Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dnes už převážně nostalgická pecka o zeleném přátelství samotářského hajného a městského kluka. Jejich příhody byly místy celkem akční (viz potok otrávený čpavkem), jindy zas dost naivní (výstavba silničního nadjezdu). Co však nikdy nezestárne a svou barvou tak bude krásně ladit s celým seriálem, to je úvodní píseň - nesmrtelná odrhovačka "kdybys tak náhodou":) 70% bez jakýchkoliv výčitek. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zatracovat ta díla předlistopadového období, která nepatří mezi jejich nadčasovou špičku, je poměrně snadné. Zvažujeme-li však jejich kvalitu ve srovnání s polistopadovou tvorbou pro děti a mládež - pokud ve srovnatelné podobě vůbec existuje - jsou výsledky a názory, k nimž dospíváme, jednoznačné. Ostravská tvorba ve většině případů na tuto špičkovou hodnotu nedosáhla; zřídkakdy však šla také pod standard doby. Scénář, který nepatří k nejdokonalejším, dokázala režie vylepšit a některé herecké výkony dále posunout. Vlado Müller, výrazný, osobitý slovenský herec (SIGNUM LAUDIS, OBŽALOVANÝ) tu dostal jednu ze svých vděčnějších příležitostí; herectví Tomáše Holého muselo být vždy psáno na míru; kvalita jeho výkonu tím bývala ovlivněna. Je to pochopitelné. I po tom, co jsem naznačil, klady zůstávají: slušně zvládnutý televizní seriál pro děti a mládež, v osmdesátých letech ještě děti a mládež všeho věku. ()

Reklama

route60 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je ovlivněno nostagií ale i tak nikdy nezapomenu kdy jsem se těšil na každý díl sledovat Vlado Müllera jako Horynu a další postavy byla prostě radost, dnešní děti by to asi už tak nebralo jedno je jisté že tehdy se natáčela kvalitní zábava pro děti dospělé a dnes? jen sračky typu reality show všeho odporného druhu. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Dnes brutalne chybaju podobne serialy.Je mi luto ze sa netocia lebo v dnesnej dobe deti stratili pojem co je vztah k prirode a co vsetko sa tam skryva a nachadza.Ano je trochu ideologicky no napriek tomu ma omnoho viac co ponuknut ako uplne TUPE serialy v nedelu doobedu ako Stratene duse,Superman , Carodejnice a nim podobne. Je to legendarny serial a taky aj ostane v srdciach Husakových detí.Nikdy nemam problem ho pustit synovi ,lebo viem ze z obrazovky nikdy nevyletí duch,krv alebo hola teta!!!! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Znáš nebe bez mraků a mraky zase bez nebe. Stříbrnou vodu řek, a zázraky jménem les. Dík křiku sojky poznáš jednou i sebe. Už zítra znát se budeš mnohem líp než dnes. Kdybys tak náhodou měl pocit, že jsi sám. Tou cestou mechovou přijď rovnou k nám. Vždyť fůru přátel máš v zeleném údolí. Tak si jich jenom važ, ať už jsi kdekoliv. Pro štěstí do kapsy tři sojčí pírka dej si. A špetku jehličí, ať vždycky trefíš zpět. Kdybys to nevěděl, tak dávno malý nejsi. Vždyť v kůře stromů dá se najít celý svět. Kdybych to nevěděl, tak dávno malý nejsem.Vždyť v kůře stromů dá se najít celý svět." * ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Panelový dům, kde bydlel Pavel (Martin Čížek) s rodiči, se nachází v Havířově v ulici Petra Bezruče č. p. 5. (M.B)
  • Fenka Haluška se ve skutečnosti jmenovala Rita. (Zdroj: časopis Televize). (M.B)

Reklama

Reklama