Reklama

Reklama

Ačkoliv se na rodnou Sicílii vrátil kvůli vypořádání majetku po zesnulém otci, pravý důvod příjezdu nedokázal příteli Alfredovi dlouho skrývat - nikdy nepřestal myslet na Caterine. Patnáct let odloučení je v jejich očích změnilo jen velmi málo. Giuseppe jako pařížský novinář procestoval celý svět, krásná Caterine stihla ovdovět. První setkání, na oko náhodné, ve skutečnosti připravené Alfredem, svedlo dva rozechvělé snílky, jež svůj život kdysi jen špatnou náhodou nespojili v jeden. Caterine je teď volná, a Giuseppe nemá v úmyslu jen tak odjet. Je tu ale ještě Graziella... (dopitak)

(více)

Recenze (5)

curil 

všechny recenze uživatele

Příběh je zpočátku trochu rozvleklý, ale když v polovině vstoupí do děje flirtování Grazielly s milencem její matky, nuda zmizí. Kupříkladu scéna na pohovce, když dívka čte časopis a nohy má složeny v klíně muže, je i dnes vzrušující. Je známo, že roli Grazielly měla hrát Ornella Muti, ale Lisa Gastoni si vymínila změnu a tak se objevila méně atraktivní Jenny Tamburi. Stejně ale obě zastínila Barbara Marzano v roli spolužačky Rosiny, která svede Roneta na koupališti v kabince. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lolitky jsou sice mozna lakavej, ale kazdopadne nebezpecnej druh milenek. Bylo o tomto natoceno nespocet filmu, tento hodnotim spise stredne, prestoze vsechny potrebne atributy obsahuje. K filmu me privedla ucast Grazielly Galvani. 3- ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ten chlap byl frajer, vzor nás všech mužů. Lolita ze Sicílie je zprvu nenápadná, o to větší grády ale dostane v závěru. Barbara Marzano taky příjemně překvapila, možná mohla mít větší prostor, zase tak násilné by to nebylo :-) Skvělý ústřední hudební motiv. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Taliánská "LOLITA" a velmi příjemná adaptace tohoto známého románu." La Seduzione"/"Seduction" (v překladu něco jako "Svádění") je vkusně natočené erotické drama, zajímavý film o vztahu mezi nevlastním otcem a jeho mladou dcerou. Jak tohle může dopadnout? Je tragédie přeci jen nevyhnutelná? Konec je pro diváka přímo lahodný a samozřejmě že silný, bohužel je zde i velké nedorozumění. Vynikající pozdní Ronet v hodně těžké roli a stejně dobrá 21.letá Jenny Tamburi (její proměna od oddané žákyně k přímo v profesionální svůdnici byla fascinující), pozadu samozřejmě nebyla ani Lisa Gastoni, byl to de facto film o třech hercích. Skvělá filmařina, po vizuální stránce opět velká paráda, skvělé svádění diváka (zde především parádní scéna Ronet+Tamburi na gauči, při čtení novin), smyslné Bacalovo hudební skóre krásně sedělo, další z vynikajících kousku režiséra Di Lea (po mistrovské poliziotteschi trilogii), kam on zabrousil, většinou se zadařilo a toto do té doby bylo přeci jen docela velké odbočení.. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama