Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh dvou specialistů z protidrogového oddělení, kteří zcela propadnou závislosti na drogách, jež mají vymýtit z ulic. Krimi thriller Opojení vychází z románu spisovatelky Kim Wozencraft a pro film jej adaptoval spisovatel a scénárista Pete Dexter. Snímek je režisérským debutem producentky Lili Fini Zanuck. Jennifer Jason Leigh zde ztělesnila Kristen Catesovou, policejní novicku, jejímž partnerem je zkušený Jim Raynor (Jason Patric), tajný policista z Texasu, jehož úkolem je proniknout do okruhu hlavního drogového dealera 70. let Willa Gainese (Gregg Allman). Kristen ovšem nikdo neřekl, že kvůli přesvědčivému dojmu musí Jim brát také drogy, a jak se dá očekávat, stává se na nich závislý. Užívání drog jako součást vyšetřování není pro policii přijatelné, navíc jejich horliví nadřízení Larry Dodd (Sam Elliott) a Donald Nettle (Tony Frank) se Jima snaží zbavit, protože zneužil dceru místního prominenta. Mezi Jimem a Kristen vzplane milostný vztah a začnou spolu žít. Navíc se seznámí s místním zlodějem aut Walkerem (Max Perlich), který je s Gainesem v kontaktu. Do drogové závislosti zabředne kromě Jima brzy také Kristen a jejich vyšetřování se nevyvíjí dobře. Z drog se snaží vymanit a přimět Walkera, aby Gainese udal, případ se jim však vymyká z rukou a nakonec jsou nadřízenými přinuceni, aby si proti Gainesovi vymysleli falešné důkazy. Snímek doplňuje velmi kvalitní soundtrack, v němž se objevuje také hit Erica Claptona „Tears in Heaven“. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

decouble 

všechny recenze uživatele

Hrozně monotónní a epizodicky stavěné vyprávění. Film má několik tématických linek, ale na žádnou z nich není vyloženě kladen důraz, spíš se skáče sem a tam. Policejní pátrání je většinu času podružné drogové zkušenosti ústředního dua. Jenže ta zkušenost se skládá z drobných scén, po nich jsou v neznámém intervalu najednou oba závislí. Není jasné na jaké droze (alespoň u postavy Kristen). Ke konci vykrystalizuje politická rovina, kdy si velký policejní šéf "objedná" zfalšování důkazu, aby dostal jednoho domnělého dealera. A do toho asi od půlky filmu poletuje téma pocitu viny malého dealera, který začne práskat ostatní, aby si zachránil krk. Ve skutečnosti to asi má být film o lásce ústředního páru, tenhle motiv se ale topí v přehršli ostatních témat. Špatný výsledek pak navíc podtrhuje Claptonův kytarový soundtrack, který se k filmu moc nehodí. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který není zcela typickou kriminálkou, ale spíš osobním dramatem policisty, který díky své práci propadne drogové závislosti. Vynikající výkon Jasona Patrica, a neméně vynikající hudba od Erica Claptona. Clapton začal na hudbě k filmu pracovat krátce po tragické smrti jeho syna a výsledkem je velmi osobní soundtrack "Tears In Heaven". ()

Reklama

Krahulda 

všechny recenze uživatele

Tento film měl úžasnou atmosféru. Herci podali vskutku výborný výkon. I když tento film mohl být příběhově více zajímavější, tak jsem se rozhodl pro maximální hodnocení a to především díky soundtracku, který má na svědomí Eric Clapton. Dokonce ve snímku zazněla snad nejznámější píseň od Eric Claptona Tears in Heaven. ()

dalver 

všechny recenze uživatele

Pozeral som čo to o filme aj na wiki, keďže je inšpirovaný skutočnými udalosťami a je možno aj škoda, že tvorcovia nešli podľa reality až do úplného konca. Rush je ale stále veľmi slušný kúsok, ktorý síce neprinesie žiadnu akciu, či prestrelky, dodáva však pohľad na dvojicu agentov, ktorá vo svete drog postupne podľahne okoliu a stanu sa závislými, čo ovplyvní aj ich profesné aprofesionálne konanie. V súčasnej dobe však v rámci žánru už pomerne nefunkčný film. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

" Rozhoduju se jestli tě do toho zatáhnu, protože se budeš dlouho nenávidět. Tak takhle žiješ? Ne, pro mě je to lehký. Já nemám sebeúctu. " .... Film,který se mi kdysi dávno dostal pod kůži a už tam zůstal. Pro mě nejlepší herecký výkon Jasona Patricka (takhle hrát jako tady jsem ho už potom nikdy neviděla) a Jennifer Jason Leigh (lepší partačku než Kristen si k sobě Jimy nemohl vybrat). ..."Pro ostatní jsme feťáci,což znamená že když jsme v maléru, nemůžeme volat policajty na pomoc. Musíme si pomoct navzájem. Takže když do toho půjdeš, nebude to napůl. A když budeš lidi považovat za blbce, tak si ublížíš. A ublížíš i mě. Máme jenom jeden druhého." *** Eric Clapton - Tears In Heaven *** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní roli odmítl Tom Cruise, kterému se nelíbilo, že musí před kamerou "fetovat". (Terva)

Reklama

Reklama