Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ralph Straker ukradne tajný nukleární systém. Je bývalým agentem CIA, který nyní vede soukromou armádu. Šéf bezpečnosti CIA Mark Graver se pokouší najít Alexu, bývalou teroristku, se kterou se chtěl kdysi oženit. Alexa musí proniknout do tréninkového tábora v poušti a zmocnit se mikročipu. (ČSFD)

Recenze (20)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvojka má ešte nezmyselnejšiu a trápnejšiu zápletku ako jednotka a aj akčné scény aj keď ich je dostatok, tak sú mizernejšie. Kathleen Kinmontová vyzerá stále sexy, ale Lamas potom čo sa oholil, tak už tak drsne nepôsobí. Škoda, že akcia nie je lepšie prevedená. Mohol to byť zábavný výplach. Takto je to len občas vtipný trapas. 2/10. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné akční béčko s hlavními protagonisty Odpadlíka. Tady si nemohu udělat výtku vůči těm střelbám: Když padouchové přepadnou jakýkoliv objekt, tak vždy všechny strážné trefí, ale oni padouchy žádné? To tam pracují samé lamy? Poté hnedle chlupatý, to by asi město dlouho nepřežilo! Tomuhle srážím hvězdu dolů! 40% ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Nic proti fandům Lamase, ale na rozdíl od Dolpha Lundgrena nebo Van Damma mi nikdy nepřišel jako nějaký drsňák. Schválně se podívejte hned na začátku prvního dílu, když drsňák Lamas kráčí mezi policejními auty - náhle kolem něho projede motorka a on se lekne, až nadskočí. Asi filmaři jeli na první dobrou, tak tenhle lapsus nevystřihli. S ocáskem z vlasů připomíná Lamas hodně Odpadlíka a k tomuto seriálu najdeme i další souvztažnosti. Třeba v obou dílech těchto filmů hraje dřívější Lamasova manželka, již jsme mohli vidět i ve zmíněném seriálu. Děj obou filmů není důležitý. V prvním nějací chlápci obsadili budovu, nevíme proč, ani proč drží rukojmí, ale jeden z nich spolkne čip, o který se na jeho pohřbu začnou zajímat zlí lidé, protože bezdůvodně zastřelí kostelníka i varhanistu a ještě se smějí. Však jim smích brzy dojde, protože policie nikdy nespí askoro všechny je postřílí a z té jedné přeživší, která byla hodná a jediná říkala, aby nestříleli, udělají tajnou agentku a komplice. Ve druhém dílu zase jde o nějakou holčičku, která je shodou okolností dcerkou hajzlíka, co ukradl zase nějaký mikročip či co, se kterým by nejspíš ovládal počítače na celém světě a začal třetí světovou válku - nebo prostě něco v tom smyslu. Ale děj by mi byl šumák. Nejhorší na obou filmech je však to, co tahle béčka dělá dobrými béčky - akční scény. Jestliže se protivníci mohou chovat co nejstupidněji, tihle je ještě předčí. Až někdy čekáte, že skutečně se nejen přestanou krýt, jako to dělají, ale ještě vylezou a začnou prosit: "Kilni nás, ať máš nějakou radost." A Lamas takhle napřáhne prst - a protivníci, hu, popadají jak zralé hrušky, krev cáká všude okolo. Inu, asi nějaké tajemné asijské bojové umění. Střih těchto bojůvek by se uplatnil u přenosů diskuzí z českého parlamentu, anebo střihač nemohl najít nůžky, to je také možné. Jedno s druhým - bojové scény vypadají nejen amatérsky, to bychom urazili amatérské filmaře, nejen klišovitě, ale myslím, že i malé děti, které se naučí zacházet s videokamerou, by je natočily lépe. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lamaz, aj keď pod záštitou Pepina a Merhiho, nenatočil to čo by som čakal. Tí dvaja chlapíci si predsa len robili lepšie filmy sami a pre seba. Tu Lorenzo, zrejme ako vtedajšia TV megahviezda ( ODPADLÍK ), fušoval do systému zrejme viac, ako len režisér. Pyrotechnika sa tu nájde, prestrelky tiež, nejaký ten lacný bumdobrady, ale nie je to ten pravý PM. ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Pochopitelně fanoušci Felliniho podobný kus vyhledávat nebudou, ovšem také ti, pro které osmdesátá léta a počátek devadesátých hodně znamenají, si zapláčou. Desítky bezvýznamných minut, hodně unavená a blbě choreograficky zvládnutá akce, postavy a dialogy nešťastné napsané a do toho prachprůměrný rváč s žůžo culíkem (Lamas fyzicky prakticky nebojuje). Tvůrčí impotence a hodně náročné pokoukání. Ani ta nostalgie nepomáhá. A aby toho nebylo málo, objevuje se i třetí „odpadlík“ Branscombe Richmond. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 26. dubna do 28. května 1993 v americkém státě Kalifornie, konkrétně v lokalitách Rancho Palos Verdes, Los Angeles a Saugus. (GASTON73)

Reklama

Reklama