Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

sheilla odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je filmovy trapas. Sice ma film hvezdne herecke obsazeni, nechapu ucinkovani pana Abrhama, ale to opravdu nezachranilo fakt, ze mi to prislo jako trapne pokracovani sitcomu o novacke rodine Novakovych. Totalne nevtipne sceny, ktere se omylaji snad v kazdem filmu, kde zustanou chlapi bez zeny. Interier byl naprosto nerealisticky. I v divadle zvladnou lepsi kulisy nez bylo tohle. Celkove nechapu, jak tohle nekdo mohl natocit a uz vubec nechapu, jak na to mohl sehnat penize. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Bývali časy, keď Česi vedeli točiť komédie (hlavne 70. roky), ktoré boli naozaj zábavné. Ale tie časy sú zrejme nenávratne preč a dnes už točia naši západní susedia len komédie, ktoré nie len že nie sú zábavné, ale sú priamo dementné (páni režiséri Troška, Soukup, Olmer...). Nemožno ale za to viniť tvorcov takýchto filmov. Oni proste len točia to, čo chcú ľudia vidieť - niečo jednoduché nad čím netreba rozmýšľať a nikomu nevadí, že je to originálne asi ako najnovšie sfilmovanie Draculu. Stačí, že niečo iskrí, vybuchuje, padá alebo niekto padá a ľudia sa váľajú od smiechu. Je to smutné konštatovanie a radšej si nechcem predstaviť, aké filmy sa budú točiť za 20 rokov, keď to takto pôjde ďalej. Inteligentný humor umrel - minimálne v českých filmoch - česť jeho pamiatke. ()

Reklama

dragon94 

všechny recenze uživatele

"Teď jsem ženatej, nejsem blbej, mám zkušenosti." A takovýhle hlášek je v celém filmu nespočetně. Podle mě to nejlepší co kdy nova vyprodukovala, a také to nejlepší co můžete shlédnout v neděli odpoledne. Tenhle film jsem viděl tak 10krát... a opravdu nechápu zdejší hodnocení.. Neboť když to srovnám třeba s kameňákem... tak tenhle film si aspoň drží určitou úroveň a nespadá ani na chvíli do trapného či fekálního humoru. Samozdřejmě nelze brát jako film, ale spíše parodii na téma pánové v domácnosti. Každopádně já se u tohodle filmu směju naplno při každé scéně.... Lidi proberte se, chce to trošku fantazie a přimout fakt, že je to spíše jen série vtipů a vtípků... více než realita. A skvělé herecké výkony Dejdara a hlavně Ondřeje Vetchého.. dělají z tohodle filmu špičku české kinematografie. Když bych tento styl zábavy měl přirovnat k něčemu zahraničnímu, tak řeknu, že je to stylem podobné jako seriál Mr.Bean. Za mě 4* 85%!! Přeju si víc takovýhle filmů! "To jsem v pekle?.... Kdyby ty si byl v pekle, tak sedíš na trůně a ďábel je v nebi vole!" ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Scénář: Petr Nepovím, Tomáš Končinský, Martin Kotík .. Hm, to tedy byla JÍZDA.. Za necelých 11 měsíců od premiéry už je to v televizi nova.. To o určité "kvalitě" prostě svědčí.. Byl jsem zrovna doma, sedíc u počítače a po očku jsem sledoval i tuhle ubohost! Neměl jsem žádné očekávání a jako plod české kinematografie jsem to chtěl shlédnout, ale už nikdy nechci znovu! Trapné gagy, nelogické jednání, tragické postavy v mizerné "televizní inscenaci".. ()

codeas odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerný film. Nevtipné situace, žádný pěkný děj. Prostě jedním slovem charakterizováno jako "odpad". Tento film byl v kině velmi krátko, hned vyšel na DVD/VHS a dle mého názoru se rozkřiklo mezi lidmi jaká to je strašná kravina, rozhodli se tento film ještě angažovat na koproducentské TV NOVA, jako "hodně nový film" co dokážeme vyprodukovat a následně co nejdříve vypustit mezi lidi... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama