Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe, námořníka z Yorku

  • USA Adventures of Robinson Crusoe, a Sailor from York

Obsahy(1)

Loutkový film na motivy slavného románu Daniela Defoe. (oficiální text distributora)

Recenze (82)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příběh je docela pěkný a občas se člověku může lehoulinkou vtipností hnout i koutek. Výborný byl vypravěč a docela se mi zamlouvalo loutkové provedení, což je věc zcela vyjímečná. Robinsona Crusoe jsem kdysi v mládí jistě přelouskl a dokonale ho celého zapomněl. Jsem si však naprosto jistý, že tak luxusní tree house si v knize jistě nevybudoval. Hudba byla na celém Robinsonovi to nejlepší božský Kája spojil síly s druhým Kájem, který již obývá hudební nebe(čímž si vzhledem ke způsobu opuštění světa nejsem vůbec jistý) a vytvořili standart, který vytvořili vždy, kdy spojili své síly. Střední část filmu odbočila do lehké nudy a já se přes 2* nedovedu dostat. ()

jpapene 

všechny recenze uživatele

Základ příběhu dává, vyprávěč, celebrita Václav Postránecký. A určitě si za namluvení papouška nikdo nezaslouží ohrnovat nos. Jestli nemáte rádi p. Postráneckého, radši se na To ani nedívat.,nutně říci něco o animaci, bez profesionality navyšuje hudba p. Svobody - Karla Gotta s hlasem vypravěče nezapomenutelnost animovaného filmu. A stojí za zmínku ještě jednou animace příběhu, Robinson od jeho mladistvých let až po ztroskotání na ostrově. Vymysleli takovou myš krtka mezi kunou, lvem, kterého proháněl Jeho věrný pes Bad po ostrově. Nepřející šetří hvězdou dávám 5 hvězd 95%. Nedá se přehlédnout Cervenaka, chci Zemana, Trnku, Robinsona a Karla Gotta. ()

Reklama

honz 

všechny recenze uživatele

Známý román D. Defoe je oblíbený již po několik generací. Toto jeho animované zpracování (převážně loutkové, jen retrospektivní pasáže jsou kreslené) je vpravdě mistrnným dílem Stanislava Látala. Poeticky pojatý dobrodružný příběh anglického námořníka nepostrádá vtip (především glosy Robinsonova papouška), napětí (např. setkání s lidožrouty), ale i dojemnou chvilku, kdy Robinson přichází o svého věrného druha, psa Buda. Když se trosečník po dlouhých letech dostane do své vlasti, zjišťuje, že Londýn, kde hodlá dopsat své paměti, je pro něho příliš rušným městem, a tak se i s papouškem a sluhou Pátkem vrací na poklidný ostrov...Výborná je podmanivá hudba Karla Svobody a též skvělý dabing. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Jedno z našich nejlepších loutkových děl vůbec. Zajímalo by mě, zda někde ve světě vzdali hold předloze Daniela Defoa tak kvalitně, jako v tomto fimu. Milovala jsem ho už jako dítě a i dnes se na něj ráda podívám. Nádherné loutky, perfektní scénář, zajímavé propojení loutkové reality a animovaných vzpomínek, dokonalá hudba Karla Svobody, mistrovský dabing. Loutkového Robinsona si člověk od začátku oblíbí, prožívá s ním úspěchy i smutky (smrt věrného psa), fandí mu, jako by šlo o živého hrdinu. Nádherný příběh....a ta podivná , chlupatá ještěrka, co mu krade zásoby z pevnosti, na tu vzpomínám nejraději. ()

Landauer 

všechny recenze uživatele

Je to naprostá fantazie, jeden z dost opomíjených klenotů českého filmu. Naprosto úžasná animace, dokonalé výtvarno pana Borna, které kupodivu funguje i v loutce a perfektní Václav Postránecký plus poutavý scénář a skvělá atmosféra. Na žádný zápor se mi nepodařilo přijít, čili jednoznačně 100%! Krom toho velmi potěšila stylizace stárnoucího Robinsona do vizáže Johna Lennona (samozřejmě zřejmě neúmyslná) :-) ()

Galerie (1)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama