Reklama

Reklama

Na tenkém ledě

(TV film)
  • Česko Korunní svědkyně (více)

Obsahy(1)

Patsy McCartleová žije po tragické smrti manžela se svými dvěma malými syny na pokraji chudoby. Ve chvíli, kdy zoufale potřebuje peníze na léčení pětiletého Kevina, ji kamarádka Carrie přemluví, aby s ní dělala dealerku drog. Patsy se ale stále přesvědčuje, že to je jen přechodná záležitost, se kterou skončí, až uhradí dluhy. Brzy se ale také stane na drogách závislá. Chlapcům se naštěstí podaří maminku přimět, aby s fetováním přestala. Když chce ovšem Betsy skončit i s distribucí drog, obviní ji drogový boss z krádeže a začne ohrožovat její děti. Betsy poté objeví Carrii, jejího muže a jejich malého chlapečka zavražděné a strach o vlastní děti v ní přeroste doslova v hysterii... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Matka dvou školáků se stane dealerkou, aby mladšímu zajistila drahou lékařskou péči. Slabinu filmu vidím za prvé v čítankovém přístupu k tomuto tématu - klasická spirála čili princip sněhové koule, včetně odvykací "kůry", která proběhne jako léčení záchvatu migrény, plačících hladových dětí a nezbytného chlívku, přičemž všichni do obchodu z drogami zapojení vypadají jak vytažení z popelnice, a za druhé paradoxně v Diane Keaton, která by přes špičkový výkon byla pro tuto roli jako stvořená před takovými dvaceti lety nikoliv dnes, ve svých skoro šedesáti letech. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Podle skutečných událostí. Hmm. Tvůrci filmu tak strašně toužili poukázat na to, co je dobré a co nikoliv, že jim nevěřím ani jediný záběr. Příliš chtěné, příliš křečovité, a tudíž i nedůvěryhodné. Diane Keaton se jako herečka a producentka rozhodla vzdát hold Patsy McCartle. Záměr se však IMHO nezdařil (On Thin Ice občas sklouzává k nezamýšlené parodii drogové problematiky). Škoda. (1,5*) ()

Reklama

dogma97 odpad!

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem naštěstí kratší verzi 86 min. (víc bych nevydržel). Snažil jsem se odhlédnout od skutečně příšerného nováckého dabingu. Diane Keaton mluví Dana Syslová, což je jinak fajnová herečka - no možná že originál zní stejně hystericky a nepříjemně. Ovšem bez ohledu na dabing je to k nekoukání... ()

themic 

všechny recenze uživatele

Byl u toho hroznej dabing, ale když ho opomenu, tak z toho vychází dost podprůměrně zahraný film. Obsazení je neúměrné rolím a největší škoda filmu je, že obsadili Keaten do role, která k ní vůbec nesedí. No někdy to bylo sice drsný, né díky hereckým výkonům, ale převážně kvůli tomu, že někde to takhle vážně je. Celkově nepovedený film 30% ()

alambert 

všechny recenze uživatele

No tak já mám tedy o dost jiný názor než většina komentujích...a to ale evidentně nejen na film, ale i obecně na Diane Keaton. Podle mě hrála naprosto otřesně, strašně přehrávala. A to asi tak stejně strašně, jako ve VDÁŠ SE A BASTA! Ono když tak vzpomínám, tak přehrávala i třeba v LEPŠÍ POZDĚ, NEŽLI POZDĚJI. Tam se to ale ztratilo pod všemi těmi ostatními skvělými výkony. No nic, zkrátka podle mě Diane Keaton hrát prostě neumí. Diane Keaton je ale pochopitelně jen jedním z mnoha problémů tohoto filmu. Další problém je například naprosto nejhorší zpodobnění policie, co jsem kdy vůbec viděl. Stejně tak nejtrapnější přestřelka. Dál mi vadila taková věc, v podstatě takové klišé. Patsy McCartleová dealuje drogy. Dělá to kvůli svým dětem a tak je to v pořádku a je to naše kladná hrdinka, které fandíme. Nevadí nám to ani u její kámošky, Carrie. Ale už manžel Carrie je zobrazen jako podivná existence. No a co teprve jejich šéf, hlavní záporák filmu. U toho nikdo nezkoumá, proč to dělá. Jestli si chce koupit vilu v Malibu nebo schání peníze na lékařskou péči pro svou ženu, to se nedozvíme. Všichni dělají to samé, ale někteří jsou zkrátka záporńáci a někteří klaďasové. Pro mě jsou to všichni dealeři a nezájem. No a ještě bych zmínil občasné hraní jen na diváka, což úplně nesnáším. (Podle mě, vždycky musí hrát postavy navzájem na sebe a divák má jen přihlížet, jako by byl za poloprůhledným zrcadlem. Nesmí být vytvářeny situace a dialogy, které mají jen mást diváka.) Líbila se mi v podstatě jen jedna scéna, kterou nebudu popisovat, abych nespoileroval. Tedy né, že by se mi vyloženě líbila, to snad ani nejde, ale prostě mě zaujala pro svůj naturalismus. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama