Reklama

Reklama

Antarktida

  • Česko Antarktida - Dobrodružství z jiného světa (více)
Dokumentární / Krátkometrážní / IMAX
Austrálie, 1991, 39 min

Režie:

John Weiley

Kamera:

Tom Cowan

Hrají:

Alex Scott
(další profese)

Obsahy(1)

Navštivte s námi kontinent, který si jen těžko můžeme představit. Film o Antarktidě v nás vyvolá pocit, jakobym jste tam byli přítomni - pozoruhodný filmový zážitek, ve kterém s upřímnými slovy dobyvatele Antarktidy Roberta Scotta znovu prožijeteme obrovské utrpení, údiv i osamocení prvních lidí na tomto nádherném konci světa. Připojme se k vědeckému bádání po stopách ukrytých v ledu starém staletí… Leťte vrtulníkem nad vrcholy ledovců…

KAPITOLY:
1. Antarktida
2. Tučňáci
3. Ledovce
4. Klimatické změny
5. Příčina k bádání
6. Bádání pokračuje…
7. Závěrečné titulky (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Ampi 

všechny recenze uživatele

40 minut krásy ledového kontinentu s špetkou jeho drsnosti a krutosti. Je zajimavé, že tento snímek vznikl už 1991. Na aktualnosti to neubíra. Je to poznat pouze při zaběru na Jížním polu kde je stará vlajka JAR a vlajka SSSR. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Úchvatne natočený a nesmierne zaujímavý pohľad na najnehostinnejší kontinent na našej planéte...A tí tučniaci nemali chybu:) ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Působivá dokumentární podívaná umně znázorňující nemilosrdnou mrazivou nehostinost s netknutými přírodními krásami našeho nejjižnějšího ledového kontinetu. Vyvarujte se sledování tohoto snímku v zimě, většina skutečně dovedných záběrů vás sice nadchne ale především roztřese. :-) ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Standardní IMAX dokument, který nakusuje mnoho témat, ale žádné pořádně nerozvádí (což víceméně není výtka, to je prostě definice IMAXu). Podvodní a letecké záběry jsou krásné a určitě nebylo lehké je pořídit, ale vysloveně dechberoucí se mi nezdály. Na konec samozřejmě nechybí trocha toho varování před problémem globálního oteplování a apel na mezinárodní spolupráci při jeho řešení. ()

Reklama

Reklama