Reklama

Reklama

Recenze (4)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na to, že jde o dvacet let starý film a navíc televizní, jsou jeho triky s digitálními šváby na relativně uspokojivé úrovni. Na ještě lepší úrovni je herecké obsazení a celkově nadprůměrně dobrá filmařina (tedy na dvacet let starý televizní film). Ovšem žádnou sci-fi od toho nečekejte, tenhle žánrový přídomek je dost zavádějící, je to sci-fi takového druhu, jako třeba Vosy útočí, Vražedné včely, Kobylky nesou smrt, nebo jiná podobná veledíla. Takže bohužel žádný parazitický šmejd z vesmíru, ale jenom přemnožení nenažraní draví brouci. A nenadchne ani závěrečné vypořádání se s nimi, odpovídající ne dvacet, ale spíš třicet let starému televiznímu filmu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na TV počin z pred 20 rokov viac ako slušne spracovaná vec. Komu sa pozdával "Pavoučí teror" od totožného režiséra, bude (zrejme) spokojný aj v tomto prípade. Snímok má trošku pomalší rozbeh, záver nie je nijak extra strhujúci, pričom nedisponuje ani mimoriadnym množstvom silnejších scén. Za pozornosť ale v rámci ECO žánru (asi) stojí, pričom sa tak nejak v rámci možností (relatívne) drží v realistickej rovine. Inak som si uvedomil, že som "They Nest" už dávno pradávno videl. Lepší priemer. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Ještě než Ellory Elkayem natočil hitovej Pavoučí teror, ukázal svůj talent v tomhle nabušeným broučím televizáku, kterej vůbec nevypadá lacině a spolehlivě zabaví. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doktor Ben Cahill je po rozvodu a má problémy s alkoholem. Odjede na nucenou dovolenou na ostrov Orr u Maine. Zde se dostane do křížku s místními burany, především s bratry Waldovými, jejichž dům po rodičích koupil od banky. Aby to nebylo málo, tak k problémům se přidají záhadní brouci podobající se švábům, kteří se sem dostali s mrtvým tělem. Ben se dá dohromady s Nell Bartleovou a spolu se snaží přesvědčit ostatní o hrozícím nebezpečí. Když zemře Jack Wald, agrese domorodců se vystupňuje. To už ale brouci začnou útočit ve velkém. Na televizní poměry solidní film se zdařilými efekty. Lidé jsou pro brouky hostiteli, z nichž následně vylézají ven. Z dnešního pohledu by asi divák čekal větší spád, snímek připomene spíše produkci 80. let včetně hudby libující si v temných tónech. Gore sice umírněné, ale i tak dojde na dávení krve s larvami, rozříznutí břicha či proříznutí hrdla při tracheotomii. 3,5*/ zajímavost: ve filmu je brouk Phylomenescus cerberus, který ve skutečnosti neexistuje. Jde o produkt městské legendy. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama