Reklama

Reklama

Liška a pes

  • USA The Fox and the Hound (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělá žena zachrání osiřelé liščí mládě Toda. Rozpustilá liška se brzy setkává s Copperem, milým psím štěnětem. Pod dohledem dobrotivé velké mámy Sovy si oba kamarádi hrají často v lese a stanou se z nich nejlepší přátelé. Ani jeden z nich netuší, že za krátký čas je osud postaví proti sobě a jejich přátelství bude podrobeno těžké zkoušce. Díky tomu, že se ve filmu Liška a pes objevují nadčasová témata lásky, odvahy a trvalého přátelství, stal se tento snímek jedním z uznávaných klasických pokladů studia Disney. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Opuštěné liščátko dojme, vzápětí se srdce zatetelí nad štěňátkem, setkání a hra těch dvou rozvlní rty k úsměvu, pak je člověk polituje, když jsou násilím odloučeni, nad zraněním Starouše ukápne slza, v lese za bouřky se nad lišákem hrdlo stáhne úzkostí, nad seznámením se slečnou liškou se rty opět pousmějí, zkoušení želez a lov vytvoří napětí, že by se dalo nejen krájet, ale i pilou řezat. Závěr vyvolá opět slzy i úsměv. Zkrátka je to velmi emotivní. Taky tam jsou nějací polodementní ptáci a housenka. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám rád Disneyho filmy a musím říct, že ty celovečerní mi říkají víc než snímky krátkometrážní. Tady je to klasický příběh o přátelství, které z principu nemůže fungovat, ale ukazuje se, že je prostě silnější než principy. Nijak zásadně originální, ale ty postavy je stejně možné si zamilovat. Líbí se mi i zakomponování minipříběhu s housenkou. Hned to má ještě další náboj. ()

Reklama

sulimo 

všechny recenze uživatele

Srdcová záležistost mého dětství, tohle jsem viděla, když mi bylo asi pět let. Babička mi to přivezla jako dárek, mluvilo se tam anglicky, bylo to předabovaný rusky a mělo to český titulky (což jsem v 5 letech velice ocenila, samozřejmě), ano, nevěděla jsem z toho nic, ale stejně se mi to líbilo strašně moc. Takže za 5 hvězd, asi ze sentimentu, jelikož je klidně možné, že si to tak vysoké hodnocení nezaslouží, ale mě to je naprosto volný, někdy je lepší, když mylné představy z minulosti tvoří představy o přítomnosti, jelikož ta je hned krásnější a nehodlám si ji kazit případně trapně nekvalitní pravdou. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Místy je to moc příjemná a milá pohádka, která svůj námět dokáže vést kupodivu realisticky (na pohádku), ale ve výsledku není víc jak průměrná a to už jen kvůli tomu, že je na tom dost vidět, jak moc se tvůrci celý ten námět snažili vším možným násilně protáhnout na celovečerní stopáž. i když ten příběh na ni prostě nemá. Proto mě to pak ke konci začínalo docela nudit, i když tu pozoruhodnou realističnost ohledně přátelství Toda a Cooppera na na tom stále oceňuji, jelikož zůstala zachována i v závěru. Kvůli tomu se mi to asi jen tak z hlavy nevyšumí, ale jinak je to opravdu velký průměr. Slabé 3* ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů v Disneyho nejhorší éře(1968-1988). Animace pěkná, postavy nejsou špatné, ale přišlo mi, že všichni jsou přehnaně hysterický a přehnaně nesnášenlivý vůči lišce Toddovi. Závěrečný souboj byl v té době nejemocionálnější a nejlepší ze všech Disneyovek, pak samozřejmě později to trumfnul Lví král. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama