Reklama

Reklama

Pes, který štěká, nekouše

(festivalový název)
  • Jižní Korea Peullandaseuui gae (více)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný univerzitní profesor Yun-ju žije se svou těhotnou manželkou v komplexu činžovních domů a je podrážděn štěkotem psů z okolních bytů. Rozhodne se proto situaci řešit. Mezitím se mladá úřednice Hyeon-nam dozvídá od nájemníků o náhlém mizení jejich psů a začne únosy vyšetřovat. (profhubert)

Recenze (24)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Komedie ? jedině hodně černá. Trošku zvláštní snímek, ale alespoň vím, že v Korei se taky jedí psi :o) Po shlédnutí jsem měl rozpačitý názor, co jsem to vlastně viděl a ani teď to vlastně nevím. Zamyšlení nad zahořklostí života ? Možná. Kdo ví ! Některé vtipné momenty vyzdvihly film na 3 *. 55 % ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Originální žánrová koláž, která se jako celek opravdu těžko charakterizuje a zasazuje. Bong si mě naprosto omotal kolem prstu a mám pocit, že v jeho prvotině šlo spíš o propracované postavy než o žánrové pravidla a jejich dodržování. Stačilo jedno vyprávění o "Boilerovi Kimovi", abych mu přistoupil na jeho "strašidelnou" vložku a vzápětí se upřímně zasmál u černočerného humoru. Pes, který štěká, nekouše je dle mého názoru obdivuhodný debut. Natočit jako první film žánrový mix obohacený o hravý vizuál a zajímavé detaily obecně, který drží pohromadě, (například zvolení lehce jazzového soundtracku v dynamičtějších pasážích nebo důraz na žlutou barvu), je režisérský kumšt. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

„Flanderský pes” , ktorý nielenže ani nešteká, ba dokonca ani vôbec nehryzie, no i napriek tomu si to odnesie, ako prvý v poradí, a to iba preto, že ženatý, okuliarnatý, tak trochu tiež i pod papučou, zakomplexovaný chlapík, túžiaci po profesorskom titule za mastný úplatok, totiž už viac neznesie intenzívny štekot psa, šíriaci sa z bytového komplexu, kde taktiež i býva. V (nesprávnom) domnení, že sa musí práve jednať iba o túto konkrétnu, prítulnú sučku, ju najprv ukradne aj s obojkom, aby sa jej skrátka rýchlo zbavil, trebárs zhodením zo strechy, či obesením na rúre dolu v kotolni, ale keď sa obidve aktivity míňajú účinkom, tak ju prinajmenšom aspoň zavrie do skrine, čím by mal mať už vari po všetkých starostiach, však ? No, zakrátko na to zistí, že zrovna tento »najlepší priateľ človeka« , nemôže kvôli operácii krku vydávať žiadne zvuky, a tak sa teda ide svižným šprintom pozrieť na to miesto činu, pričom po otvorení veľkej kasne, zisťuje, že je už, bohužiaľ, dávno neskoro, kedy ešte stále nemá vyhraté, keďže ho tam zrovna príde ktosi neohlásený navštíviť, z koho sa vykľuje miestny domovník, ktorý si akurát pripravuje večeru, a la «psí guláš» : „Hm, to musí byť ale riadna delikatesa, ktorú som zatiaľ neokúsil” . Obidvaja sú v podstate úplne rovnakí, lebo majú špinu za ušami, a to ešte pritom nie je definitívny koniec s ich nekalými praktikami. Ďalšou postavou, čo sa zapája do tohto procesu, je asistentka technických služieb, s častými predstavami o (televíznej, 15 minútovej) sláve, ktorá vyhlasuje do rozhlasu rôzne oznamy, napríklad také zmiznutie psa, alebo vám kľudne opečiatkuje letáky s tým istým problémom, ktoré si potom vyvesíte, kam uznáte za vhodné, že je zároveň i strašne nedochvíľna. A čuduj sa svete, všetci sa medzi sebou akosi bizarne prepájajú, a pritom sa ani nepoznajú, ale úvodný "skutok" , ich k sebe postupne pripúta, keď nejedno (ne)milé prekvapenie si na nich chystá, kedy to všetko do seba perfektne zapadá... K celému rozuzleniu síce neskôr predsa príde, ale nedozvedel som sa v ňom to takmer najpodstatnejšie, čo sa stalo s... ? Pokračoval ďalej vo svojich záľubách ? / Rezervy k režisérovmu debutu, by som nejaké zrejme mal, ale na to, že sa jedná o tak intenzívny zážitok, mu ich vskutku prepáčim. Šikovne si poradil so scenárom, pričom sa zbytočne nezaplietol do vlastnej pavučiny, a tak ponúka priam výstižné charaktery jednotlivých postáv, ktoré sa pred mojim zrakom náramne dobre rozprestierali všade po prostredí, kde si väčšinou vystačili iba so sídliskom, ale skúste si teraz i následne predstaviť, ako sa tam dá parádne zorganizovať taká šialená naháňačka, a ste hneď sa vodou. Takéto dobrodružstvo totiž nezažijete ani v bratislavskej Petržke, za to vám ručím ! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ako komedia mi to rozhodne nepripada. Aj satiry zvyknu byt ovela zabavnejsie ako toto. Skôr by som to oznacil za dramu. A to pomalu. O par chudakoch a ich zivotnych osudoch. Ziadna z postav ma nezaujala, takze som sa dost nudil. Objekticne by som tomu sice horkotazko 3* dal, ale kedze tam bez mihnutia oka zabijaju psov, tak ma tento film u mna smolu a jednu* strhavam. Nezazivny film u ktoreho lutujem, ze som ho vôbec videl. ()

Daweflip 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem byl odhodlaný nastínit zde děj filmu, ale ono se v něm opravdu skoro nic neděje a vůbec nevím, co bych k němu měl napsat. Sledujeme několik podivínů, kteří se ocitají v lehce nevšedních situacích, a téměř vše se odehrává v bezprostředním okolí jednoho jihokorejského paneláku, ve kterém se ztratí několik psů. Film plyne celkem pomalým tempem, ale pokud je na to divák připraven, určitě se nudit nebude. Je zde celkem dost vtipných scén, které dokážou utkvět v paměti déle, než pár hodin, což se cení. Nezapomenutelná je pro mě např. ta s dalekohledem či s řepou. 90% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Režisér natáčal film vo svojom vlastnom byte. (ugly_joe)

Související novinky

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

Režisér Bong Joon-ho přijíždí na Filmasii!

02.12.2011

Korejský filmař bude mít retrospektivu na 7. ročníku festivalu Filmasia. Setkat se s ním můžete na projekcích v neděli 4. prosince. Celý festival se koná v pražském kině Světozor 1. - 4. prosince… (více)

Filmasia: posedmé na východě

Filmasia: posedmé na východě

26.11.2011

7. asijský filmový festival Filmasia se uskuteční v pražských kinech Aero a Světozor 1.-4. prosince 2011. Uvede novinky různých žánrů z dálného východu (Japonsko, Hongkong ad.) i profil výjimečného… (více)

Reklama

Reklama