Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojte, nepůjde o smrt roztomilého domácího mazlíčka, ale kočky nadmíru půvabné, povrchní a egoistické… A máme tu další díl kriminální minisérie s Janem Kanyzou jako majorem Bohuslavem v hlavní roli. A jak již samotný název napovídá – i tentokrát půjde o vraždu. Ovšem nikoli o smrt obyčejného domácího zvířátka, ale „kočky dvounohé“: manekýny, fotomodelky a především neúspěšné studentky gymnázia (E. Geislerová). Dívky nadmíru půvabné, ale značně povrchní a egoistické, jež chce v životě pouze získávat a brát, ať už jde o lásku, blahobyt či peníze. Svým lehkomyslným až cynickým přístupem k životu si dokázala vytvořit řadu nepřátel, což se jí nakonec stalo osudným… (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

kocik1 odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda. Autentičnosti dialogů by snad neuvěřil ani cizinec učící se česky. O tom, že mluvené slovo v podstatě působí jen jako vycpávka oněch 80. min., po které film trvá, snad ani nemá cenu mluvit. Zkrátka a dobře, ještěže se ČT nerozhodla, že natočí snímek dvouhodinový. Snad z obavy, aby jí diváci nezačali u obrazovky vymírat nudou.... Za to chválím. Ale na bod to stejně nestačí.:-) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kde nic není, ani smrt nebere. V tomto případě divák. Laciná televizní detektivka, která nemá takřka co nabídnout, snad jen přehršel scénáristických kiksů a plejádu zoufalých hereckých výkonů současné české šmíry. Kanyza, Satoranský a Maciuchová zachraňují, co se dá, ale boj s větrnými mlýny nelze vyhrát. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Druhý díl z volné trilogie detektivek s Janem Kanyzou jako majorem Bohuslavem oplývá zcela tím samým jako předešlý díl. Napětí nikde žádné, pouze prosté pátrání a hádání dvou hlavních detektivů, až jim řešení samo spadne do klína. Přestože to byla detektivní jednohubka, nebyla totálně mdlé chuti. Průměr. Hudba: Richard Bergman ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Major Bohuslav, jenž má pod očima vaky, že by se mu do každého z nich vlezlo mládě klokana, bloudí po okruhu podezřelých z vraždy nešťastné modelky s nepoddajnou blánou. Udělal to nasávající otec, ducha prostý fotograf, naivní spolužák, úchylný umělec, Anče, Kuba a nebo snad dokonce hajnej? Skutečnost, že se v noc vraždy vystřídalo u oběti (naštěstí ne na oběti) půl Prahy a vše za ty Sherlocky vyřešil všímavý drožkář, mě utvrdila v tom, že sleduji lehkovážně napsanou frašku. Vidět ji se mnou Agatha Christie, vlétne ji do zívajících úst moucha.. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tragicky slabé. Když jede vrah mordovat taxíkem, tak to by snad vyřešil Kanyzův nedochvilný parťák i sám. À propos, Karel Zima je jedinou světlou stránkou této inscenace a jemu patří zasloužená hvězdička. Jinak je to samoúčelná slátanina... Dobrý fór by ale byl, kdyby se Maciuchová a Procházková prohodily a "Anče" s "Kubou" by byli manželé. :-) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Poslední film herce Václava Kotvy. (M.B)
  • U postele, ve které v ateliéru leží Saša (Ester Geislerová), je vidět bílá cedule s černým nápisem "SOUKROMÝ MAJETEK - SPOLEČNOST NUGGET". Tato cedule byla původně použita v televizním filmu Agentura Puzzle: Pohřeb (2004), prvním dílu z trilogie Agentura Puzzle, kde byla umístěna na závoře, kterou násilím otevřel Robert Jašków v roli hledače pokladů. (navabaca)

Reklama

Reklama