Reklama

Reklama

Slečna Marpleová: Vlak z Paddingtonu

(TV film)
  • Velká Británie Miss Marple: 4.50 from Paddington (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Slečna Marpleová rieši záhadu zločinu, ktorý sa odohral v kupé idúceho vlaku. Do pochmúrneho vidieckeho sídla sa dostane mladá pomocníčka slečny Marpleovej Lucy s jasnou úlohou: nájsť ukrytú mŕtvolu. To sa jej nakoniec podarí, no najprv je potrebné zistiť totožnosť neznámej ženy, ktorú, ako sa zdá, nikto v St. Mary Mead nepozná. Potom už len slečna Marpleová pripraví na páchateľa pascu. Bude to skvelý úlovok... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

PAGE 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá adaptace. Má rád Agathu Christie, její knihy mají hlavu a patu a jsou inteligentní. Tahle řada, to je stará dobrá anglická škola. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch dílů, kde se stane vražda ve velkém venkovském sídle plném podivínů v jejichž čele stojí svérázná hlava rodiny, která potřebuje den co den návštěvu svého rodinného lékaře, jinak by se nedožila večera. Samozřejmě nikdo z přítomných dotyčnou mrtvolu v ještě živém stavu nikdy neviděl... To ale nemůže tvrdit Elspet McGillicuddy - přítelkyně slečny Marplové, která vidí samotnou vraždu v okénku souběžně jedoucího vlaku - už ten nápad je sám o sobě geniální. Také si na tuto scénu vzpomenu kdykoliv jedu vlakem a druhá souprava nás pomalu dohání a pak "předjíždí" - nevím jak častý je to jev, ale koho by to zajímalo tak se to stává při odjezdu ze Staré Paky směr Turnov a Lomnice. Chybí už jen ty kupéčka ;-) Ale zpátky k filmu, který se opět snaží držet předlohy. Slečna Marplová zde nedostává tolik prostoru jako jinde, ale opět zde má rozhodující slovo, k nelibosti naše starého známého inspektora Slacka. Ostatní obsazení tentokrát nic moc: nemastná, neslaná a hranatá byla Jill Meager jako Lucy Eyelesbarrow a naprosto toporný byl vdovec David Beames jako Bryan Eastley. Potěšila snad jen Joanna David hrající Emmu, mně známá ze Ságy rodu Forsytů. A hypochondrického starého pána dobře zahrál Maurice Denham. Neodmyslitelně k sérii s Joan Hicskon patří úvodní melodie, která se časem pekelně dostává pod kůži, ač ze začátku se zdála tak nenápadnou - jako samotná hlavní představitelka. Chybí tomu malinko víc šťávy, ale v rámci série krásných 80%. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Opět o řád lepší zpracování než (velmi povedené) s Geraldine McEwan a v tomhle případě byla překonána i komediální verze s Margaret Rutherford. Opět nemám, co bych vytknul. Adaptace se opět drží předlohy (což je v pořádku), herecké výkony jsou vynikající (a Joan Hickson ční nad všemi), hudba, atmosféra, sympatická stopáž, nádherné velkolepé rodinné venkovské sídlo, intriky, vtip, šarm... Nelze nedoporučit. 80%. ()

farinelli77

všechny recenze uživatele

Tyto komentáře evidentně nepatří k tomuto zpracování, které je barevné! A pokud se na naší obrazovce vůbec někdy vysílalo, tak to bylo na konci 80. let. Co si ale pamatuji, ČST tehdy zařadila snad jen dva filmy z této série s Joan Hickson: Ohlášená vražda a Zapomenutá vražda. Byly vynikající! Velká škoda, že se od té doby nereprízovaly!! ()

Zajímavosti (2)

  • Skoro celý film se odehrává na fiktivní venkovské usedlosti nazvané Rutherford Hall, která se ve skutečnosti jmenuje Orchardleigh House a kterou můžeme navštívit v jihozápadní Anglii v hrabství Somerset nedaleko města Frome. (Trajektt)

Reklama

Reklama