Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou krimi komedie z amerického San Diega je poněkud svérázný polda z protidrogového oddělení Mike Dooley, samotář, který kašle na vnitřní směrnice a dělá všechno proto, aby dopadl významného obchodníka z drogami Lymana. Je ve své snažení tak úspěšný, že se ho Lyman pokusí zabít. Bohužel neúspěšně. Jediným důsledkem je zničený vůz. Protože překupník chystáý velký kšeft, požádá o rychlé přidělení nového vozu, aby mohl pokračovat ve sledování. Místo vozu však překvapený policista dostane nového, poněkud netradičního parťáka. Psa, německého ovčáka, který je sice úředně veden jako K-9, ale jinak má jméno Jerry Lee. Byl vycvičen k hledání drog, rejstřík jeho schopností je však mnohem širší. Kromě výcviku má ovšem Jerry také velmi výraznou osobnost. Pracuje jen když se mu chce, zato je ochoten kdykoli přispět k rozvratu Mikeova osobního života, popřípadě zničit něco v jeho bytě či autě. Dvojice, která se k sobě absolutně nehodí je přes všechny rozdíly a nesrovnalosti nucena spolupracovat na dopadení Lymana. A tak je jasné, že počáteční potíže budou nakonec překonány, dvojice se stane nerozlučnou dvojicí a všechno dobře dopadne. Nebo ne? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Perfektní odlehčený snímek, který se suverénně zařadil do programového schématu každé televize a nejedna televize jej každým rokem opakuje pořád dokola. Tvůrcům se dokonale povedlo skloubit humor se sympatickým obsazením a podařila se vytvořit i velmi příjemná a místy i vtipná atmosféra. Herecké obsazení naprosto dokonalé, Jerry Lee je obrovský sympaťák a jeho parťák James Belushi jakbysmet. Snad jediná věc, kterou bych K-9 vytkl, je trochu jednodušší děj a ne moc povedený závěr. Jinak vše funguje perfektně. Chemie mezi jednotlivými postavami, atmosféra, výkony, vše přesně odpovídá jednoduché, příjemné a vtipné komedii, na kterou se vždy milerád znovu podívám, a která mě vždy potěší a pobaví. 9/10. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nejinteligentnější účinkující hvězdou snímku je bezesporu K9 alias Jerry Lee ... což je z jedné strany skvělé, neb mám ke čtyřnohým přátelům člověka veskrze kladný vztah. Z druhé strany je to ovšem poněkud degradující ... v souvislosti s namyšleným pánem tvorstva, který sám sebe dosti sebestředně označuje jako homo sapiens. Takže 2* za Jerryho, víc ani ťuk. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tomuhle filmu naprosto propadla a ještě se mě to nepustilo, a asi ani nepustí. Tento film se před takovou milovnicí psů jakou jsem jako malá bývala prostě schovat nemůže. Hlavně když jde o německého ovčáka, který byl a pořád je mou vysněnou rasou. Jsem hrozně ráda, že byl tento film vůbec natočený a že hlavní roli dostal i skvělý, věčně sarkastický a zábavný James "Jim" Belushi a můj milovaný Jerry-Lee. - "The woman is mine." ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminální komedie, která by byla pouze nadprůměrná nebýt úžasného německého ovčáka Jerry Leeho. Mike Dooley je celkem cool polda, ale teprve se svým parťákem to fakt rozbalí... No mě se to prostě líbilo, konec je sice fádní, osmdesátky z toho taky přímo čiší, ale jinak je to bezva zábava...90% ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný, až podprůměrný snímek, kde prim hraje chlupatý parťák potrhlého detektiva Jamese Belushiho. Ti dva jsou jako oheň a voda, aby se nakonec, div se světe, stali nejlepšími "parťáky". Hodně slabé a průhledné, ale kousky chlupatého detektiva jsem se hodně bavil, a určitě nejenom já, a proto dávám 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Tříletý ovčák, představitel hlavní zvířecí role, musel projít tvrdým tříměsíčním výcvikem známé trenérky Kate Ann Millerové. (Terva)
  • Jednou ze skladeb použitých ve filmu je „Oh Yeah“ od švýcarského electro-dua Yello. (Frontie)
  • Natáčení probíhalo v San Diegu. (reich)

Reklama

Reklama