Reklama

Reklama

Mistři

  • USA Champions
TV spot

Obsahy(1)

Pro řadu Čechů je lední hokej sakrálním prostorem, kde si realizují vlastní touhu po dokonalosti, vítězství, obdivu a moci. V takové fanoušky se mění i skupinka hrdinů, obývajících zdevastovanou vesničku kdesi v českém pohraničí. Scházejí se v průběhu mistrovství světa před skomírající televizní obrazovkou v místní hospodě, jejíž zadlužený majitel Karel už nemá odvahu po nich požadovat peníze za útratu. Chodí sem opuštěný invalida Jarda, který nenávidí Romy, poctivec Josef, jehož hlavní starostí je, aby ho za Roma nikdo nepovažoval, neurotický Pražák Pavel, pokoušející se vyhnat ze své víkendové chalupy původního německého majitele, žena hostinského Zdena, po níž pokukuje Jardův dospívající syn a jež miluje světáckého řidiče, jehož autobus zprostředkovává jediné spojení se světem Autoři nabízejí hořce drsnou, černohumornou grotesku o citové prázdnotě a lidské malosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle neni komedie, tohle je depka s nekolika skvelejma hlaskama. Vetsi prdel, nez tu kde se dej odehrava, neznam. Herci byli paradni, fakt vypadali jak kdyby na ty vesnici zily. Pribeh to sice zadnej poradnej nema a misty to pusobi az zbytecne amatersky, ale vubec to nevadi. Navic diky delce asi 80 minut jsem se nestihl nudit. Navic tu je par povedenejch a originalnich napadu a hustej Budar. Sice tenhle film asi tezko bude patrit do zlatyho fondu, ale Marek Najbrt by to moh nekam dotahnout a ja nemam filmu co vytknout, takze 5*. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skutečně to není stejný film jako fotbalové Non plus utras, ale opět žádný dojem. Doufala jsem, že obsazení Gyndy dvojky mi udělá radost jako vždycky, ale tahle kombinace české malosti, problémů se Sudeťáky, Romy, vozíčkáři, alkoholiky a vztahovými propletenci jde naprosto mimo... ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

"Zdenóóó...jsme Mistři!!" Hodně silný čtyři! Mrzí mě, že Mistři zůstali nepochopený. Výborný vykreslení pár různých (většinou záporných) charakterů, jejich slabostí i silných stránek. "Češi....češi...vole" Má to všechno, zajímavý úvod, skvělý herce, vtipný vsuvky, pasující hudbu, dobrou gradaci i jakousi pointu. A hlavně je to všechno naprosto uvěřitelný. Hrozně by se chtělo (a všichni to tady dělají) říct, že je to film o "české malosti". Ok, ale s tim zobecněním na celý národ jděte do háje. Ono vůbec, už to nadužívání slova "národ", obzvláště ve spojení se slovy "český", "malost", "ubohost" a celkově to sebeshazování mě na vás pěkně sere! "Ty máš zkrátka iluzi, že tvůj táta byl bílej, že nejsi cikán, je ti po tom líp..." "Tak to já bych mohl říct, že ty máš iluzi, že máš hospodu." "Ale já mám hospodu!" (85%) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přihrávka přišla na Richtra a.....je z toho góóól Pavla Kuby................ Budař jako feťák a alkoholik s hokejovými přeludy a vizemi budoucnosti. CITÁT - Dobrý to bude, naši vyhrajou 2:1............. Alkoholismus jako dar, použit k prospěchu druhých na úkor vizionáře. Je to kšeft. Když se vožereš, tak nám řekneš kdo a kolik vyhraje. CITÁT - Flaška za každý zápas............ Je to smutné a černohumorné zároveň. Nečekal jsem, že to bude tak ponuré a vlastně dobré. Ve filmu byly použity záběry v ledním hokeji v Hannoveru 2001. Hudební doprovod je příšerný a jediné dvě hvězdy, které se dají poslouchat jsou Eternal od Krabator a Démon od Českých Titanic. Příběh má zajímavý obsah, který by možná mohl býti lépe zpracovaný. CITÁT - Zdeno!! Jsme M!STŘ!............. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Opomenuté. Marek Najbrt - tvůrce z nejnadanějších, dotkneme-li se bolestivé(?) kapitoly národní kinematografie, totiž porevolučního filmu - respektive Benjamin Tuček perfektně postihl atmosféru konce světa, maloměsta, málem vsi, kde lišky a ženy hospodských dávají... dobrou noc... místa, jež zrcadlí tu naší povahu českou, hezkou... A abych byl upřímný skutečně to není líbivý pohled, ale co už?! Jde nám hokej (víceméně), a to nám nikdo nesebere, tak co se budem trápit... 80% BTW. Životní role pro Jirku Ornestů, Pepíka Poláška a Leoše Nohu, kam se naň hrabe Áďa ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme zaznie dvakrát pasáž z piesne “Eternal“ od českej legendárnej death metalovej kapely Krabathor. (Stanisko)
  • Většina exteriérů se natáčela ve Slavicích na Tachovsku. Točilo se ale i v doupovském vojenském prostoru a ve vesnici Krašov. (ČSFD)
  • Ve filmu byly použity záběry z ledního hokeje v Hannoveru 2001. (Terva)

Související novinky

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama