Reklama

Reklama

Agenti FBI se neúspěšně snaží chytit sériového vraha, který popravuje nemocné lidi. Pachatel nezanechává žádné stopy, a tak chtějí k případu povolat psychologa s výjimečnými schopnostmi. Ten se ale ještě nevzpamatoval z rodinné tragédie a nechce se do pátrání zapojovat... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (215)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mno , natočiť ''dvojku'' Sedmičky , tak to chce poriadne gule. Hoci sú tieto trileri o masových vrahoch už všetky pomaly na jedno kopyto, tento ich má. Dvaja spešl agenti nemôžu dolapiť chlapíka , ktorý okrem mŕtvych tiel nezanecháva za sebou žiadne iné stopy a tak poprosia o pomoc týpka - medium, ktorým je starý Hopkins , aby im trochu helfnul z núdze. Avšak podozrivý, zdá sa, má v rukách silnejšie tromfy. Na kultový Se7en sa to nechytá síce, ale veľmi rád si to ešte raz dám. Špeciálne kôli jednej ''umeleckej'' vražde. [ 26.9.2015 @ vue cinema, Redditch, UK ] ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak si nemůžu vybavit nějakou scénu, která by se mi alespoň lehce vryla pod kůži. Anthony Hopkins a pak dlouho nic a nikdo. Sic hraje poslední roky pořád stejně, ještě pořád dokáže zastavit krev v žilách publika. Jenže to je asi tak všechno. Shodnu se s některými ostatními. Po zhruba hodince to začne nepříjemně drhnout, scénáristé se utrhnou ze řetězu a ta solidně budovaná atmosféra se začíná rozplývat. Finále je už jen o čekání na.. no, na konec. Pořádně zabořit do sedačky se nám nepodaří, ač je to řemeslně docela slušné. ()

Reklama

stration 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to opravdu vypadá na thriller ve stylu Se7en, aby se to v poslední třetině zvrhlo v těžko popsatelnou mystiku. To by mě až zas tak nevadilo, kdyby tím celý příběh právě to mystiku a tajemno ztratil. Ono už pak vlastně není co odhalovat, a tak sledujeme "jen" zajímavý souboj paranormálních myslí ústřední dvojky. Herecky tomu nemůžu nic vytknout. Je to příjemný film, který si klade i sem tam nějakou složitější otázku, ale málo na ni odpovídá. Zklamaný rozhodně nejsem, ale vytěžit se z toho dalo víc. O pokračování Se7en bych ale nehovořil ani omylem. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem si mlaskal a liboval, jak skvělá je tahle těžkomyslná a parapsychologická kriminálka a jak moc mám rád tenhle filmový žánr, užíval jsem si zajímavý příběh a scénář, užíval jsem si výborného Hopkinse i dobře zahranou blonďatou agentku, pomalu jsem si připravoval pětihvězdu... aby pak ale přišel nepochopitelně zmatený a pomatený konec s nechtěným komikem Sagvanem Tofim Farrellem, který mžikem spláchl do hajzlu celou předchozí pilně budovanou melancholickou atmosféru, a aby navíc chvíli nato sentimentální konec podělal i ten zbytek oné příjemné zádumčivosti, kterou nestačil podělat Farrell. Poděláno jest. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mať také schopnosti je skôr prekliatie ako dar, ak nevidíte čísla športky. Zaujímavá je postava vraha, ktorá presahuje kriminálnu rovinu a pláva do morálnych vôd. Či konal viac dobra ako zla nech si posúdi každý sám, rovnako, ako na asistovanú eutanáziu, kedy sa kvalita života rýchlo znížila a všetci blízki sú s tým uzrozumení. Pre mňa prekvapenie a spokojnosť. Presne typ filmu pre ktorý sa Anthony Hopkins narodil a s doplnením o ďalších, je pre mňa herecké obsadenie na jednotku. Dej skoro strhujúci, myšlienka výborná, "ľakajúce či hnusné" scény tak akurát v miere a skvelý scenár. Čosi v tomto filme bolo zaujímavé. Avšak nie moc pochopiteľné, napriek tomu je to desivé a pre divákov určite neuveriteľne nepochopiteľné, napriek tomu sa to ozaj oplatí vidieť. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (7)

  • V scénke v nemocnici (1:04:04), kde sedia oproti sebe John (Hopkins) a Katherine (Cornish), je na stene tapeta s Velkým Rozsutcom z Malej Fatry. (samkosuicide)
  • V deváté minutě filmu položí agentka Cowlesová (Abbie Cornish) u doktora Clancyho (Anthony Hopkins) na stůl složky k případu, aby si je prostudoval a odchází z místnosti. V dalším záběru na Clancyho, který se ani nepohnul, je v pozadí vidět stůl bez složek. (raininface)

Související novinky

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

Hopkins, Farrell a „tak trochu dvojka Sedm“?

09.02.2013

Thriller Solace už Hollywoodem bloumá několik let. Své na něm odmakali i scenáristé jako James Vanderbilt nebo oscarový Peter Morgan a studio New Line se z něj nějakou dobu pokoušelo udělat… (více)

Reklama

Reklama