John C. McGinley) a Charlie (Giancarlo Esposito) ukradnou vozidlo, přesto mají o několik scén později opět původní starší. (Borrtex)
  • Nickova (Tim Robbins) kancelář se nachází v US Bank Tower. (Borrtex)

Reklama

Reklama