Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jejím hrdinou je "středně vysoký" úředník Martin Harvey. Říci, že se ve své práci zmítá v moři problémů by bylo víc než výstižné a tak, když se dozví, že jeho strýc zemřel a odkázal mu pohádkovou jachtu, bez váhání hodí všechny trable přes palubu. S vidinou exotických přístavů a dobrodružství v ráji karibských ostrovů, sebere Martin rodinu a vyrazí za lepším životem. Jejich sen však tvrdě narazí na nepříliš radostnou realitu, že jejich pohádková jachta je malá, sotva plovoucí ratejna, která potřebuje opravit úplně všechno, na co se zděšený Martin podívá. A pak se na scéně objeví on, kapitána Ron, a Martinova touha po dobrodružství může být naplněna víc než si kdy představoval (dokonce nechybí ani piráti). Kapitán Ron, jakási urousaná variace současného Ahaba s napohled pochybnými námořními dovednostmi, bere do rukou kormidlo chátrající jachty, osudů rodiny Harveyovy i příběhu samotného a vyplouvá podle námořních map tradičních amerických komedií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Martin Harvey (Martin Short) a jeho rodina prochází velkou rodinnou krizí. Do toho přichází zpráva, že zemřel vzdálený strýček, a Harveyovým odkázal loď. Martin v tom vidí velkou příležitost, jak dát rodinu dohromady a ještě si udělat pěknou dovolenou... jenže Loď není ani tak krásná jachta, jako na obrázku ale spíše otrhaná kocábka, a ještě k tomu dostanou Harveyovi jako kapitána chlapíka, který jako by vypadl z pirátů z Karibiku (uh, ono to vlastně celé v Karibiku bylo). Kapitán Ron (Kurt Russel), kromě toho, že má jedno oko skleněné, již svým příjezdem ukáže, že se Harveyovi na své plavbě nudit nebudou - a že je při tom potká věcí ... Rodiná komedie, která měla (patrně) stavět na (v té době velké) hvězdě, Kurt Russelovi. Ten to sice pojal jako velkou show, ale tak nejak, většina fórů jde mimo (i když, pár vtipných scének by se tu taky našlo). Ve scénáři je pár velkých děr, které film nemilosrdně táhnou ke dnu (jak se sakra všichni! dostali na tu Kubu??). No nic, určitě neurazí, a pro děcka, proč ne .. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veskrze nenáročná komedie, která si neklade žádné vyšší cíle a jako hlavní tahák nabízí Kurta Russella. Hodnocení filmu závisí na ochotě přijmout dětinský scénář, což se mi, jak vidno ze dvou hvězdiček, tak docela nepovedlo. Krvežízniví kubánští piráti a další scénáristovy inovace mě příliš nenadchli. V rámci režisérem vytvořeného světa ale již vše funguje, jak má. Russell, Short a koneckonců i ostatní herci sice přehrávají, jak mohou, ale v rámci této ptákoviny to prostě patří k roli. Snímek nejlépe použitelný jako relaxace po náročné duševní práci. Celkové hodnocení: 40%. ()

Reklama

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jedna z mojich najobľúbenejších nedocenených komédií. Zapodievať sa pri takomto filme s niečím ako logikou deja nemá absolútne význam, treba len sadnúť a baviť sa. Martin Short ako klasická hlava rodiny je OK, ale Kurt Russell je jednoducho perfektný. Ide o naozaj výborne zahratú komediálnu úlohu a podľa môjho názoru patrí k tomu najlepšiemu z celej Russellovej kariéry. Tak vypnite mozgy a bavte sa, Kapitán Ron vás totiž pobaví určite. A bol tu ešte skôr ako Kapitán Jack ;-) ()

boni 

všechny recenze uživatele

Film na zlepšení nálady. Každý máme nějaké filmové slabiny a jednou z mých je Kapitán Ron. Film je nenáročný na téměř všechny aspekty, které u filmu očekáváme, a přesto je dokonalý. Karibik, začátek devadesátek a geniální Kurt Russel, který je posunut českým dabingem téměř do jiné dimenze, a ve filmu chrlí jednu super hlášku za druhou. Nekamenujte mě, neberu vám vaše názory, ale pro mě top komedie. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film s Kurtem Russellem. Jeho postava kapitána Rona, který má vše na háku, je opravdu výborná! Pobaví ale celý film, naší rodinně tahle komedie zvedala náladu ve zlatých dobách VHeSek. Nakoukali jsme ji doma snad stokrát. ''Dejte pozor šéfe, v lesích jsou Gorily. Ge - Go...obrovský rozdíl děti, obrovský rozdíl!'' ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Benjamin Salisbury v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama