Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Viktor (Martin Dejdar), velice schopný a úspěšný ve své profesi, a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty), neméně úspěšný a nadějný student, se náhle ocitnou v nečekané situaci - po smrti ženy a matky se tyto dva ukázkové příklady dokonalého muže a studenta musí vypořádat s takovou banální záležitostí, jakou je péče o domácnost. Jako schopní, inteligentní a úspěšní muži v tom pochopitelně nevidí žádný problém. Marně je zkušený soused Lupínek, zasloužilý dědeček (Josef Abrhám) se čtyřmi vnoučaty na krku, varuje a nabízí pomoc. Mužská ješitnost a pýcha jsou silnější. Díky tomu se tak postupně dostávají do víru trapasů, problémů a katastrof, které postupně nahlodávají jejich sebevědomí a boří jejich pevné přesvědčení o vlastní dokonalosti. Ještě, že přijíždí na pomoc strýc Artur (Ondřej Vetchý). I když, jak říká slogan filmu, správný chlapi si poraděj sami. bez žen by to přesto zcela nešlo. Otec musí odolávat svodům a doslova se bránit nájezdům půvabné kolegyně (Světlana Nálepková), syn má zase ve své blízkosti pohlednou spolužačku Zuzanu (Zuzana Kajnarová) a strýc Artur problémy se svojí vlastní manželkou (Petra Špalková)... Pánská jízda je zkrátka hravé a vtipné vyprávění určené všem, kteří se rádi baví, i když je jim třeba do breku. Celovečerní debut režiséra a producenta Martina Kotíka, kterému se o kvalitách Pánské jízdy podařilo přesvědčit hvězdnou sestavu herců, svým vlídným a vkusným humorem pobaví diváky i divačky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po smrti jediné ženy v domácnosti - manželky a matky, se ocitají otec Viktor (Martin Dejdar) a jeho syn Petr (Vladimír Škultéty) odkázáni sami na sebe, co se provozu domácnosti týče. I když jsou v zaměstnání (otec) i ve škole (syn) vcelku úspěšní, domácí práce šly vždycky úplně mimo ně, a nyní si nedokáží ani uvařit večeři. Spasit by je mohl snad jen strýc Artur (Ondřej Vetchý), jenže ten je je ještě neschopnější než oba dva dohromady. A tak musí odhodit veškerou pýchu, a poprosit o pomoc souseda (Josef Abrhám), který se dokáže sám postarat o čtyři dvojčata... Odpad si film asi nezaslouží (oproti Kameňákům má jistou úroveň), nicméně není od něj daleko. Takovej blbej námět už jsem dlouho neviděl, a to jsem v poslední době viděl leccos. Že si někdo neumí uvařit bych ještě chápal (existuje taky možnost objednat si pizzu, víme?), ale to, že si někdo nedokáže ani nakoupit (Dejda v supermarketu)? Hm. Docela jsem se divil, že do filmu (i po přečtení scénáře) Dejdar, Vetchý a Abrhám vůbec šli. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jsem statečný a nedal jsem se, dokoukal jsem to! Na první pokus! Ne, vážně - Pánská jízda nic nesdělí, ani jednou nerozesměje, několikrát vzbudí velké rozpaky a všechny dějové rekvizity od superkatastrofálního bratra až po lekci od malých kluků jsou strašidelně předvídatelné, nenápadité a čistě pro efekt, který ovšem zůstal pod deklem bezradnosti. Konec je odhadnutelný zhruba od třetí milisekundy a opatrná snaha o tvůrčí balanc, aby náhodou nebyl někdo pohoršen, dodává všemu královskou korunu žumpoidnosti. Těch několik letmých náznaků úsměvů, způsobených zejména Abrahámovými výstupy, nic nezachrání. Je pravda, že titulní trojka je herecky uvolněná a snaží se z posledních sil dodat filmu aspoň trochu divácké vděčnosti, ale ne, na jednu hvězdičku nepůjdu. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak se to mohlo stát, ale asi 4x jsem se během sledování této blbosti zasmál. Ne moc nahlas, samozřejmě, to bych se ztrapnil sám před sebou, jelikož tenhle film je humorný asi stejně jako vaše čerstvě zpopelněná babička. Vypočítávat všechny nelogičnosti nemá smysl, pár jich vypsal Jalu a celkově je jich tolik, že by vystačily na napsání slušně dlouhé recenze. Herecké obsazení by nebylo až tak špatné, kdyby byla hercům dána aspoň minimální možnost něco zahrát, což se nestalo. Namísto toho jsme svědky trapáctví vysokého kalibru, v němž je každá potenciálně dobrá vtipná myšlenka hned v zárodku zašlapána hluboko do země a poté ještě převálcována parním válcem plným násilného humoru "za každou cenu", jenž je místy tak infantilní, že by snad dokázal pobavit jen dětičky v jeslích. Ta jedna hvězdička je pouze za to, že i když se tvůrci (není to pro ně honosný název?) snažili seč mohli, do "kameňákovsko-poldovsko-dagmarovských" hlubin stejně nedosáhli. ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Gejzír trapnosti a ohňostroj mizérie české komedie. Scénář je opravdu slabý, vtípky prostoduché a většina z nich je tak nereálná, že by se snímku hodil i popisek sci-fi. Škoda, nečekal jsem že Vetchý a Abrhám budou někdy hrát v takové srač*e. Dvojnásob mně to mrzí kvůli Škultétymu, který má komediální talent. Mimochodem Dejdarovi bych otce rodiny nevěřil nikdy, to je tak špatně obsazená role, že nemá cenu o tomto filmu dál mluvit... ()

bouchy 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu, jak se Dejdar s Vetchým, oba skvělí a moji oblíbení herci, mohli upsat k sračce tohohle kalibru. I když je pravda, že možná netušili, jak AŽ MOC špatné to nakonec bude - z námětu se totiž dalo vytěžit daleko víc - osobně bych si tedy dokázal představit mnohem lepší fraškovitou komedii o dvou chlapech v chalupě, co se začínají stavět na vlastní nohy za pomoci živelné pohromy v podobě z domu vykopnutého strýce. Jenže to by asi chtělo refrešovat scénáristy, režiséra... možná celý tým, co má v tomhle prsty. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama