Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brazilský snímek popisuje příběh Máiquela (Murilo Benício), kterému se kompletně změní život, když ve zlosti zabije Suela (Wagner Moura). Máiquel už takhle není zrovna nadšený ze svého života, ale po vraždě se bojí, že se vše jistě ještě rapidně zhorší, jenže opak je pravdou. Celá čtvrť totiž Suela nesnášela a teď chodí Máiquelovi gratulovat k tomu, že se ho zbavil. Máiquela tento zvrat těší a obecně se zdá, že si dává život do pořádku - ožení se, oblíbí si domácí prasátko Billa a najde si práci ve zverimexu. Jenže lidé z města ho nechtějí nechat poklidně žít. Postupně jich za ním chodí čím dál víc s tím, že mají někoho, koho by se potřebovali šetrně zbavit, "aby byla čtvrť bezpečnější", a z Máiquela se tak naráz stává chladnokrevný zabiják. Situaci mu ještě komplikuje Suelova přítelkyně Erica, která se k Máiquelovi rozhodne nastěhovat a do níž se zamiluje. Veskrze drsný film nabízí náhled na transformaci obyčejného mladíka v bezcitného vraha a přitom atypicky obrázek doplňuje několika veselými scénami a filosofickými myšlenkami o životě. (Candice)

(více)

Recenze (3)

tigre 

všechny recenze uživatele

nemohl jsem se rozhodnout jestli *** nebo **** tak jsem dal vyssi pocet abych nahodou nekrivdil :) jinak film me svym zpusobem docela i hodne bavil, pravdou je ze je tam spousta mist ktery bohuzel skripou a ztraci to tak trochu dech, coz finalni dojem dost nici... ()

matrosh 

všechny recenze uživatele

Příběh snímku pojednáva o mladém naštvaném klukovi, který se díky jednomu hloupému incidentu postupně stáva jedním z nejmocnějších gangsterů ve svém okolí. Zajímave je hlavně pojetí. Celý film sledujeme ze subjektivního pohledu hlavního hrdiny, který celý film komentuje stylem "Jo to bylo tak", z chladným odstupen a la drsná škola. Nejedná se o tak výrazný film jako je napr. město bohů, nebo tropa de elite, ale dobře se na to kouká. ()

Reklama

Reklama